Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 17:30 - Летният терор наD емигрантите
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4246 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 06.07.2011 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Има някои истини в тази статия и ме позаболя. Но нека видим нещата и от другата страна.

Само първата година си дойдох в Бг с желание. Исках да видя най-близките-но и моите приятели и тези, с които се запознах по нета от там. Следващата година-само най-близките и моите приятели, а по-следващата-само най-близките. За по нататък мисля да си спестя и това-самолетен билет и на гости при мен е най-доброто решение. Ако не е старата ми майка.

Какво струва едно идване на емигранта. Самолетните билети са най-малкия проблем. Да речем, че струва минимум седмична надница. Разходките до Бг са и пропуснати ползи-разходите ни по собствеността там текат, а приходи няма. Майната му и на това. Майната му и на факта, че в Бг харчим много повече-с 3-4 пъти отгоре, отколкото бихме изхарчили в страната, в която работим и живеем. Защото тук ни чакат с жадни очи една камара хора, институции и кво ли не. Скъпотията в Бг надхвърля западноевропейската, надхвърля и тази в Турция и Гърция, а и на срещите с познати си абонат на сметките. Но майната му на всичко, нали, не всичко е пари, приятелю, и почваме трескаво да се гласим за отпуската. Приготвяме си няколко тениски и парцали. Три четвърти от куфара е пълен с подаръци за близки и познати. Не може да си дойдеш с празни ръце-дори и най-близките, които казват, че нищо не искат, тук си имали всичко, едва прикриват разочарованието, когато им протегнеш празна ръка за поздрав. Подаръците са обикновено недостатъчни, всеки очаква повече, така,че това е времеотнемаща, разходоотнемаща- и накрая-силно неблагодарна работа. Винаги си забравил някой, затова накупуваш от транзитна зала сувенирчета и дребни подаръчета, за да разбереш после, че така е още по-зле. Глей го тоя, аз очаквам камера или ай-фон, а той ми носи ключодържател.
Защото презумпцията е, че ти ТАМ си се нажабил, ТИ ТАМ береш парите от дървото и ТАМ имаш тукашното свободно време-но нямаш желание да ми помогнеш на нас-ТУК. Ти толкова ме и уважаваш, щом си отбил номера с едно ключодържателче. Кво ми звъниш ся. Хубаво, да се видим. Отиваш с подобаващо закъснение. За две три питиета ще го изтърпя да ми раказва как е Там. Нека рабере,че е излязъл от живота ми(НИ).

Това  ние го знаем много добре-усетили сме го още на първото идване. Излезли сме от живота ви, виждаме, дори и най-близките не сте същите. Но някак си, не искаме да го повярваме. И за това го обговарваме, искаме да извадим хубавото на спомена, когато сме били заедно. Ако все пак стане дума за сравнение,между ТУК  и ТАМ, щото разговора винаги стига до това място, то е само да покажем, че както е тук- не става. Защото  ТУК-означава ВИЕ-нашите близки и приятели и ни боли за ВАС. Няма как другояч да ви помогнем-пари ли-да, и пари пращаме. Искаме да се промените и Вие и да направите нещо, за да сте добре. Не искаме никого да убеждаваме,че сме направили правилния избор. Такъв мотив не съществува. Защото още като напуснеш самолета, те блъска бг действителността, която, ако си отвикнал, те смазва. Мръсотията, тротоарите, улиците, уличното движение, кучетата, сградите, прахоляка, псувните, ченгетата -всеки детайл. Ако постоиш достатъчно-се свиква, все едно не си виждал другия свят. В които се бачка много, времето също е пари , всичко е по правилата и е чисто, а хората са усмихнати.

А не злобни дегенерати, сгърбени нещастници, гледащи в земята,  мутри, фолкдиви и цигани.

