Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 17:38 - Води ни Партийо, води ни Вожде
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2676 Коментари: 2 Гласове:
2



Прочувствено слово, натъпкано с „релевантни, еклектични, дефинитивни, мимикрирали" и прочее „реалистични философии", произнесе вместо възхвала към премиера и правителството депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова - по време на обсъждането на вота на доверие, поискан вчера от кабинета за цялостната му политика.


Бившата директорка на училище в Разлог само дето не си разкъса бялата риза на трибуната, докато патетично се обръщаше към премиера Борисов с думите: 

image„Позволете ми да ви поздравя, господин министър-председател, вас и вашия кабинет за изключителното политическо мъжество, характер и воля, рядко разпознаваеми в нашите политически среди, да заявите своята непоколебимост за ясно дефинирани цели, да продължи реформаторското и европейско управление на България без мимикрия, без политически инсинуации и страхове от измиване на ръце и компромати на изчезващи политически видове и субекти...".

Още преди всички да са се просълзили, Дукова извика сърцераздирателно: „С вас, господин Борисов, ние ще успеем, ние сме обречени да успеем!".

Чак на премиера му стана неудобно от пионерския патос на г-жа Снежана, снизходително вдигна рамене и даже и подвикна да прекрати възторжената си благодарствена реч. Но госпожата секна изблика на скромност от страна на г-н министър-председателя и продължи с още по-гласовит ентусиазъм:

„Поздравявам ви г-н министър председател, че поискахте този вот на доверие! За такъв акт се иска много голям кураж и безпрекословна увереност! Поздравявам ви за изключителното политическо мъжество, за непоколебимостта, за да продължи европейското развитие на България. Вие успяхте, да заявите по един изключително достоен начин политическите перспективи на политическа партия ГЕРБ. 

Уверявам ви, че народните представители от ГЕРБ не ще позволят да се сложи стопер в общия стремеж и желание да управляват своето бъдеще"...

С различни вариации на благодарност и преклонение към премиера г-жа Дукова изпъстри и отчета за успехите на ГЕРБ в образованието и здравеопазването - двете комисии, в които тя е член.

В тези две области „ние упражняваме реалистична философия за политики", каза възторгната депутатка и подхвана разгромителна реч за всички останали във властта „преди нашето правителство"...

Но тъй като в тази част на изказването се изляха всички „релевантните и еклектични и непонятно още какви мимикриращи нереалистични философски съждения", горкият слушател му изпусна дирята...

А и г-жа Дукова наду до вредни стойности децибелите, в опит да заглуши бурните ръкопляскания от групата на ГЕРБ и също така бурният смях от опозицията, и отново да се закълне на премиера: „Ние сме обречени, г-н министър-председател...." 
Депутатът от БСП Петър Курумбашев не се сдържа и поиска реплика: „Това, с извинение, беше като кинопреглед от 70-те години". Извинявайте, г-жо Дукова, но не се намираме на семинар за детски учителки".

От физиономията на Бойко Борисов личеше, че и той си мисли подобни неща за подопечната си народна представителка.
Когато Курумбашев се опита да каже, че всъщност този дебат трябва да изясни притискан ли е шефът на митниците да прикрива контрабанда, Цецка Цачева му отне думата, защото „се отклонява от темата на репликата". 

Г-жа Снежана Дукова поиска реплика на репликата и след като разгроми г-н Курумбашев за еклектиката му, обяви: „Има път и той е наш и ние ще го довършим!". 

(Ура! Да живеe)

bgvesti.com/index.php




Гласувай:
4



1. анонимен - От таквиз Снежанки,
20.01.2011 17:44
Фидоски, Менди и тем подобни си пати ГЕРБ. Несериозна работа.
цитирай
2. ianchefff - имам някакъв далечен спомен,
20.01.2011 17:50
че едно време и Филип Димитров беше казал

"ние сме обречени да успеем".

Или нещо подобно.
Тепърва шоуто започва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956835
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930