Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 04:06 - И сега бият, брате мoй, даже и убиват
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2185 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.07.2010 04:16


През турско, ха паднеш в ръцете на властта, здрава да ти е гърбината. Захари Стоянов е описал подробно колко кютек е изял, след като го хванали(и колко от българи)За Васил Левски няма данни да са го били и измъчвали, обаче... Алеко Константинов има един малко познат на бай Стамат разказ, наречен “И сега бият, брате мой” Той свършва така:

  "Какъв беше този человек - дали такъв, за какъвто ми се препоръча, или не - аз не зная, но ако е истина туй, което той ми разказа, чудя се какво да мисля за България. Господи Боже мой, неужели няма да се даде край на тия проклети варварски жестокости.
          Господин Стоилов, във вашите участъци бият, известно ли ви е това?
          Господин Гешев, говорят, че и днес бият в участъците, вярно ли е това?
          Господин Вазов, кажете на вашите приятели да запретят биението из участъците. Стига, Боже мой.
          Господин Михайловски, помогнете и вий, сега сте на власт.
          Господа депутати, кажете на министрите да изхвърлят всичката варварска сволоч, която бие из участъците.
          Спомнете си за участта на Стамболова и неговите другари!"

Даа, лошо е било през 1895та. Лошо е станало малко по късно и за Алеко.Социалистическата полиция не биеше. Днешната полиция не бие-вчерашната-случва се. Полицията на България през 21 ви век-хич. Е, може някой по погрешка. И тъй като всички са викнали срещу случая Кърджали, ето хронологията за два дни,115 години след Алеко, a класацията е моя:

-жената на Валъо Топлото е просната на паважа и седи там един час. Въоръжена и опасна ли е била, оказала е съпротива ли? Спомняте ли си”Тъй като си абсолютен престъпник, падни” По смехотворно обвинение, лишено от всякаква логика-според обясненията на Кокинов.Прокурорът рече, че дамата `е възбудила и поддържала впечатление, че може да свърши определена работа`.Че то по тая формулировка маса народ трябва да лежи вързан по тротоарите. Вальо Топлото и жена му - Новите Братя Маргини.  Отсега е ясно, че ще имаме утрешни дела и документи в Страсбург, които ще плаща бай Стамат, не Кокинов. Някой не е спрял да търси карес на Вальо Топлото, зашото има май голяма власт-и не е чел Алеко.

-нахлуване и лабут в късна доба на семейство невинни по погрешка-повод, задържане на сутеньор. Проститутки няма, сутеньор се оказа после ...сина на пострадалия, По-абсурден казус, като нелепи обяснения, може да измисли само някой милиционер от 52 ра. Куриозното тук е не грешката, а обясненията, в които изпаднаха милиционерите-нерде таксиджия, нерде Сабахатин, нерде сина му. Точно в дежурното" всички(бити) са маскари", криминално проявени и пр.

-В Плевен, по време на задържане застреляха човек. Бил криминално проявен, побягнал. И за да го стресне, полицаят гръмнал във въздуха. Там куршумът(а не патронът, както е в съобщението на МВР) вероятно ударил минаващ самолет и рикуширал в главата на беглеца, отнасяйки половината му глава. Нищо, че нито е бил въоръжен, нито се е бил с полицая.

Тук имаме класически случай на милиционерско обяснение. Имаме и класически случай-а ла Чората. Само, че за тоя случай не говорят в НС, нито някой пише. За такова нещо по белия свят падат правителства.

Така, че кво да се жалват жената на Топлото и семейството от Кърджали-не са ги гръмнали, живи и здрави са. Е, малко лабут, ма от това не се умира-ами ако бяха се уплашили от нахлулите в дома им и бяха търтили, като плевенчанина?

И всичкото това за два-три дена. По добре да не работят, ако питате мен. Щото няма кой да ги пита, като Алеко през 1895та-кога ще изхвърлите варварската сволоч?


 



Тагове:   Даже,   мoй,


Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Извън закона
29.07.2010 06:07
Няма смисъл да обсъждаме този въпрос. И на децата е ясно, че от Освобождението до днес МВР е организация, която е извън закона.
цитирай
2. анонимен - нЯМА
29.07.2010 07:21
Когато,на тъпоумни копелета, се дадат в ръцете оръжие,белезници и карти,полицейски -това се получава ! Но те не са толкова виновни. Начина на работата им е зададен от начлниците им,и той нама нищо общо с европейската практика !Невиждате ли ,че си пролича големия страх от приказките на Цецко -да не бъдели граъмнати ! Ами като не искате да ви гърмят станете-учителки ! Много лошо впечатление направиха оправданията на Цецко-физкултурника за случая в народното събрание и след това в кулуарите ! Най лошото се видя -неговата надменност и магарешки инат в отстояването и защитаването на ченгетата,когато на цял свят стана ясно,че са си превишили правата и са действали брутално ! Накрая Цецко в движение измисли ,че са престъпници хората, за оправдае просттотиите на неговите хора. Много лошо заболяване-на министъра ни ! Нека си помисли ,че иматда властват ,най много още 3 години,а след това кво шъ прайм ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956483
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930