Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 13:22 - За Саркози, Бойко и циганите
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3184 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 17.09.2010 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        След тежки дебати ЕС се раздира по въпроса с циганите. Защото, както се разбрахме,  има два подхода в политиката: принципен и рационален. При единия подхождаш към самата политика като визия за общото бъдеще НА ВСИЧКИ-това е аристотеловия подход, който седи в генезиса на понятието. Полис, политика-накъде да върви града, в интерес на всички-и на партията на кочияшите, и на тая на плебеите, на кръчмарите и пр. При другия се съобразяваш само със собствените интереси и  на тези, които са те избрали-плебеите, или кръчмарите, или едрите  робовладелци.  Политиците на новото време са рационални, да го наречем, популисти-защото мнозинството, което ги е избрало, вече има друг Господ-медиите, а не партиите. Но това е друг въпрос, който сме изяснявали(зашо рационалните са популисти). Историята , обаче, винаги е доказвала несъстоятелността на рационалните, но  и това е друга тема.
  Ако приложим двата подхода към един и същ проблем, ще получим коренно противоположни решения. Трябва да подкрепим противниците на Франция-е принципният подход. Защото ЕС съдържа в темелите си няколко основни принципа:
-равноправие
-свободно предвижване-всеки има право да потърси по добър живот
-не може да съдиш по цвят на кожата и етнос, не може да имаш групов аршин за цели етнически и национални групи
Обратното сме го чували. Казва се Гемания за германците- и свършва ясно как.
Днес имаме мек вариант на горното-и те са почнали с циганите..
Рационалните(популистите) казват друго.
Имам право да рарушавам гетата под терасата ми-те загрозяват гледката
Имам право да депортирам-защото те градят незаконни-за моята страна и изобщо-постройки, крадат и серат-генерират престъпност.
Имаме право да защитаваме националната си идентичност, самостоятелност- дори и когато влизат в грубо противоречие с ОБЩИТЕ принципи на ЕС и ДЕМОКРАЦИЯТА
Трагедията е, че самият ЕС е заразен от рационалност и от там се получава двоен аршин и усещане за лицемерие. Проблемът е изключително сериозен, защото всъщност за пръв път ще се сблъскат ОБЩИТЕ принципи на ЕС и ДЕМОКРАЦИЯТА, принципността в политиката с рационалността, популизма и национализма на отделните лидери на някои от водещите държави. 
И този сблъсък има предизвестен край, за съжаление-това е само началото. Започна се с орязването на българи и румънци от трудовите пазари-ние мълчахме, както сега. Ние нямаме и нямахме позиция, когато ни дискриминират по паспортна принадлежност и до ден днешен под благовидния предлог-защита на националните интереси на някои държави в ЕС .Логично е да се продължи с депортация на цели групи хора с български и румънски паспорти-били те от цигански произход. Още по логично е утре да се разпадне ЕС, демокрацията в отделно избрани страни-както теорията на Ленин за победа на революцията в отделна държава, където условията са най-узрели-т.н революционна ситуация. Ние сме перманентно в такава. И Когато затворят границите и напълнят стадионите- пак ще мълчим. Не, доволно ще потриваме ръце зад пердето и ще викаме-ха-а, казвах ли ви аз, хак да ви е...


Тагове:   Саркози,


Гласувай:
2



1. vmir - Аман от комплекси за демократична непълноценност.
17.09.2010 13:32
Направо да заклеймим Франция с лицемерната й история. Не, да й обявим война в защита правата на ромите ни. Нищо, че ромите ще продадат танковете ни за скап. Важното е да докажем на света, че демокрацията за нас е над танковете.
цитирай
2. анонимен - Не знам дали за ЕС може да се твърди, че е "Демокрация"
17.09.2010 13:35
Щом си затваря очите пред факта, че САЩ, Скандинавските държави и няколко западноевропейски убиват по 100 000 души годишно с подправени диагнози и насилствени наркотици? Вие какво мислите?
цитирай
3. vmir - 2. анонимен - Не знам дали за ЕС може да се твърди, че е "Демокрация"
17.09.2010 14:30
анонимен написа:
Щом си затваря очите пред факта, че САЩ, Скандинавските държави и няколко западноевропейски убиват по 100 000 души годишно с подправени диагнози и насилствени наркотици? Вие какво мислите?


Незабавно да ги окупираме и да им сложим Станишев хем да ги демократизира, хем да не губи форма, хем да не скучае.
цитирай
4. zemaria - разбирам
17.09.2010 14:47
Но тогава трябва да изясним въпроса българи-респ румънци, словаци и пр са циганите. Ако не са, да им сложим чип в паспортите, като трето качество, за сапун. Тоест, на границата-оо, българин, влизай,, или циганин-zuruck!
цитирай
5. zemaria - A aко са
17.09.2010 14:50
-тогава да обявим война на Франция, както предполагаш. Аве-хем са, хем не са-така ли?
цитирай
6. vmir - Тези работи искат тактика и стратегия:
17.09.2010 15:04
Сформираме циганска армия и я пращаме на запад. Ще имаме грижата само да стигне до френските танкове, после само трабва да я насочим към Скандинавия и САЩ. И, щях да забравя - никакво такова - румънци, словаци, роми! Няма защо да се лишаваме от бойната слава, с която неминуемо ще ни увенчаят тези храбри мургави чеда на майка България...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956421
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930