Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 01:32 - Защо не закрием тази държава?-три години по късно
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 15030 Коментари: 30 Гласове:
15

Последна промяна: 08.02.2011 01:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма абсолютно никаква нужда от нея. Тя осигурява условия за най-некадърната част от населението да живее за сметка на другото. Сиреч, тази държава е направена за това-да поддържа правата на едно малцинство, и то доволно некадърно, и задължително неморално, за сметка на мнозинството.В нея, най-свестните, най умните и читавите отдавна са се махнали, отвратени от правилата, които им предоставя. Същевременно, най-мързеливите, най-некадърните и лишени от всякакъв морал, се възползват отлично от тези правила, защото самите те  са ги направили, и като едни стари войници действат новобранците, сиреч останалите, и паразитирайки за тяхна сметка. Абдалите им  дават огромна част от данъците, пенсионират ги на четиридесет  години, дават им  по двайсет хилядалевови заплати  заради привилегията им да са избрани, заедно с максимума на пенсиите.  А на тях, овцете,  половината от работодателите не им плащат осигуровките  и получават  под екзистенц минимума. Ще се пенсионират на седемдесет с  привилегията да вземат за едно мляко и една вафла дневно. Лекарствата-от децата, които са навън. В така изграденото общество всичко е наобратно. Няма как  другояч едни да живеят за сметка на други.

Прости и елементарни хора, обикновени ловци на пари  и заблудени души, говорят по медии и учат на морал. Градят морални норми-правилно-погрешно Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат.Невинни влиза в арести да демонстрират работата на фарисеи и грешници за справедливост-под външен натиск, за да имитират дейност. Съгрешилите бирници  не плащат, а плащат синца, заради техни натегачества, с които си правят алиби за далавери. Прости хора са богати, а умни им метат плацовете. В тази държава всички публични личности са жалки и гротескно смешни, като опити на Азис да прави впечатление по шоуто си. Жалки са, като застаряващата актриса, бившо величие, което му партнира, а преди това продавало кока, за парче хляб и лъжица чер хайвер.. В тази държава колата и телефонът са всичко, новите дрешки, животът назаем, пунта и пластиката, имитиращи пълната липса на смисъл и състоятелност. В нея бедни карат мерцедеси, а те, последните, са повече от в Германия. В нея,  родители изпращат децата си навън и казват, „Заръчвам ти, сине, не се връщай, тук бъдеще няма.” В тази държава усещането за безнадеждност идва  още с първия крясък на новороденото.В тази държава свестните са лузъри и чак като отидат в чужбина, стават нормални. Реализират се там-тук не става. Навън дишат-тук се давят.

Възрастните не ги изнасят накрая на гората, да умрат там, защото и за това няма пари. Понеже всичко е пари, синовете нямат сантименти, а пращат родителите си  да гледат набори и баби -в Италия. И те отиват.В тази държава нямаш спокойствие, дори и да си Любен Гоцев. Винаги трябва да си готов да почнеш от нулата и винаги могат да ти вземат къщата и на стари години да те пратят в Ножарево.  Дори и да не отидеш там, други мафиоти  може да ти продадат жилището и да станеш клошар. Винаги може да дойде експроприация и винаги да станеш жертва на чувството за справедливост, като поредната дежурна  мантра на някой циганин, лузър или  още по лошо и често срещано -нереализиран водач-интелигент, който да я облече като идеология.. В тази държава най-лошите и нелогични сценарии винаги се сбъдват, защото Европейски съюз не значи нищо, както  и „Любовта към СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество” нито пък политиката, колкото и да ни облъчват с празни лозунги. Още по малко понятия като права,  демокрация, правила.Тя е направена за хиени, безскрупулни и ментори с манталитет на южноамерикански наркобарони. Защото думите не значат нищо, пред инстинктът им да убиват. Да имат, за сметка на усилието да говорят, да имат, без да работят. В тази държава винаги е ставало нещо далеч по лошо от времената на завладяването на Дивия Запад. Защото и тогава е имало правила-не стреляй пръв, не стреляй в гръб, за кражба се беси, извадиш ли пръв пищов-по-бързия печели.
И ред други, опрени на изстрадан опит и чувство за справедливост.
Правила за живот. Няма и кой да ги изисква, утрепан от малцинството, което му  е оставило само правото да оцелява на скотско ниво, с триста лева заплати и над европейски цени на основните храни.  В тази държава историята не служи за нищо друго, освен за пропаганда на поредна измама.

 Всъщност, тази държава е лесно прогнозируема, ако си достатъчно изграден песимист.
Но в тази държава думите не знача нищо. Докато те убият за тях, ако говориш истината. Прочее, в тази държава за истината няма друга алтернатива.