И знеш ли, Гоше, разговорите ми последните години не са толкова кво станало с тоя или оня от нашите. Кой се споминал, кой го ударил инфаркта, кой станал пазач и се алкохолизирал-ми те 90 процента от хората във възрастта, за която говориш, са напълно отписани. Пазачи, или работещи на частници за 300 лева, чиновници, треперещи под поредния партиен маймун да не ги изгони. Фалирали бизнесмени(кризата), или най-разпространената и дразнеща категория-бизнесмени или специалисти-въздухари. Те идват със скъпа кола и носят маркови дрехи и часовници. Демек, реализирали се тук, имащи добра професия, учили хората, успели.  Без да гонят Михаля по чужди земи, като нас. До третата ракия(нали знаете-емигрантите винаги черпят), когато ще ти изплаче. „Много съм зле, брато, ако знаеш колко съм хлътнал". Та, това е основният моабет след третата ракия, Гоше-колко са зле тук, как нищо не върви и как нищо не става. Та, ако може, виж там, помогни нещо. Как бе, Гоше, трябва до почна да строя блокове за моите познати ли? И да направя фабрика, за да имате работа. И банка, да ви поддържа. Къде биха те взели с твоите три празни висши, без никакъв език( на книга всички знаете поне по 2-3) алкохолозиран, огрубял и облъскан-те пазачи тук си имат достатъчно.

Или да изляза от живота ви-щото не искам да Ви помогна. И кво- отпуската, която съм си заслужил, ще изпълвам с тройно раздути разходи, отрицателни емоции, идиотско обслужване, неблагодарност, всеобш негативизъм, лъхащ от всичко в тази оскотяла страна. Вместо да отида за 10 дни на Канарите и да изхарча три пъти по-малко пари и вс да е ОК.

Заради майка ми, Гоше-не заради теб. На теб-(finger) от тук нататък





Тагове:   отпуски,   емигранти,


Гласувай:
10



1. анонимен - Ми кат не ви харесва не се връщайте ...
06.07.2011 18:19
Ми кат не ви харесва не се връщайте бе. Кат не ви харесва кви сме дегенерати и мръсни цигани стойте си в "усмихнатата" чужбина и бъдете щастливи.
цитирай
2. ko642 - Личи си че си се подразнил от стат...
06.07.2011 18:35
Личи си че си се подразнил от статията :) И с право. Явно е писана от човек който хабер си няма за какво става дума. За мен нещата са по тривиални. Отиваш да се видиш с близките си. Чешити от рода на Гошето просто се игнорират. Поздрави!
цитирай
3. dedenze - Всеки носи своя кръст и не бива да го мери с другите !
06.07.2011 19:59
Много имат човешка носталгия и си обичат Родината, помагат в трудни моменти на близките, но има и много съвременни еничари, те нямат и не искат да имат Родина, даже и без да живеят в чужбина. Проблема е в промяната и гибелта на човешки ценности.
цитирай
4. beckslover - Не си направих труда,
06.07.2011 21:21
да прочета, това от линка.
Но прочетох постинга ти.
Тия „...злобни дегенерати, сгърбени нещастници..” продължават да творят страната си, колкото и както могат.
Правят го и без Вас. И да обичаш грозна и дебела си е любов.
Важно е да Я обичаш.
Тогава и децата ви, няма да са претенциозни имбецили, осиновени някъде...

На теб-(big cock) от тук нататък…
цитирай
5. sarmatin - мхнм
06.07.2011 23:53
не се наричай българин бе келеш, е заради такива като теп си отива България предател не се връщай никога да срамиш родината си , какъв позор. Кво искаш да ти се радва някой ли е.
цитирай
6. zemaria - beckslover
07.07.2011 05:31
Не си направих труда, да прочета, това от линка. O, да, трудът е последното нещо на почит тук, но инак имаме мнение за всичко."Тия „...злобни дегенерати, сгърбени нещастници..” продължават да творят страната си, колкото и както могат." Злобни дегенерат ви дразни-ами, това са фактите. 70 процента са получовеци, полуживотни, 20 процента върват неспасяемо към тази граница, 5 процента са на ръба и само 5 са се спасили-зад големи огради-физически или душевни. И знаеш ли защо-битието определя съзнанието-Маркс. Така я правите, тая държава, че да ме е срам от Вас. Да ме боли за некадърността ви, простотията и робската психика. "И да обичаш грозна и дебела си е любов. Важно е да Я обичаш" Не е грозна и дебела- а е тъпа робиня, не Izaura, а Айше. Циганка. Децата й-като теб. И cock-a си е за тях. Твоя не се брои-свикнал си
цитирай
7. zemaria - sarmatin
07.07.2011 05:35
харесвам те. Такива като теб ме крепят. като падна духом. Какво е да си българин. Имам хиляда причини да се срамувам от това, и нито една да се гордея. Ти си от първите.
цитирай
8. анонимен - Не пий, когато пишеш!
07.07.2011 08:41
И децата разбраха, че България е най- евтината страна в ЕС, а той, преуспелият баровец, ни внушава, че у нас цари скъпотия. Демек, аз съм много добре, а вие сте зле...

