Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 15:26 - Дръжте си Борат, моля, не сме готови
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1468 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.07.2010 03:07


 За циганите започва да се говори, когато държавността е слаба. Започнахме да пишем за тях по времето на Беров, когато местеха един цигански клан от град на град-колцина се сещат за сагата със Зрънкови. Този извод го писахме тогава-виновните, според нас, бяха полицеийския шеф във Видин, областните началници и ресорния министър, цялата власт. Чакайте, ще кажете-и в Англия ли е така. Да, тук се понапълни с наши джебчии. По евтините магазини зазвуча родна реч, мургави сънародници се смесват с пакистанци и разноезични, но погледът им безпогрешно ги локализира като родени от двете страни на Дунава. Значи е проблем на демокрацията? Хващат ги тук, в метрото, и ги пращат обратно, а те идват отново, или заместени от други. Хващат ги и в Бг, предупреждават ги- и нищо. Оптималния случай-присъда, за тях е спасение. Либералните демокрации означават слаби държави, които едни необразовани мангали могат да въртят на пръстите си. Май е така, донякъде-но къде е границата? Да, милиони пристигат от цял свят и ако не крадат, проституират или се занимават с просия и  дрога, се обесват на системата и тя им дава жилища, помощи, за да живеят, както не са сънували в родините си. Докъде ще издържи толерантността на коренните европейци-Бог знае. Изглежда, са близо вече до границата на търпението. Пресата в Великобритания е пълна с разкази за сомалийци, живеещи на помощи в къщи за няколко милиона в богати квартали. Съседите им разказват, как те се блъскат да изкарват пари и кралицата да им ги взема като данъци, за да има да плащат наемите и помощите за комшиите им, които по цял ден зяпат тв и се изпичат на шезлонгите в огромната къща. Преди време по Скай1 излъчиха уникален репортаж за нашите джебчийки в Лондон. Авторът Рос Кемп се срещна с всички институции, имащи отношение по проблема и даже пристигна в  България да разследва кви са тия хора, които крадат стотици милиони от джобовете на англичаните, кой ги организира. И кво се оказа-те, само един клан от циганите крадели, ама като ги интервюираха, не били само те- те не крадели в Лондон, щот всички крадат навсякъде. Ама българи седяли зад организирането им -те били логистичната част, те ги пращали и ръководели-вж част 5. .В цяла Европа. Имали си връзки и хора навсякъде.

Срамна работа се оказа тоя филм. Английските институции коментираха ТОВА СА ГРАЖДАНИ на новоприсъединилите се през 2007 ма страни-България и Румъния. А в коментарите под отделните части имаше тъжни неща. Мотото под клиповете беше БОГ да спаси Европейския съюз. Щото май сега някой осъзнаха, че към който се присъединим, хаир не вижда.  Друг беше коментирал гледките от София  и факултета с "Тук е по зле от Румъния"". А един беше писал просто:.Its Borat"s country.
На опашка за паспорти, Седларска попитала един  защо им са паспорти и къде ще ходят,
А той  погледнал бележника й и казал: 

”: „Където ни видят очите. Тук ще останеш само ти, полисията и пожарникарната.”

Задръжте си Борат, плийз, поне още малко....


 






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Хм...
27.07.2010 15:36
То тогава излиза,че ни да са тук циганите,ни да са някъде в Европа.Ако са тук ни пречат.Крадат като за световно.Ако са в Англия примерно пак същото.Пречат на тамошните данъкоплатци и крадат.Така ще се кара и в следващите 50-60г.Тук бедност без изход.Там добри социални помощи и live.
цитирай
2. ianchefff - е па
28.07.2010 11:30
а по-скоро Евросъюзът да се осъзнае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955599
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930