Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 03:57 - Герб се срива, но простотията остава
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4127 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 14.03.2011 04:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледам заглавие от Dnes.bg - "Герб се срива". Но Матросов е жив  и пак ще затуля дупки, като  моя блог, така, че ще останем за ценители и  мислещи хора.
Темата днес е за два портрета, за две лица.
image

Toва е Тед Търнър. Няма американец, който да не го познава, а вероятно не са много и българите, които не са чували за него.Медиен магнат, интересен човек, много пъти ставал и падал.
А това е Делян Пеевски

  image

Един приятел на мой приятел пусна негова снимка във фейсбук.И неговите приятели взеха да се питат-ма кой е тоя,ве. Осемнайсет коментара на млади хора, интелигентни, висшисти, активни, с претенции-:"ама кой пък е тоя, ве". Рубриката беше портрети. Харесал си го е като типаж, френдът на моя френд, без да има хабер кой е.
А този човек е постигнал за мащабите на БГ повече, отколкото Тед в УСА.
Кой е той, се пита млада, незнаеща България. Която активно играе в "Стани Богат" или в "Конквистадор" и знае разстоянията между подпорите на мост в Австралия и дълбочината на дупка в Голо Бърдо. Или притесненията на Алисия от реквиема й пред Цветанка, или сълзите на Цецо Цв, като станал шампион на Полски Тръмбеш на спартакиадата.

Ами той е най крещящото доказателство, че в Бг има мафия, която се ръководи от най високо място, най- яркото свидетелство, защо винаги ще сте бедни и  прецакани.

"Макар да спечели изборите благодарение на вълната анти-Доган, Бойко Борисов не само че не пипна с пръст лидера на ДПС, но в известен смисъл му даде много по-голяма власт от тази, която той имаше по времето на тройната коалиция. Не е клише твърдението, че медиите са четвърта власт, това е така, макар в България по-голямата част от тях да се държат като прислуга на останалите три.... Експанзията на Делян Пеевски, който е депутат от ДПС, е изключително методична, последователна и се разгръща с невиждан досега у нас мащаб.

Той притежава два от най-четените вестници – „Телеграф” и „Уикенд”. „Телеграф”, защото е много евтин, а „Уикенд”, защото е интересен за публиката. Предполагам, че 90% от читателите не знаят кой е собственикът на тези издания, които обаче манипулират, къде внимателно, къде грубо, най-масовата вестникарска аудитория.

Вътре се разполагат и останалите по-малки печатни издания като „Монитор”, „Политика“, „Шок“, „Контра“, „Засада“, „Черноморски фар“, „Борба“, „Меридиан мач“, както и сайтовете „Всеки ден“ и Вnews. Впечатляващо, нали!

Още по-впечатляващо става, като се прибави и фактът, че 80% от разпространителската вестникарска мрежа в България е притежание на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, подставените лица на ДПС.

Сама по себе си тази мрежа е една империя на територията на страната ни. Депутатът от ДПС е собственик на разпространителските дружества „Близнаци“, „Сенатор“, „Оларт“, „Национална дистрибуция“, БИС – Бургас, „Камекс“. Към тях трябва да добавим закупените наскоро две фирми, които са сред най-големите в бранша – „Прес” ООД и „Братя Герини”.

„Прес” контролира пазара по морето – в Бургас и на юг от Бургас, както и във Варна. От юни до края на септември именно там се реализират най-големите обороти на печатните издания. „Братя Герини” пък са абсолютни монополисти в Пловдив и цяла Южна България. С новата сделка Пеевски концентрира почти напълно търговията с вестници и ще може свободно да решава кое издание да се появи на павилиона и кое – не.

Той и майка му притежават и една от най-големите печатници в България – ИПК „Родина“.

Към всичко това трябва да прибавим, разбира се, и телевизиите – ТВ7, която има ефирна честота за територията на цялата страна, и ББТ, която се разпространява от всички кабелни оператори. Двамата притежават и огромен брой честоти за радиостанции и не крият своите амбиции към т.нар. мултиплекс, през който в бъдеще ще минават всички телевизии, които гледаме.