Освен последният читав да им я остави, тази държава- на тях. Оставете им я, майната й. Тогава,обаче, ще внесат виетнамци.

 Запомнете този текст, за да не се каете или оправдавате  сетне. Казах ви

04. 2008.



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - дай ти 5 идеи тука http://stoineff. ...
08.02.2011 01:47
дай ти 5 идеи тука http://stoineff.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/04/razvitie-na-blog-igrata.679758
цитирай
2. boristodorov56 - След три години ще е същото!
08.02.2011 10:15
След три години ще е същото!
цитирай
3. haralanov - Здравейте!
08.02.2011 14:43
Отдавна съм го написал и в постинг.Че няма никакъв смисъл от такава държава.Като нашата.Технически обаче,как се закрива една държава?Аз не знам да има такива случаи!За предприятие е ясно.Затварят се кепенците,удря се катинара и готово!С държавата как става?
цитирай
4. chara - В тази държава никой не се интересува от истината! Най-вече съда!
08.02.2011 14:44
Тази държава и това общество предпочитат да бъдат управлявани от лъжата!
Примери много ... излишно е да ги изброявам!
цитирай
5. tit - Брутално вярно!
08.02.2011 15:02
И ви казвам - единствения изход е - пълно несъдействие! ПЪЛНО!
Може да се живее и така - без да ползваш и да се съобразяваш с "правилата на обществото"!
Ганди е успял, защо да ни успеем и ние?
Не за нас - за децата ни!
цитирай
6. tit - :)
08.02.2011 15:03
Отивам да се "отбележа" на борсата!
Като се върна, ще провера за "опоненти"!:)))
цитирай
7. анонимен - България е най-добрата държава на ...
08.02.2011 16:06
България е най-добрата държава на света и които не му понася да ходи на запад ... ще се върне бързо с подвита опашка, ако няма качества. Които има качества е добре и тук.
цитирай
8. haralanov - Ще бъда опонент и на tit и на анонимкото
08.02.2011 16:58
България не е Индия и никога няма да бъде!
Макар,че след 100 години,станат ли циганите 3 милиона...Знае ли се?
Ганди е бил образован човек,чиито глас е ,,хващал,, простолюдието.
В България тук и сега интелигенция няма!А и да има-никой не я слуша!

Анонимко с,какво според теб ,,България е най-добрата държава на света"?
Изцяло подкрепяш с мнението си Ахмед Доган.Преди година и половина,буквално и той каза същото.Че на,който не му изнася,да емигрира!Излиза,че на него му изнася и затова си стои тук!
цитирай
9. tit - Уф, що им обръщаш внимание
08.02.2011 17:37
на анонимните хрътки на ББ-то?
Не си ли ги усетил вече - явяват се навсякъде, където има намек за недоволство от Него!:)))
Обикновено анонимно напоследък!

Убедена съм вече, че няма друг начин - несъдействие!!! Не трябва да им работим за жалките 200 евро на месец! Не трябва да плащаме данъци! Ако трябва / а то ще потрябва/ - да минем на хляб и вода, без електричество, без телевизия , без "екстрите" на цивилизацията, с които ни заробват постоянно!!!
Половин година, година - колко ще издържат?
Циганите да не са по-глупави...
цитирай
10. haralanov - Аааааа...НЕ
08.02.2011 17:48
Тук отново не съм съгласен!
За анонимната хрътка е ясно.Що си анонимен?Лице и име нямаш ли си?
Не трябва да я караме по циганския пример.Той дори не е и Андрешковски.Подобно мислене докарва още по-голяма разсипия.Да,можем без електричество,без телевизия,без телефони,плазми,маси,столове...Можем.И данъци разбира се може и да не се плащат.Правителството отива на кино.После..?
цитирай
11. tit - Минчо, то правителството и сега отива на кино!:):):)))
08.02.2011 17:57
Е, с данъците прекалих, ама...хъм!
Докато има овце, които да са съгласни на всичко, ще ни правят каквото си щат!
Сега всички са недоволни, но си траят, всеси гледа да се оправи поединично...
Обачеееее - вече не става, или все по-трудно става и още по-трудно и невъзможно ще става!
То и без друго -по разните му там предприятия работят главно цигани или съвсем неграмотни, нискоквалифицирани люде!
Работа за образовани хора практически няма, или ако има е срещу смешно заплащане...абе - да не повтарям статията!:)))
цитирай
12. haralanov - Теодора,остави това правителство да отиде на кино..:)))
08.02.2011 18:10
Може би не е добър съветът ми но последвай примера на Весела(veselaj.blog.bg)
цитирай
13. despinida - haralanov,
08.02.2011 18:32
haralanov написа:
Може би не е добър съветът ми но последвай примера на Весела(veselaj.blog.bg)

