Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 14:16 - За десния избор на дванайсти
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3332 Коментари: 12 Гласове:
4

Последна промяна: 10.06.2011 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Знаете,че не живея в Бг и тези избори не би трябвало да ме вълнуват. Да, няма как да участвам в тях, но призовавам всички да гласуват. Защо. Кakво ще промени това, та нали и двамата десни кандидати нямат шанс. Да, нямат. На туй отгоре имат и обща черта-не са типажи "любимци на масите", не са давани по тв, пощипвани по мускули, потупвани по гърба и прочие миролюбобенатовщини,та да ги знае бай Стамат.
Ами, ето защо трябва да гласувате..
  1. Положението в страната е ужасно. Никога, освен, може би през 1996-7 не е било толкова зле. Беднотията се увеличава, скъпотията-и тя. Но има нещо друго-хората са забили погледи в земята и са напълно отчаяни и обезверени-с основание.

  2. Масовото гласуване ще покаже на олигарсите, че хората не са овце и искат промяна. Не всички в тази държава са фризъорки, учителки и трактористи или милиционери-бивши и настоящи. Че има алтернатива на Боковщината и Пръмовщината-измисленият от тях фалшив заек, с който те искат пак да командват парада. Боко и Снахата бяха и са -от един отбор. Както Боко и НДСВ, Боко и Атака, Боко и Партията, Боко и Маджо и пр

  3. Гласуването за един от двамата десни кандидати ще покаже коя линия в дясното трябва да се следва. Нещата са прости-за съжаление, въпреки очевидната слабост и непригодност на десните партии-СДС и ДСБ, просто няма и няма как да има друга смислена алтернатива на измислените от ексдс олигархията политически авантюри-НДСВ, Атака, Герб и т.н. Така, че ако тази страна има някакво бъдеще, то е свързано с десните.

За кого да гласуваме. Тук ще направим наш, чисто субективен анализ на двамата основни кандидати, базирани на личен опит и дългогодишни наблюдения. Румен Христов го познавам от 1993та, а Св. Малинов -само от публикации и публични изяви, започнали някъде 2003-4.
Против.
Светослав Малинов е кадър на Костов. Израстна под неговото крило, по начин, който е единствено възможен-а ла Санчо Панса. Статиите му( и публичните изяви по медиите) са логични и аналитични, обаче лишени от въобръжение и чувство за хумор. От тях не следва нищо-той разглежда публичността само като поле, на което да покаже някакви знания. В ДСБ е пълно с такива многознайковци-теоритици, и накрая правят квото каже Иван. Този човек няма харизма, в поведението му си личи единствено стремеж за кариера. Не може да бъде „Баща на нацията“, не може да увлича, не може нищо друго, освен да прислужва. Извод-става за чиновник, не става за президент. Или става, но ще бъде като Цецко,чиято кариера и издигане повтаря.

Чист ли е?

Няма как да е корумпиран, зашото не е бил във властта. Не знам дали е влизал в лобистки договорки като депутат. Имам данни, от човек, комуто безусловно вярвам, че като преподавател е правил някои неща със студентки, които не са твърде за споделяне.
Което показва, ако не друго, че се възползва от квото може.

За

Прочетох внимателно статията“Осем причини да подкрепя Св Малинов“

По първата ще кажа само, че човек, който намира Костов за демократ и еталон, няма как вътрешно да е за демокрацията. По втората, че човек, който е доказано десен политик, няма как да подкрепя и гласува за ББ, както правеше неговата партия 2 години. Имал три деца-хубаво, стига да не е вярно казаното от моя източник, Останалите пет причини ги оставям на десебарската наивност. И вяра в утрешния ден, характерни за последователите на „Свирачът от Хамелин“

Румен Христов

Бил е гвардеец, сетне станал научен сътрудник в един селскостопански институт на няколко километра от Русе, в който хората са обречени да кютат доживот зад бюро. Ръководеше го един голям комунист и измислен учен. Притискал младия кадър да му направи дисертацията и за награда  му помогнал да се измъкне в София. Старателен, умен и трудолюбив, там наблягал над работата. Член на СДС от основаването, беше зам министър на земеделието1991-2 по икономическата част. Когато премиерът(1993-4)Беров(ДПС,) смени всички кадри на СДС, Румен остана още един мандат, защото беше професионалист и не посмяха да го бутнат, без да го карат да приеме исляма(да декларира отказ от политиката, която водеше СДС в земеделието тогава)

След това беше на два пъти министър на земеделието-при Инджова и Софиянски.

Корумпиран ли е? Със сигурност, до 95-6 та-не. Беше чист-личеше от поведението. По нататък не знам, но мисля, че е чист. Когато хората се корумпираха за месец, той остана в старата квартира, в студентските общежития.

През 97-8 се появиха публикации,че е продал едни силози на един пловдивски предприемач(Ф Колев) в последния ден като министър, сетне май имаше разследване, но не доказаха нищо. Със сигурност е бил подложен на невероятен корупционен натиск. Само който не е бил във властта, той не знае какво означава това. Всеки човек си има цена-като му я дадеш, той ляга. Мислите ли, че някой от българските политици поне се е опъвал на някакъв натиск? Може, да, но докато му стигнат цената.

Не е бил политик, не е писал статии за СДС и дясното. Не е много убедителен-на приказки.