Всичко това е придобито от един младеж на 30, който в последните десет години е бил само на държавна служба, и от неговата майка, която за известно време беше висш чиновник в държавния спортен тотализатор.

И двамата нямат никаква бизнес биография зад гърба си. И те като Цветанов теглили много кредити, при тях обаче ролята на тъщата и тъста играят Ахмед Доган и банкерът Цветан Василев. Абсолютен скандал е, че нито една институция досега не се е захванала с тях, но най-отчайваща е липсата на реакция от страна на гилдията.

За да се подмажат на Бойко Борисов, всички си траят за Пеевски, както и за банката на Цветан Василев, която сложи ръка върху 70% от депозитите на държавните предприятия.

На всичкото отгоре тази медийна мощ има отвратително лице. Говоря за поведението на различните медии на Пеевски, в които професионализмът е изцяло заличен и които се ползват по-скоро като оръжие за пропаганда – като се почне от първите заглавия на „Монитор”, „Телеграф” и „Уикенд”, мине се през безобразния чалгаджия Бареков и се приключи с „добре подбраните” заглавия в интернет. Цялата тази империя произвежда пропаганда в класическия смисъл на думата. Там няма и помен от журналистика и това трябва да тревожи не само всички нас, но и самия Бойко Борисов, който им даде такава мощна власт в ръцете. Те биха могли да го унищожат за една нощ, така както се обърнаха за една нощ след последните парламентарни избори и от Боко Тиквата започнаха да го наричат „най-успешния български премиер”.

Това е истинско безобразие – някакви криминални типове да въртят почти половината от медийния пазар в България и всичко това да се случва под носа на прокуратура, следствие и ДАНС.

Впрочем знае се, че срещу Делян Пеевски има няколко разработки, и е чудно защо те все още не са стигнали до прокуратурата и не са придобили юридическа форма на повдигнато обвинение. Безобразно е и политическото поведение на Борисов и ГЕРБ, които дадоха в ръцете на Доган власт, много по-голяма от онази, която политик може да получи в границите на един мандат. Борисов лично ще трябва да отговаря за това политическо престъпление."
-край на цитатът от Гласове

Има ли нужда от повече обяснения защо всеки нормален американец знае за Тед, а много малко българи  знаят за Делян.
  Елате в страната на мафията. В страната на Алисия, като певица и журналистка, на  Милко Калайджиев в същите роли  и който си щете профан, наместил се където иска. Станал известен  отвъд  простотията си, само с  мотото "чрез нахалство към  прогрес"-лозунгът на соца и трамвай номер 5 в 7 сутринта-но те са все от тази опашка. 
Блог ли, модератори ли -с мед да ги храниш. И те ядат лайна, като всички.
Мафия геим.









Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Извършени бяха ред проверки, които
14.03.2011 05:11
НЕ откриха нищо нередно и незаконно в действията на Пеевски и Кръстева. А ти пиши и гледай да не се насереш от злобица и завист. Докато някои печелят, други си губят времето с безсмислени драсканици по блоговете.
цитирай
2. анонимен - проверките
14.03.2011 05:39
не са открили нищо, щото са ръководени и интифирани от такъв като теб, тъп, корумпиран милиционер. Утре ще има други, не се съмнявай. И не губи времето на хората с лозунги и пропаганди.
цитирай
3. анонимен - ЕСТЕСТВЕНО Е...
14.03.2011 09:22
КОПЕЛЕТАТА НА ПАРТИЯТА И ДС ....ДА СА НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ И ПЪРВА ЛИНИЯ!
ТОВА Е ...ОСНОВНИЯ ЦЕНЗ, ЗА ИЗБОР НА ДЛЪЖНОСТ.
ХАЙДЕ ,.... ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕШ!!!!
цитирай
4. анонимен - Как да не повярваш в теорията на Д...
14.03.2011 11:08
Как да не повярваш в теорията на Дарвин! Австралопитека на долната снимка гледа с почти човешки поглед....
цитирай
5. zemaria - Извинявайте
15.03.2011 03:21
за сервизното съобщение. Много моля сайтовете, които препечатват този постинг да съобщават коректно източника-не ми дреме за инвестор, но да не посочват автора си е някак гепангес. Да са живи и здрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955952
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930