Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2011 19:10 - Започва ли края?
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3660 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 20.05.2011 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Сблъсъци пред "Баня Башъ", Сидеров иска оставката на Цветан Цветанов 

"Сдеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него. Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Въпреки напрежението молитвата в джамията започна.

Волен Сидеров обяви, че отива в парламента за да иска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Феновете на "Атака" запалиха молитвено килимче и се отправиха към НС.

В Народното събрание Сидеров заяви: "Депутатката Деница Гаджева е ударена с камък от един ислямист и е в "Пирогов". За мюсюлманите Сидеров заяви: "Те се молят за джихад. Те проповядват омраза"."-вестник "Сега, Горещи новини

 И така, какво имаме днес.

Тече непрестанен процес на опростачване и видиотизиране на огромната маса от хората по цял свят, който е описан от американецът Лоранс Фридман в „Хоризонталното общество”. Дължи се на цивилизационен  мързел(новите технологии) и от там-на властта на медиите.  По тях вървят и се радват на успех  реалита, които преди десетина-петнайсет  години биха ужасили  нормалните, камо ли културните. Образованието е сринато до основи. Цари  невежество. Поради регулярността на параноидалните колапси сериозните общества правят всичко възможно тези пропадания да не водят до групови фантазии и фюрерски движения. За целта разгръщат определена ценностна система, политическа и институционална рамка, както и образователна среда, която да предотвратява преминаването от колапс към фантазия. 
България не е такова общество. Напротив

Ето  нагледно каква е ценностната система, образованието и невежеството. Непременно го вижте! 

„Съчетайте невежеството и високите технологии и ще пожънете Руанда и Хитлер"-пак Фридмън.

Цитираме сега един от стоте най-влиятелни интелектуалци-Фарид Закария „Там, където няма партии, политиката става арена на групировки, мафии и кандидати за диктатори"

Я да видим  какво имаме ние  преа идващата 2009. Първа партия, Герб, трета Атака, четвърта ДПС.  "Патриотичен алианс" сигурно ще се нарича  коалицията на Герб с Атака. Досега двете партии са избягвали пряк двубой.  И едните и другите имат безброй допирни точки, вероятно, щото произлизат от конюшнята на статуквото, останало непроменено от живково и управляващо до днес. И двете изповядват каузата-"Вън ДПС от властта." Имат повече прилики, отколкото разлики, впрочем, минимални-едната минава за полусистемна, а другата-уж, системна. Въпрос: каква ще е основната им и единствено възможна  пропагандна и политическа линия:
-Първо, отстраняване на ДПС от властта
-Второ, чистка и оздравяване на полиция, съд, прокуратура и всички органи, критикувани от ЕС.Това ще бъде хем под натиск отвън, хем поради пропагандните обещания за нов ред  и възмездие, в името на които  ще дойдат на власт.

Втори въпрос: 
Какво става в една балканска страна, където първата и третата и четвъртата партия са националистки(Герб и каузата им, ДПС и Атака)
Какво ще предприемат лидерите на ДПС, когато срещу тях почнат преследвания заради корупция и кражби. Ясна е родово-подчинителната обвързаност в ДПС.

Трети въпрос-какво става, когато Герб загуби инициативата, предвид генезисът и топлите връзки   на доста от неговите хора със средата, срещу което те трябва да се борят. 

Става политическа криза, загуба на популярност, бързо медийно детрониране на стария цар и  така с реформите, които носят популярност се заема другата партия от коалицията. Става ермехтигунгс гезетц* и  познатото ни от историята сакрално изречение: "Извънредните обстоятелства изискват извънредни мерки"

Следва апел към нашите хора: „А-а, щом вие така, и ние така.” 

Eвропа се пули, естествено и праща очилати  финландски емисари-и двете страни са наши хора-за едните лобира ГолемияHовБатко, другите сме европейци, се пак …

Останалото при Славка. И чак тогава ще има чистка, ама до дупка. Който остане, ще доживее справедливостта на масите. Като иззида стените на къщата си наново и измаже дупките от куршумите. Халал да му е, ще си я е изстрадал.

