Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 02:16 - След екшъна в Сливен-ура, цивилизоваме се !
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3593 Коментари: 6 Гласове:
3



 След екшъна в Сливен, който, дай Боже,  да завърши без смърт, отсега може да кажем, че лошите новини са по-малко от добрите. Ще кажете, как може в едно такова злодеяние да виждаш оптимизъм. Ами ето защо.
По традиция, почваме с лошото, което най-ме дразни.
Малоумните бг медии, особено телевизиите, бяха на обичайното си равнище-90 процента от бг журналистите получават оргазъм, когато има някаква лоша новина.-вж neverojatno.wordpress.com/2011/03/24/ebachi/
Бг милицията е константа от 74
image
Бг политиците от милиционерската школа бяха на обичайнното си ниво-гаф след гаф. Номеро уно е разбира се-Цвъцко.
“Нападателят се държи агресивно, може би е наркоман и е използвал служител на банката за посредник”, казва по телефона от Лондон пред БНТ Цветанов.
ова изявление от Лондон казва всичко за професионализма на вътрешния министър и за интелектуалния му капацитет. Не е нужно и да си специалист, за да знаеш, че при ситуация със заложници винаги се изхожда от предположението, че похитителите следят медиите. И ако извършителят наистина е неуравновесен, което е много вероятно, подобни думи могат да го вбесят и да доведат до непредвидими последици за заложниците."-коментира Иван Бакалов в е-вестник
Ето резултата.
БНT 1"По света и у нас", емисия 20, 30,  Тодор Тодоров, шеф на сектор "Криминална психология"-човекът който преговаря през цялото време със пишман-обирджията "Не знам къде беше излязло това, че човекът е наркоман, което ни отне огромно, доста време всъщност ни отне да се разберем с тоя човек, че ние не го смятаме за наркоман" 
Ами как откъде-от Цвъцко?! Директно от устата на министъра!
Пак добре, че не се направиха на мъжкари и не извадиха гранатометите, както се е случвало,  през годините, когато беше главен секретар ББ.Нека да припомним кво стана тогава и какво щеше да стане днес, ако зависеше от него:

Тодор Деянов Тодоров, с прякор Чакъра, приключи земния си път на 11 декември 2003 г., след като полицията обстрелва вилата му до Харманли с 15 снаряда от гранатомет. Съобщението, че цяла армия полицаи, оглавявана от главния секретар на МВР Бойко Борисов, не може да се справи с един-единствен, явно истеризиран и превъртял човек, и затова решават да го обсипят с бомби и да го изпекат в собствената му къща, навремето подейства изключително стъписващо. Върхът на всичко бе заключението на прокуратура и съд, че действията на полицията са били законни и единствено възможните при акцията по задържането му.

Чакъра бе сгащен във вилата му на 10 декември сутринта от полицейски екип, който трябвало да го арестува и да го предаде на властите за изтърпяване на присъда. Той обаче отказал да се подчини, започнал да стреля.

За едно денонощие бил обкръжен от близо 120 полицаи от различни звена – управленията в Харманли, Хасково, Свиленград, от Специализираното звено за борба с тероризма, гранични полицаи, трима психолози от Института по психология към МВР, главният секретар на МВР Бойко Борисов и т.н. Не могли да установят контакт с Чакъра, не намерили даже как да му предадат мегафон или мобилен телефон, за да проведат разговор, въпреки че сестра му и единият му син предлагали да му занесат апарат. Престрелката продължила часове, но след 17 часа на 10 декември откъм къщата нямало никакво движение. Въпреки това, към 2 часа през нощта полицията задействала гранатомет.

Тялото на Чакъра е намерено разкъсано на две и овъглено до неузнаваемост, костите са били натрошени, с "набити множество метални чужди тела в меките тъкани". В дясната му ръка имало халка от ръчна граната, "фиксирана от третия му пръст". Тези факти са в основата на експертното заключение, че той се е взривил сам, а после е бил овъглен от снарядите и пожара.

Според военната прокуратура и военния съд в Пловдив Чакъра се е самоубил. Магистратите приемат, че действията на огромната полицейска армия при вилата му са били без алтернатива, при това напълно законосъобразни.

Синовете и съпругата на жертвата протестират, че разследването дори не е установило часа на смъртта му, за да се определи причината за нея, че не е нормално халката от гранатата да стои в дясната ръка – тя се изтегля с лявата, за да се хвърли със силната дясна ръка. Близките на Чакъра смятат, че обстрелването с гранатомет не може да се смята за неизбежна отбрана, след като цели девет часа преди това той не е давал признаци на живот.

Казусът сега е в Страсбург..

Любопитен абзац от разпита на главния секретар на МВР Бойко Борисов при разследването, който е цитиран и в жалбата до Страсбург: "Ние вече се изнервихме, напрежението стигна връхната си точка, защото сградата започваше да гори и вероятността той да избяга беше голяма... Решихме с колегите да използваме гранатомет, за да се уверим в неговото бягство... Изрично подчертавам, че нямаше опит за ликвидирането му с гранатомет."www.legalworld.bg/show.php

Добре е, че случваме за сега на обирджии-след учителката с борчове, кроткия, изпушил от мъка и немотия безобиден младеж. Като знам колко идиоти, резидивисти и истински изроди има в Бг, не ми се мисли, ако някой такъв беше на мястото на този младеж. Добре е , че Гл секретар на МВР изглежда интелигентно и може би постъпва така, според видяното-това е първата ми положителна приказка за човек от МВР. Единственият правилен ход беше да се чака.
За пръв път виждам адекватен и умен психолог, в лицето на споменатия по-горе.

Лошото е, че все повече хора, озверели от немотия и бенздеждност, ще изпушват ден след ден-и все повече ще гледаме подобни екшъни, а с тях и такива с лош край



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - И този екшън ми напомни, че
25.03.2011 03:23
у нас навсякъде и винаги се шляпа Хисарски домашен белот...
цитирай
2. kris0kris - Дай боже, хисарски поп!
25.03.2011 03:56
цитирай
3. анонимен - gidBYoDavBbDa
03.07.2011 02:06
Kewl you shuold come up with that. Excellent!
цитирай
4. анонимен - cvIHpfhWWMG
03.07.2011 10:19
This aritlce keeps it real, no doubt.
цитирай
5. анонимен - DRRupbyTdKZTPspR
03.07.2011 11:31
bwBdok <a href="http://ieumynmemvff.com/">ieumynmemvff</a>
цитирай
6. анонимен - LvCuTXiQrWAbhkion
04.07.2011 10:45
xjYVPT <a href="http://zfqdsyrjpetu.com/">zfqdsyrjpetu</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945645
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031