Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2011 17:43 - Mитомани в повече-Щатите искат да забравим Левски
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 6003 Коментари: 14 Гласове:
3

Последна промяна: 09.05.2011 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Американският посланик е изпратил писмо до парламента на република България в което иска Васил Левски да бъде постепенно изваден от учебниците по история, като неудобен за световната демокрация. Ето и аргументите му:
“ Уважаеми народни представители на република България. В унисон със съвременните политически ценности и актуалната икономико-политическа обстановка в света като цяло, и Либия в частност, ние смятаме, че е добре да преразгледате отношението си към Васил Левски, когото вие смятате за национален герой и борец за свобода. За съжаление, след задълбочен анализ на неговите писма (които са основен източник относно идеите които е изповядвал) от наши специалисти по глобална политика и световна сигурност, ние установихме, че те представляват по-скоро пречка отколкото предпоставка за утвърждаването на основни понятия като демокрация, толерантност и свобода в българското общество. Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист отколкото борец за демокрация Действията му за набиране на средства за изградената от него нелегална организация, включват обири и заплахи, което автоматично прави както тях така и организацията му терористични. Изключителната му нетолерантност към враговете на организацията, както и към всички които не споделят идеите и методите му са в пълно противоречие със съвремената тенденция за налагане на толерантността като основна добродетел.Особено важно е едно негово писмо до Каравелов, където той описва убийството на едно момче-от юридическа гледна точка в написаното от Левски може да се намери самопризнание за ПЛАНИРАНО ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, ИЗВЪРШЕНО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН С ЦЕЛ ОБИР. Навсякъде по света за подобно деяние се прилага най-тежкото наказание, предвидено в законодателството на съответната държава – от смъртна присъда до доживотно изтърпяване на наказание без право на замяна. И никое законодателство не пита В ИМЕТО НА КАКВО Е ИЗВЪРШЕНО ДЕЯНИЕТО. За Левски идеята за национална свобода минава само през обири и убиване на хора от този народ, когото е тръгнал да освобождава.Поп Минчо Кънчев във „Видрица” казва, че „ножът му не е могъл да хване ръжда от кръв”. А никъде няма сведения Левски да е заклал поне един поробител. Но създадената от него организация е имала тайна полиция, която изпълнявала издадените от Левски смъртни присъди. Мокрите поръчки са се изпълнявали от Христо Иванов-Големия.В „Биографията на Левски” Захари Стоянов споменава и един друг случай. В продължение на три години Дяконът е отсядал при Иван Арабаджията – човек заможен и верен на делото. Но един ден жена му го видяла и Левски предложил на Арабаджията да заколят вечерта жена му, тъй като „можела да каже някому”. И Арабаджията се съгласил. Спасило я само спешното заминаване на Левски.
Изключителната му крайност относно наказанията за престъпилите основния закон на организацията, а именно налагането на смъртно наказание, също още веднъж идва да покаже прилики със съвременните терористични и мафиотски организации, което е особенно обезпокоително, като се има в предвид широката популярност на която личността му се радва сред младото поколение и сред българското общество като цяло. Идеите му за общи закони пред които всички да са равни въпреки, че на пръв поглед звучат демократично, поставят в неравностойно положение редица малцинствени етноси, като ги лишава от голяма част от социалните им придобивки. Особенно обезпокоително, на което наблегна и президента Обама е идеята на Левски изразена в едно от неговите писма, че: „Тоз който ни освободи, той ще ни и пороби.“ Това е крайно опасно твърдение разглеждано от съвременна гледна точка, особенно в днешния ден когато международните сили се борят да совободят Либия и редица други държави, и да им помогнат да въведат демокрацията. С това свое твърдение Левски поставя под съмнение всяко едно освободително действие на НАТО, САЩ и съвета за сигурност на ООН, което е предприемано до сега, осъществява се в момента или може да бъде предприето в бъдеще. То изрично ни посочва като поробители, а не като освободители и борци за демокрация и човешки права, което ние не можем да приемем.
Затова смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма. Това може да се постигне, чрез първоначално ограничаване достъпа на младежта до идеите му, като в уроците по история се споменават предимно биографични данни без да се засягат идеите които е изповядвал. Да се наблегне на несъществени въпроси, като този за предателството му или къде е погребан, а писмата му да не се споменават вобще нито цитати от тях. Необходимо е и повече да не се преиздават тефтерчето и писмата му, а тези които вече се намират в гражданите да се изземат под благовиден предтекст. Добре е ако сред обществото посредством видни съвременни общественици, се наложи мнението, че Левски всъщносте един разрушителен елемент действал нелегално и незаконно в рамките на Европейска Турция, част от независимата Османска империя.
Смятаме, че без Левски и неговите идеи, българите ще успеят по-бързо да приемат водещите световни демократични ценности и да станат една неделима част от съвременното европейско и световно демократично общество.“
Източник Натиснете тук
Поводът Натиснете ту