* Президентски указ.Ermдchtigungsgesetz с който на  28 февруари 1933 Хитлер получава извънредни пълномощия.

П>Ц Текстът е написан  на 08.10.2008 Можете да го прочетете изцяло  в този блог тук4

 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - Нима втората партия, която изцяло е ...
20.05.2011 22:14
Нима втората партия, която изцяло е пропусната в текста, ще си вземе отпуск, или ще мине в нелегалност???
Не-е, целия каламбур има за идея именно тя да се утвърди безапелационно. А едва ли има нормален българин, които да се "върже". Това е пропаганда за футболни фенове. Ама то - футбол няма, а феновете гадаят на какво са фенове.

Та няма да бъде точно така. И Бойко и Волен ще останат изненадани като късния Кастов. Според мен следва дъ-ъ-лга правителствена криза в която мафията ще управлява.
цитирай
2. zemaria - Както съм писал хиляди пъти
21.05.2011 05:55

от преди няколко години до ден днешен, Атака и Герб са два коня от една конюшня. А и Б отбор на статуквото(олигархията) с генезис БКП. Стотици пъти сме подчертавали, че двата коня никога не са били противопоставяни, а са разчетени за отделни надбягвания. Системният играч А се провали, време е на сцената да излезе несистемния. Няма друго обяснения за такава нагла провокация. Несистемният играч от два месеца обявява, че ще скъса със системния и сега го прави, с благословията на Кръгът, който ги роди и двата чрез политическо инженерство. Нещата нямат спиране.
цитирай
3. zemaria - Третият пореден популистки обект
21.05.2011 05:56
, хронология на последните 6 месеца.
На 20.10 на митинг в Пловдив Сидеров заплашва Герб, че ще оттегли безрезервната и безвъсмездна подкрепа ако
-Герб не поискат от Турция 10 млрд. долара обезщетение за потомците на бежанците от Одринска Тракия и Мала Азия от 1903-1913 г, да развалят сделките с електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН.
На 27.11.10
"Атака" много ще се замисли дали да продължи с подкрепата си към ГЕРБ, ако няма адекватна реакция за инцидента днес на българо-сръбската граница.
03.03.11
Аз давам на всички политици! Всички мен слушат!”, надъхано кресна атакист №1 . Все едно, че повтори Доган преди изборите: „Аз разпределям порциите! Аз определям правилата”?
16.05.11
Скандалът с Уорлик-чист популизъм и ПР мероприятие
17.05.11, Батак
"Управляващите от ГЕРБ са национални предатели, тъй като не подкрепиха предложението 17 май да бъде обявен за Ден на националния геноцид срещу българския народ."
Видно е една линия на оттегляне от ГЕРб на всяка цена .
Добре е да помислим, имало ли е такъв прецедент-безвъзмездно и безрезервно подкрепяне на партия, с която уж бяха предизборни врагове.Нямат хора във властта, няма квота, няма нищо.
Добре е да си спомним с какъв лозунг взе властта Герб-"Долу ДПС"-а ДПС даде жертва едно барбекю. Другите от бившата тройна-още по-малко
цитирай
4. haralanov - Там, където няма партии, политиката става арена на групировки
21.05.2011 10:07
Формално в България има множество партии.Бедата идва оттам,че те не са продукт на граждански проекти.Не са ,,отдолу".Партиите в България в голямата си част са медийно-корпоративни проекти.Спуснати ,,отгоре".Натрапени и имитиращи внушени им от някъде идеи.Какво ляво има в БСП?Или дясното на ГЕРБ?
цитирай
5. krizata - Кой - краяТ - подлог
21.05.2011 11:32
Кой - краяТ - подлог
цитирай
6. анонимен - hqkovdZOOvj
03.07.2011 19:07
More posts of this qualtiy. Not the usual c***, please
цитирай
7. анонимен - kcpgWeocoHMdKsodgL
04.07.2011 10:21
zpJmpx <a href="http://rcecaokedsdq.com/">rcecaokedsdq</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945625
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031