А тези като мен, които не искаме да Живеем в чужбина, но и тук не искаме да продължаваме да живеем по същия начин, кво да прайме, а...?
Да беше преди 200 години, - охооо, да съм фанала гората вече и да съм изпукала половината омбашии в радиус 60 км...ма, сега сме в 21 век...нема да ми е много комфортен хайдуклъка...или поне, не за дълго ще ми е готино...
За това смятам, поне да не спирам да казвам, че мразя циганите, че не искам да ги хрантутя....докато те се размножават като хребарки...
цитирай
14. haralanov - До despinda
08.02.2011 19:09
Айде сега пак оправдания.,,Да беше преди 200 години".Че сега какво ти пречи?
Същото е!И стига с това негативно по смисъл ,,чужбина"!,,Моята родина е там,където се чувствам добре"!
цитирай
15. анонимен - Da zakriem darjavata li???
08.02.2011 19:30
анонимен написа:
България е най-добрата държава на света и които не му понася да ходи на запад ... ще се върне бързо с подвита опашка, ако няма качества. Които има качества е добре и тук.

Istina i rodolyubie prozirat ot gornite redove i poklon na avtora. Za sajalenie obache darjava nyama, DARJAVATA, otdavna e razpokasana na otdelni vasalski imoti, a parcheto ostanalo ot neya i noseshto imeto BULGARIA, sashto ot dosta vreme e izvestno samo kato geografska oblast. Svidetel sam na tova, kak na zapad, slujitelka v politsiata pita klienta, kade se namira Bulgaria, tova grad v Rumania li e, do tam ya dojarahme, s nasha pomosht, na redovite bulgari, zashtoto takiva upravnitsi si izbirame, a te milite mislyat za mandata, a posle oshte edin i oshte edin. Bulgarya valtsi ya yali.
цитирай
16. despinida - haralanov,
08.02.2011 19:45
haralanov написа:
Айде сега пак оправдания.,,Да беше преди 200 години".Че сега какво ти пречи?
Същото е!И стига с това негативно по смисъл ,,чужбина"!,,Моята родина е там,където се чувствам добре"!

ма ти да не мислиш, че ако сега живеех в Грудово или Елхово, немаше да съм станала шумкарка...ехаааа. и още как...със все чифтетата и ножовете...:)))чудя се на теб....
цитирай
17. tit - Мисля, че не бива да изоставяме
08.02.2011 19:54
страната си...не знам!Човек трябва да се бори, просто сам, поединично - не става!

Ан 15,
продажничество и злоба прозират от коментара на ан7, човек трябва да е много гьонсурат, за да твърди, че способните и почтените се реализират в България!
Реализират се, ма като се продадат като него!
Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят! / сръбски графит!/
цитирай
18. анонимен - Анонимникът
09.02.2011 08:47
България не е добра държава за живеене, но сме притиснати да живеем в нея по правила, наложени от някакви си полуобразовани управници, които ценят изключително само собственото си натрупване на богатство. Притисвани сме заради нашата обич към тази страна, заради добрите и лошите взаимоотношения със съседа, с когото дори и да се напсуваме, пак ще си помогнем в беда, ако изпаднем. Анонимни сме, защото се страхуваме, анонимни сме защото сме си патили от явното изпъчване, защото никой не ни прощава дори неволнто противопоставяне. Зная че няма да се съгласят много от вас, но през 60-те години правих гладна стачка и дори с перце не ме побутнаха, а през 80 само за няколко израза, бях обявен за предател. Така че лошите комунисти през 60-те бяха по-човечни от комунистите през 80-те години, а сега са още по-злобни. Защо ли? Защото не са ни комунисти , ни каквото и да е. Това са човекоподобни, които не търпят възражение. Ето затова сме уж анонимни, въпреки че нашето АЙ ПИ ни издава. Бъдете живи и здрави.
цитирай
19. анонимен - ТИ ОТКРИ АМЕРИКА ,БЕ....АВТОРЕ....ХА,ХА,ХА,ААА...
09.02.2011 18:28
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА---ТОВА Е ЕДИН ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК, НАСЕЛЕН ОТ ПРИМИТИВИ И КОНСУМАТОРИ, ВЪЗПИТАНИ В УСЛОВИЯТА НА "КОМУНИЗМА"---КОГАТО ,КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ИМ "ДАВАШЕ"....ЗА "ДА СЪЩЕСТВУВАТ"!!!!

ТЕ ТАКА СА НАУЧЕНИ----"ДА ИМ СЕ ДАВА"..."ЗА ДА СЪЩЕСТВУВАТ"!