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Глупости!
09.05.2011 18:00
Това не мога да го повярвам!!!
цитирай
2. zebb - ...
09.05.2011 18:42
Източник:
Истината такава, каквато можеше да бъде!?
Или частна теория на НЕвероятностите!
цитирай
3. evrazol - Какви са тия глупости???
09.05.2011 20:35
Тя моята се е видяла, ама този да си вземе дебелия американски задник и да го носи право при Обамата си. Щото с токива писма ще създаде не един Осама.
Нима е възможна нация и националност от емигранти!!! И как да обясниш на слепец какво е светлина? Интервенцията в Либия в случая е доста повърхностна в сравнение с интервенцията на това говедо в България.
цитирай
4. zemaria - zasega
09.05.2011 21:35
2:1
цитирай
5. nicodima - Това е от блога на Чергар с ясното му внушение:
09.05.2011 22:04
"Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна."
МОЛЯ АВТОРЪТ ДА УТОЧНИ И ТОВА, ЗАЩОТО НЕ ВСИЧКО СЕ ЧЕТЕ!
цитирай
6. zemaria - какво има да се уточнява
09.05.2011 22:50
просто трябва да се чете внимателно.
.........
Митомани в повече-един нескончаем, като "Дързост и красота" бг сериал
цитирай
7. ady - Напълно подкрепям
10.05.2011 08:36
evrazol написа:
Тя моята се е видяла, ама този да си вземе дебелия американски задник и да го носи право при Обамата си. Щото с токива писма ще създаде не един Осама.
Нима е възможна нация и националност от емигранти!!! И как да обясниш на слепец какво е светлина? Интервенцията в Либия в случая е доста повърхностна в сравнение с интервенцията на това говедо в България.

цитирай
8. анонимен - fQMjufEH
02.07.2011 23:11
I thought fniding this would be so arduous but itВ’s a breeze!
цитирай
9. анонимен - vvbgmVZYyGlolk
03.07.2011 02:26
Shoot, who would have thouhgt that it was that easy?
цитирай
10. анонимен - QeENhorkbwyvh
03.07.2011 07:23
Got it! Thanks a lot again for heiplng me out!
цитирай
11. анонимен - PTgawJxdoCArU
03.07.2011 11:53
NNGoAm <a href="http://zlhntshdpqqb.com/">zlhntshdpqqb</a>
цитирай
12. анонимен - caOstWZKcwg
03.07.2011 11:55
pdEtCR <a href="http://gaayoytqcduf.com/">gaayoytqcduf</a>
цитирай
13. анонимен - zqGyMWhhGqhqyE
03.07.2011 11:58
EOOmzI <a href="http://enujiwejwbqm.com/">enujiwejwbqm</a>
цитирай
14. анонимен - vfszoYTKFDcrQaT
03.07.2011 16:41
eWl8zX , [url=http://bkjzlhoqpyvn.com/]bkjzlhoqpyvn[/url], [link=http://rllqudckzquc.com/]rllqudckzquc[/link], http://ipvmskulemzz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956825
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930