Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 12:23 - Правителство планира да похарчи 50 милиона евро за курсове по йога.
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1529 Коментари: 1 Гласове:
1



Българското правителство планира да похарчи близо 50 милиона евро за курсове по йога. Парите ще бъдат усвоени по линия на еврофондовете, чрез специална програма разработена от експерти на социалното, здравното и земеделското министерства. Програмата предвижда да се изпратят около 2000 трайно безработни лица, предимно от ромски произход на тримесечен семинар по йога в тяхната пра-родина Индия, като след завръщането си те ще бъдат ангажирани като преподаватели по йога в курсове към бюрата по труда, службите за социални грижи в страната и здравните заведения.

Според експертите, това ще помогне и на самите роми курсисти да намерят своето място в обществото, в сферата на социалното подпомагане, нещо което надали някой до скоро е можел дори и да си представи. Според, експертите, ромите са идеалният избор за обучаващи се по йога тъй-като „Кръвта вода не става.“, тоест те разчитат на техните естествени природни заложби, които техният произход предполага, да се събудят. Ромите ще се обучават предимно в Асана, Пранаяма и Пратяхара йоги или така наречената група на телесната самодисциплина. ( Асана — телесни положения или пози, упражнения; Пранаяма — съзнателен контрол върху ритъма на дишането; Пратяхара — оттегляне на сетивата и относителна независимост на ума от тях).

Ромите завършили обучението си в Индия, ще реподават йога на пенсионерите, безработните и социално слабите в специално организирани за целта курсове от социалното министрество. Целта е да се помогне на тези социални групи от обществото да преживеят задаващата се тежка зима, чрез прилагане древните техники на йога, водещи до забавяне на жизнените функции и изпадане в състояние на относително дълга медитация и безчувственост към околната среда в частност атмосферните условия. Експертите са взели в предвид, че при правилно прилагане на тези техники, се намаляват разходите за храна, осветление и отопление, които са основният проблем при тези социални групи. С помощта на индийски специалисти в сферата на йога, е разработена специална икономично-здравословна диета от една кофичка кисело мляко произведено по новия стандарт, един кренвирш „Стара планина“ и един хляб на седмица, осигурени благодарение на земеделското министерство....
Останалото neverojatno.wordpress.com/



Тагове:   курсове,   милиона,   планира,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Нищо чудно. Ще съкрати персонала на ...
10.09.2010 14:39
Нищо чудно. Ще съкрати персонала на театри, ще затвори училища и библиотеки, опери , балети и други подобни неразбираеми изкуства. Всеки гражданин ще медитира и ще кара на шепа ориз. В кризата - с кризисни методи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956061
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930