НЕ ИМ ЛИ ДАДЕШ----ТЕ ПРОСТО ...ЩЕ УМРАТ!
ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДПС/ДС...ЗНАЯТ ТОЗИ РЕФЛЕКС И ГО ИЗПОЛЗВАТ , НАЙ-РАЦИОНАЛНО!!!!

ПОМНИШ ЛИ , КАКВО СЕ ХВАЛЕШЕ ДОГАН.....???????!!!!
"....АЗ ,СЪМ ТОЗИ ...КОЙТО ДАВА И РАЗПРЕДЕЛЯ.....!!!!!"--НА МЕНЕ ЩЕ СЕ КЛАНЯТЕ И МОЛИТЕ....!

ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!!
ТАЗИ ДЪРЖАВА ,ТРЯБВА ДА УМРЕ---КОЙТО, НЕ МОЖЕ ДА СИ ВАДИ САМ ХЛЯБА...ДА УМИРА !
ПРОСТО , "НЯМА КОЙ ДА ДАВА".... ,ПОВЕЧЕ.....!
ЖИВОТА , ПОДЛЕЖИ НА ПРЕОСМИСЛЯНЕ....АКО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ , ВЪОБЩЕ......!!!
цитирай
20. анонимен - Ами ти от кои си?
10.02.2011 07:06
В нея, най-свестните, най умните и читавите отдавна са се махнали, отвратени от правилата, които им предоставя. Същевременно, най-мързеливите, най-некадърните и лишени от всякакъв морал, се възползват отлично от тези правила, защото самите те са ги направили, и като едни стари войници действат новобранците, сиреч останалите, и паразитирайки за тяхна сметка.
Ти къде си?
цитирай
21. zemaria - ano 20
11.02.2011 04:51
ха познай?
цитирай
22. giorgiocbr - Mariike pak te e hvanalo PMS-to
11.02.2011 20:19
Vmesto da mrunkash - raboti. Ako mojesh i znaesh kak, de.
цитирай
23. ok3223 - Яяя
14.02.2011 06:14
Платената хрътка giorgiocbr учи на работа...
Ти на твоето ГЪЗОЛИЗАНЕ ЛИ МУ ВИКАШ... РАБОТА?
Ще си протъркаш езика бе...човече.
Пази го, че ти требе за следващите
И там ще има нужда от ГЪЗОЛИЗАЧИ...
цитирай
24. ok3223 - БОСИЯ( ПОД №19)
14.02.2011 06:20
МАЛОУМНИК Е ПАК НА ...ЛИНИЯ.
цитирай
25. giorgiocbr - ok3223
14.02.2011 16:37
Платена хрътка хахаха
Тъй като си плащам САМ, ще пиша каквото си пожелая май френд!
Олрайт?
цитирай
26. tit - giorgiocbr ,
14.02.2011 16:43
А как придобиваш средства, за да си плащаш?
Пестиш от банички, мейби?:):):))
цитирай
27. giorgiocbr - Rabotq, kompleksarche.
14.02.2011 19:13
Znaesh li kakvo e tova?
цитирай
28. qyanis - Кой е виновен?
14.02.2011 20:21
След 89 година България е демократична държава - всеки гласува както му изнася, и никой не го бие по главата каква бюлетина да пусне в урната. О тук нататък да се пише така сякаш някой, неизвестно кой, е виновен за дереджето ни, ми се вижда доста глупаво. Защо никой не иска да се престраши и да каже: виновен е народа. Да, виновен е народа. Били го лъгали, манипулирали и не знам още какво. И така да е. Той глава няма ли? Вестници, радио, телевизия, а отскоро и интернет - информация - дал господ. Да чете, да слуша. Ама като чета и писанията на разни интелектуалци, които също като сульо-пульо от улицата не могат да се ориентират в ситуацията в страната - си давам сметка, че този народ няма кой да го просвети. Макар, че това в никакъв случай не оневинява народа. Защото всеки е длъжен, пред себе си и пред децата си, да направи всичко възможно за да вземе правилното решение когато гласува. Но българина е пословичен именно с това - липсата на каквото и да било чуство на солидарност и отговорност. Дори към близките му.
цитирай
29. tit - В такъв случей не си плащаш сам!:))
15.02.2011 00:31
giorgiocbr написа:
Znaesh li kakvo e tova?



Знам - и аз продавам труда си!:Р
цитирай
30. giorgiocbr - Оф, поредния "капацицет"
15.02.2011 12:29
Придобивам средства чрез работа, и тъй като със съпругата ми управляваме наши фирми, си плащам сам. Не си продавам труда, продавам готов продукт и услуга.

Икономическите ти познания прозират отдалеч, така че и да спестяваш от банички - едва ли ще ти помогне. За съжаление.

Все пак - поздрави, и успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955988
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930