Но е човек на действието. Не е предавал СДС, когато му е било много по лесно да обърне резбата и да остане на поста- и то какъв-министър. Винаги е помагал на нашите, дори и когато това му е струвало много. Остана лоялен на СДС от началото, включително и през времето, когато това носеше негативи.Или сега, когато не носи нищо. Когато мнозина други смениха  и изредиха всички партии, които са на власт.

Аз бих гласувал за него.Защото не е носил никои куфари, за да вземе някакъв пост в СДС, както ги носиха други-и сега отидоха да носят куфари там, където ги има-на боковци, Нито е завързвал обувки, както показа др Нерезанов в "Маргарит и маргарита" Писна ми да ме предават. Писна ми от Никимладеновчета, никикисъовчета, светлъомалиновчета-до един прислужници на Натка и Иван, догато могат да им дадат кариерка, европостче, министерско кресло- и после, като вземат кокъла, да им бият шута.
Както на благодетелите, така и на нас- синца.
Бактън!

П.С. А, за Прошко забравих. Ами ето кво пише за него д-р Тони Филипов

 

"От ДСБ излъчиха Прошко Прошков за свой кандидат. Общо гласували 1561 човека. Няма да коментирам, та да си немам ядове. Само ще спомена, че с 1600 гласа на общинските избори през 2003 г. Волен Сидеров остана последен. После едни другари, за които стана дума в началото, му дадоха едно рамо и нещата потръгнаха…

Понеже гледам по форумите, например в „Новинар”, някои хора бъркат Прошко Прошков с Неделчо Прошков, шеф на тотото от времето на Иван Костов, който си снима кучето в една реклама и му плати (на кучето) крупна сума. Запомнил съм го много добре, защото тогава си помислих, че не е лошо да си куче. Ама кучето на Прошков, а не кучето на Павлов… Та да уточним: Неделчо е чичо на Прошко. Между другото, разправяха ми хора посветени, че Неделчо направил Краси Гергов олигарх.
като му наливал пари за реклама на тотото. Що тогава му викат червен олигарх?""




Гласувай:
4



1. zemaria - ами ето
10.06.2011 14:52
още една причина да се гласува за Румен Христов-тоя отгоре е за другия-инак нямаше да е толкова гневен. Да оставим дясното в ръцете на такива, кат тоя анонимен?
цитирай
2. zemaria - Верно е, че сте нещастници
10.06.2011 15:03
Върнах се онзиден от там. Отидох да видя едни колеги и едва изтраях злобата им, подобна на твоята. Всеки прави своя избор. Те нямаха куража да го направят.Животът е постоянен избор. И ти, дето си избрал да се бориш, обаче не знаеш срещу кой и за кво.И ти си направил своя избор-да седиш тук, както и да избираш(тарикати, които носят куфари) И после пак ще се каеш и ще плюеш такива като мен, за да не си ти виновен, в собствените си очи.
цитирай
3. haralanov - Боко и Снахата бяха и са -от един отбор
10.06.2011 16:22
Разбира се!Че Кунева и Борисов са си уж антиподи е абсолютна лъжа!
И все пак-ще гласувам за Светослав Малинов!
цитирай
4. syrmaepon - Така като чета
11.06.2011 09:13
този текст може би повече наистина ми харесва Румен Христов.Въпреки,че такива хора като че ли са по-подходящи в изпълнителната власт.
цитирай
5. injir - Da. Triabva da mu kazvat sin. :)
11.06.2011 18:05
Da. Triabva da mu kazvat sin.:)
цитирай
6. zemaria - двата ми коментара
12.06.2011 13:07
в началото са отговор на два анонимни коментара, които, незнайно защо изчезнаха. не съм трил никой, не съм забранявал анонимни коментари.
цитирай
7. zemaria - ИСТИНАТА Е
12.06.2011 13:26
че самото масово гласуване е успех. Вижте т.2 на аргументите за гласуване. Само, че има нещо друго. Такива избори показват традиционната липса на липсата на политическа отговорност.Ако искаме да разберем кой да кара вдясно влакане бива да питаме бай Стамат, тоест не бива да има отворени избори. Все едно аз да решавам за БСП-Станишев или Петков-ами нали партията си носи последиците от избора. Сега ръководстото на тези партии стоварват вината за избора не само върху привържениците, ами и върху всички. Защото, ако гласувалите решават, аз, като гласуващ, не бих избрал тези кандидати, ами съвсем други.
Освен алиби за елитите на партиите, за друго тези избори не стават(служат)
цитирай
8. анонимен - KykcnlettZNAIGcTzmn
02.07.2011 20:45
Waknlig in the presence of giants here. Cool thinking all around!
цитирай
9. анонимен - RrMJFYqgbclKW
02.07.2011 22:23
It's much easier to unedrsatnd when you put it that way!
цитирай
10. анонимен - hqmCDtiwusImiqeFDWj
03.07.2011 11:48
Xe2owI <a href="http://dniyykccntrz.com/">dniyykccntrz</a>
цитирай
11. анонимен - IOvaniFa
03.07.2011 11:54
LXZZj8 <a href="http://chjldaujzpvj.com/">chjldaujzpvj</a>
цитирай
12. анонимен - gKWKFrpkwM
03.07.2011 16:07
fMlSrg , [url=http://nrknxasjumae.com/]nrknxasjumae[/url], [link=http://vqvxkgrciwsh.com/]vqvxkgrciwsh[/link], http://rgwkblfcuayn.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955326
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930