Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 03:27 - Окончателното решение на ромския въпрос
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3747 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2010 05:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Снощи в Евксиноград е завършила тайна тридневна конференция на изпълнителната власт по решаването на “ромския въпрос”. След фиаското на Франция с циганския проблем на нейна територия(всичките репатрирани цигани са се върнали, барабар с техни роднини), и останалите европейски държави, като Англия, Испания, Норвегия и други, обекти на инвазията им, са силно притеснени. Техните политици са решили да окажат всякакъв натиск над Румъния, България и Словакия само и само да намерят някакво решение, което се изчерпва с няколко думи-тези да не стъпват насам, правете, струвайте, дръжте си ги у вас или жална ви майка.
Покани за конференцията са получили само най-висшите членове на изпълнителната власт и партията, а конференцията е била под ръководството на Божидар Димитров, под патронаж на самият ББ. В дневния ред на конференцията са залегнали множество въпроси, основно от технически характер, на които е трябвало да отговорят представителите на изпълнителната власт , а принципното решение на циганския въпрос вече е било прието от ББ. Един от най-горещо дискутираните въпроси е бил проблемът със смесените турско-цигански бракове — да се считат ли за роми хора, на които един от родителите е ром, а другият българин или турчин и как да се постъпва с тези които имат ромска баба или дядо. Решение по този въпрос така и не е прието и е отложено за някое от следващите заседания.

Божидар Димитров, който води протокола на конференцията, съобщава на присъстващите, че в съответствие с получената по-рано заповед на ББ, трябва да се пристъпи незабавно към изселване наромите в Индия и на територията на окупирана Палестина. Стенографираният протокол е преработван многократно от Цв, Цвъ и Цецка Ц. Отпечатани са около 30 екземпляра, обозначени с гриф „Държавна тайна“ и са изпратени на участниците в конференцията, или съответно на техните работни места.

Съдържание-в резюме

Данни за числеността на ромското население по страни в Източна Европа. Срещу България е посочено числото 980 000

В протокола ясно са отбелязани целите на конференцията — разработването на ясен план за реализиране на „окончателното решение на ромския въпрос“ и съгласуването на действията на различните ведомства. Главен отговорник за изпълняването на плана е Божидар Димитров.

Цвъ Цвъ накратко излага пред присъстващите главните „достижения“ на нашата политика до момента. Сред тях са цялостната политика в областта на бюджета, повишаването на акцизите и увеличаването на безработицата, новата смяна на документите, и принуждаванетона ромите към емигриране. Същевременно се отбелязва, че първоначалната политика за принуждаване на ромите да емигрират не оправдава надеждите. Вместо тях са емигрирали българи. Главна причина е отказът на всички потенциални страни да приемат ромски бежанци и липсата у тях на средства за емиграция и големите проблеми, които предизвикват. Освен това се отбелязва, че в началото на проблема се е смятало, че циганите ще се преселят на Запад, а абдалите там ще ги преглътнат, защото са радетели на каузи за човешки права и свободно предвижване.

За медиите ББ даде само кратко изявление.

“България ще екстрадира ромите си в Индия и Палестина. Пътят за тази стъпка вече е открит, след като и французите признаха, че не могат да се справят с тях. Надявам се, че това е достатъчно доказателство и за Хелзинкския комитет и няма повече да ни досаждат с врели некипели, относно правата на малцинствата и други подобни глупости. За всички вече е ясно, че когато става въпрос за роми и само два пътя: на Хитлер или на Саркози. Ние избираме демократичния пример на Саркози и след като се консултирах със специалисти от Нешънъл Джиографик, както и със световния капацитет по история на ромският етнос професор Божидар Димитров, който за щастие работи при мен като министър без портфейл, взех решение да ги екстрадирам в техните прародини, а именно Индия и Палестина. Репатрацията на ромите, ще се извърши и чрез безрезервната подкрепа на моите приятели от ТИМ, които обещаха да предоставят безплатно самолетите на своите авиокомпании. На всеки ром, ще бъде отпусната еднократна помощ в провизии и вещи от първа необходимост, като металотърсачи и месни продукти „Средна гора“, както и бутилка ром, а за спомен от България ще им бъде подарен по един чушкопек. Всеки който иска да дари средства, за да подпомогне и ускори екстрадирането ще може да го направи, като преведе желаната от него сума по специално откритите за целта сметки в СИБанк или като изпрати SMS на номер 112 на цена 2,40 лв. За спокойното протичане на репатрацията, ще се грижат доброволци от Атака, БНС и ВМРО, които ще имат за задача да не допуснат заедно с ромите да напуснат страната и редови българи.“

Източник neverojatno.wordpress.com/2010/08/21/repatracia/






Гласувай:
1



1. анонимен - Ай няма да стане
25.08.2010 04:19
Вече се харизах на един ром! И Индия голяма красота. Не мога да устоя на изкушението и заминавам бе хора, няма живот в тая Европа с тия ликарства и шипове.
цитирай
2. eien - Присъства ли новият министър на
25.08.2010 05:01
Министерство на ромската експулсация и депортация, Цветелин Кънчев? Публикувайте, моля интервюто Ви с него.
цитирай
3. zemaria - Интервюто ми
25.08.2010 05:27
с Цветелин Кънчев е отдавна публикувано и филмирано в постинга"Дръжте си Борат,моля, не сме готови", но ето Ви директен линк http://www.youtube.com/watch?v=bVFlAslG5S4&feature=player_embedded
цитирай
4. zemaria - по подразбиране
25.08.2010 05:30
вдясно са останалите няколко части на филма
цитирай
5. анонимен - капацитет
25.08.2010 14:12
Естествено, че е капацитет професор Божидар Димитров! Нали е гръцки циганин по потекло, разбира ги тея въпроси!!!
цитирай
6. анонимен - za romite
25.08.2010 15:50
moga,da Vi zaqvq,che ne vsichki romi sa ednakvi.stado s marshi ima pri vsqka edna naciq.Pri nas romite sasto ima intelegentni lichnosti,no za tqh mai na nikogo ne mu e izgodno da govori.Romite ne sa prosti hora,prosti sa tezi koito gi smqtat za takiva.mersi
цитирай
7. анонимен - В Молдова
27.11.2011 04:45
Защо толкова далече- Индия? Ммного пари ще отидат! Траян Басеску екстрадира румънските цигани в... Молдова - страна, масово напускана от румънци (молдовани) от една страна, и от руснаци и украинци от друга. Да се заселват там, земята е хубава, плодородна, и да им гледаме сеира, как ще организират своя държава- Ромска Република Молдова :))) Дали ще могат?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955395
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930