Да, ама стотици хиляди българи вече летуват в чужбина и виждат колко "евтино" е там. Това такива умници като теб го забравят. И стават и смешни, и жалки.

Ние вече живеем много добре, а ти си зле, защото взимаш малко пари, плащаш високи данъци, такси и осигуровки, плащаш и безумно висок наем и купуваш ВСИЧКО на безбожни цени. Ужасно си се минал, признай си го! И не ни прави на идиоти, сладурче мамино, глупавичко!
цитирай
9. haralanov - Здравей!
07.07.2011 08:51
Тоя Гошето де,заслужава друго отношение от твоя страна.Българската действителност неподлежи на описание.Ако човек се завърти в някой МОЛ или се поразходи по Слънчев бряг нещата биха му се сторили приемливи.Обаче...Има населени места малки градчета и села...Куче вие,майка плаче.Там е облъскано до смачкано.Не вярвам всички сами да са си виновни.Дааааа,не всичко е пари приятелю!Но и един ингилизин ако бъде оставен в Бегето да преживява с 200 лв.на месец,как би се чувствал?Какво би направил а?Възможните изхода са три.Първият е да оскотее и да огрубее и тъй да си умре скот.Вторият изход е да си тегли въжето на шията.Третият и най-нормален,да духне в Западна посока.Не се връщай в Бегето!Не си струва!
цитирай
10. zemaria - Не пий, когато пишеш!
07.07.2011 15:23
"И децата разбраха, че България е най- евтината страна в ЕС" Виж сега, бачо Апостоле, това, ако ти го е казал ББ-не му вЕрвай. Нали се сещаш, че българите, които летуват в чужбина отиват там, където целта на посрещащите е да им приберат парите. По твоятаа логика, ако отиде бай Иван от Перник на Златни пясъци и ще му се види бая скъпо в Бг, все едно е друга държава. Ти ли знаеш кое как е-или аз, който съм тук и плащам от джоба си. Подробно по тази тема съм писал достатъчно-върни се един два поста назад..
цитирай
11. zemaria - Хараланов, здравей
07.07.2011 15:29
Темата за ингилизите в Бг е много интересна.. Няма нормален човек, който да се грабне от една прекрасна и уредена държава и да с е набие в някой див, селски гингирлик-освен ако не е англичанин. Мотивът може да е само един-с пенсия 1000-1200 паунда някой го е подлъгал, че може да живее царски. Да не забравяме, че паундът по време на миграцията беше 3-3,2. 98 процента от тези англичани бяха подлъгани от предприемчиви нашенци. Но трябва да рагледаме подробно това явление, което ще сторим при първа възможност
цитирай
12. sarmatin - zemaria
08.07.2011 00:16
като не се гордееш че си българин начи не си никакъв българин бе мангал , аман от цигани научили се да пишат в нета. Смачкали са те като личност там и няма на кого да поревеш еми цръкни.
цитирай
13. rosidi - хубаво е
08.07.2011 00:17
да ги има хората ТАМ. Защото хората там дават едно спокойно убежище на мислите на тези които са ТУК. Понякога просто две думи са достатъчни ТУК да стане поносимо, когато от там ти кажат две думи за подкрепа, а аз дори си имам и един жълт пуловер, който ми остана като убежище за да си спомням за ТАМ.
цитирай
14. анонимен - Sin
08.07.2011 14:21
Поздравления за статията и за коментарите днес под тази на Бакалов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4949452
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930