Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2011 15:31 - Социализмът напълно победи, другари
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2283 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 01.07.2011 03:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Социализмът е най-хуманният строй. Човек за човека е брат.
Грижи за възрастните. Достойни старини, с бели панталони по света.. Старчески домове, модерно оборудвани и разположени в най-красивите места. Старци, които се събират два пъти седмично в клубове да играят танци. Или обикалят с автобус из живописни места, за да си рисуват с акварели или маслени бои пейзажи. Градският транспорт е напълно безплатен-автобуси, метро и пр. Здравеопазването за пенсионери е също безплатно-о безплатни са и предписаните лекарства-не плащат никъде абсолютно нищо.

Инвалидите и хората с увреждания са напълно социализирани. Навсякъде има достъп за инвалидни колички и може да ги видиш на всички обществени места. На всяка улица, на веки паркинг най-хубавите места са техни.

Децата. Те са кралете на социализма. Детските площадки за всяко място са задължителни. Дете, само, до 17 години не се оставя. Автобуси ги карат и вземат от училище. Великолепни стадиони, игрища и паркове за игра навсякъде. Специални хора, облечени в светлоотразителни жилетки, на които им плаща общината, спират колите, когато деца пресичат. Когато има да ходят някъде, на всеки 3-4 деца има по един учител. Родителите им са подпомагани от държавата. Децата са неприкосновени, до навършване на пълнолетие. Могат да те нападнат, ако вече са поизрасли, да те набият, дори-не може да ги докоснеш с пръст. За сметка на това, никъде не могат да си купят цигари и пиячка.

Социално слабите ли? Ами, това,че са подпомагани с помощи е най-малкото.Тъй като две трети от хората са сами(сингъл), те са самостоятелни глави на семейства с ниски доходи. Получават жилища. Ще кажете-колцина? .Ами всички-бедняци, самотни майки, хора с ниски доходи, бежанци-аве, от кол и въже, пристигнали от цял свят-не само местни. Ще кажете, ами те как успяват, така, при социализма. Ами успяват. Постоянно никнат нови квартали. Великолепни малки блокчета с едно-дву-три и пет-стайни апартаменти, с тераски, а също и еднетажни къщи, алеи, градинки и всичко, както се полага. Напливът е огромен-освен техните, казахме, прииждат кандидат-социалисти от цял свят. Ами някои са настанени в стари блокове, които са като нашите. Други-сами си търсят квартири, или са си харесали някоя голяма къща в луксозен квартал, струваща няколко милиона и... социалните служби им я плащат. Имат право, щом са с много деца-да живеят в баровски квартал.

Ами тези, които се трудят? Трудещите се, както сме учили, при социализма, също не са забравени. Всяка година данъчните им съобщават чрез масирана реклама по медиите, че имат право да си получат част от данъците, а някои-и всичките, които са платили, че и отгоре. Демек, нищо не са платили като данък, ама имат да вземат. От държавата.

Ще кажете, чак пък толкова...Това да не е точене на ДДС-ми ние това много добре го знаем и умеем в Бг. Ами не-има си определени граници-за сингъл, за семейство, ако докарваш по-малко, имаш право на помощ. Знае се, че работата не достига. Държавата взема от богатите и дава на бедните. Ама те така няма ли да се научат на мързел и да чакат на готово. Ами- и социализмът има слабости, другари.

Но здравеопазването за не-пенсионерите е скъпо, нали? Не, на работещите им се удържат малки суми(около едно-двучасова надница) месечно, и всичко им е безплатно. За лекарствата си плащат, обаче. Но хората, получаващи помощи, имат напълно безплатни лекарства, зъболечение и пр.

Кои са другите богове на социализма.

Жените. До степен на матриархат. Те са винаги прави. По закон.

Пешеходците. На най-неподходящи места има пешеходни светофари. Навсякъде, и никой не го е еня, че щели да затормозят трафика, да стане километрично задръстване. Има и специални трасета за пещеходци покрай всеки път и всеки квартал.

Колоездачите. Виж за пешеходците. Същото е и за фенове на Форест Гъмп- масово бягат вечер.

И всинца сякаш са братя, казахме. Уважение, стремеж да отсъпи, да помогне, както ни учеха. Спокойствие. Усмивки. Разходки. Музика. Градският духов оркестър свири от беседка в гигантски парк.Барбекюта. Бири. Футбол.

Социализмът бил утопия, а?

image

 След участие в митинг за защита на паметника на СА, пенсионери разпускат под звуците на красноармейски духов оркестърimageimage.




Гласувай:
4



1. haralanov - Утопия...трънки
30.06.2011 21:45
Както беше казал един бивш депутатин ,,залпът на Аврора все още трещи в главите на някои хора".
цитирай
2. zemaria - да,де
01.07.2011 02:32
Ама винаги се намира някой неразбрал. Написаното не е цитат от "Градът на Слънцето", на Т. Кампанела, нито "Незнайко в Слънчевия град" на Носов, написаното е живата реалност е една от най-капиталистическите страни.
цитирай
3. alexalexalex - само едно изпусна
22.10.2011 22:49
при социализЪма трябва чл. 1 в конституцията и вечната вяра в СССР.
без това какъв социализъм. а?
и за класовия враг не видях нищо, и за империализЪма няма.

я редактирай постинга, че така не е социализъм това, ами пошъл капитализъм, ндам)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957389
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930