Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 04:22 - Eгипетската революция -асоциативно
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2734 Коментари: 4 Гласове:
3



Така се случва, че винаги големите събития ги интерпретирам в съзнанието си като портрети на личности. Нещо като кажем Партия-разбираме Ленин, може и Костов, що не и Батката, кажем Бг-хоп, бае ти Ганя, кажем продажна бг интелигенция-ооо, системата прегрява. Мисля от много време за проект, наречен нови задочни репортажи, който ще се състои само от портрети на т.н Нова бг и т,н преход. Малките букви не са случайни, за радост и ужас на средностатистическич читател на блог.бг-ама то, четивото не е и за него. И така:

Египетската революция.

Какво знаем. Тома Томов каза-нищо. Светът се чудел. Пращали наблюдатели, Мубарак бил крив трибуквеник и нямало да се даде лесно. Ще станат ли ислямисти-аллахакбар. Кой стои зад това-младите, които били като нас, искали същото-свобода, демокрация, фейсбук и туитер.

И тирана да падне.

Обяснение за читател на блог.бг-от мен. Ако властта я вземат лошите-става Иран, Ирак или Афганистан от кофтите им времена-става опасно геополитическо разместване с край, в най-добрия случай милионен десант към страни с повече храна,

Той е 23 годишен египтянин от Кайро. Има завършен семестриално университет -инженер.На 18 се запознал с мома англичанка, следва любов и естествено-брак. Перфектно се справя с работата си, педант-много важна характеристика. Живее при тъща си в семейната им къща. Ревностен мюсюлманин, жена му ходи с фередже. Много приятен млад човек, интелигентен, любознателен, с чувство за хумор Животът в Англия му харесва много повече, от предишния в Родината. Любимо занимание-политика, освобождението на народа от игото на Мубарак, фак УСА, фак обама., фак демокраси. Възгледи-анархосоциалистически, ислямистки-образование по темата-download. Необходим е преходен период от диктатура (фак демокраси) Всеобщото благо ще дойде като се съединят всички мюсюлмански държави и натикат факината УСА, която поддържа режими като този на Мубарак, извън региона. Америка е колос на глинени крака-повтаря досущ Вазов за Турция преди.140 години

Осемнайсет дена беше като болен, докато вървеше Революцията.

И сега си представете диалогът ми с този интересен млад човек, излязал сякаш от филма на Клуни “ Сирияна“. Където млад ислямистки имам навиваяе  простите работници.

Кажи на приятелите си да се покрият, други ще намажат от вас, а пребитите и убитите няма кой да върне знаеш ли колко съм ги виждал...Ти не разбираш, това е уникално-казва той. Хората са едни и същи, революциите -и те. Хайде, тегли кредит и ни наемай да се борим за свободата-гавря се аз. Ще живеете ли по добре след Революцията? А ти знаеш ли, че 40 милиона са с един долар на ден?-контра. А ти-че дурной пример заразителен? И как си представяш, че ще ви върнем при ислямистите и племенната власт. Нее, ще има избори и народа ще реши-кой, мюсулманските братя ли. Ами кво лошо има. И тук аз свършвам с аргументите.

Сериозно.

Революция на младите ангажирани, но фрустрирани, дълбоко комплексирани и ограничени хора. Каквито има и доста по на север от Египет и са мнозинство. Това са младите хора не само там. Революция, която, конкретно тук ще докара на власт ислямисти и ще установи някаква форма на шириат. И глад-на талази-към Севера и цивилизацията на Запад. Предстоят катаклизми-войни за петрол, влияние и ислямско-националистични вълни-а в отговор- и не само ислямски-но засега, който видял пирамидите-видял. А, забравих, и петрола ще стигне небесата- и животът ще става все по-хубав. С националисти, разбирай, гладни комплексари...

 




Гласувай:
4



1. анонимен - и като се покрият какво?
12.02.2011 07:05
Досега това са правели и резултата е ясен.По-добре да се опитат да разберат че трябва бързо да се пренастроят като мислене и действие
цитирай
2. nicodima - Революция на младите ангажирани, но фрустрирани, дълбоко комплексирани и ограничени хора.
13.02.2011 07:44
Учудвам се колко много хора в Европа не мислят така, пък и в България...
Революцията се прие с някакъв телешки необмислен възторг, дори ми се скараха / и в блога / за песимизма...
За съжаление и аз мисля като Вас...
цитирай
3. haralanov - Здpавей!
14.02.2011 15:15
То и нашите национал-революционери по друг начин са си представяли България след Освобождението.И в двата случая обаче,става дума за разместването на културни пластове.Ти биеш натам,че в Египет подобно разместване не е за добро.
цитирай
4. tit - Знаеш ли,
14.02.2011 17:07
и аз искам да живея в мир и според разбиранията си! Да се задоволявам с онова, което имам и да се радвам как расте детето ми!Не, че материално съм обезпечена, но то не е най-важното, спокойното детство е безценно!:)
Ние не си даваме сметка, как осигурявайки собственото си спокойствие и борейки се с живота по наложените обществени правила изземваме жизненото пространство на някого, някъде! Не ни интересува, защото не го виждаме, не го усещаме...
Чак като се вдигнат до небето цените на петрола, примерно, започваме да се питаме - защо?
Да! Ислямизма е див и първичен, напълно неразбираем за културния човек, но някой показа ли им друг път, даде ли им друга алтернатива?

Уви, чувствам се като римски патриций пред палещите Града на седемте хълма християни - нямам доводи, с които бих обяснила на тълпата защо това, което прави е безмислено!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956014
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930