Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 05:19 - Срядата на Хвалбата и клуб "Че Гевара"
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1730 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 28.07.2011 05:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В срядата на Хвалбата в спонсорирания от Овергаз вестник" Сега" от неговото излизане през 2000 до ден днешен пише бай Джимо. Те, междудругото понамаляха лекторите  на клуба за частушки, гумор, емоционална виагра, алкохол и разговори об руской армии, съкратено "Че Гевара". Съде един-двама останаха  и те дават яко фира. Балтави си, човекът, едни и същи старчески брътвежи, по едно и също им повтаря за седемдесет и пети път, но както те го знаят-така  и той тях. Знае, че понеже  пред името му върви моабета за двата вагона книги и детството им, в което са го "гледали по телевизията", то непременно ще му навирят палче и ще се отвори люта дискусия. Затова човекът, прочел малко по малко книги от Хитлер( а може  и колкото него) не си дава зор за лекциите- хваща квото докопа от масата, отрупана с листчета, нахвърляни там от години. Чете ги, както ги  е хванал. В резултат, "ах, каква дълбочина, ах, какъв стил". От 47 ма, отиваме в 68, сетне  в 53. Някой път четем и  записки от тоалетната през 76та. Аз нало ви казах, че ББ е бос на линия, на лайна-каза, каза. Ами казах ли ви, че НАТО е глупост-през 93та. Каза, каза.  Велик си, бате. Ами за черний бил, казах ли ви през 86та. Ей, добре, че беше ти, инак колко салата щях да опаса с ракията. Да илядиш, бате.
Добре, че имаме интелигенция и то каква-от онова време, нашето, хубавото-щото то сега-ква интелигенция имаме-помияри, разни. Добре, че е Кево, който се съдира да пише по 30 хиляди знака всяка седмица и да коментира килоти и прашки по телевизията. И Иван Костов-злодея.
Не вярвате ли, че имаме най-добрата интелигенция-от онова време-до ден днешен,  в лицето на екипа от бившата ВН(И Томето, разбира се? Не сте убеден от посещенията на статиите и коментарите?  В "Сега" знаете кой е номер едно, ще кажат гадовете- благодарение на клуб "Че Гевара". Еми и в "Труп" е така-винаги статиите на Кево завършват с това колко хиляди са я прочели и колко стотин са я коментирали.  Ей сега ще ви докажа кой е най-велик и имат  ли другите такава интелигенция.  Вижте другите страни от бившия Източен Блок. Изброявам само нашите:Словения, Словакия, Румъния, Литва, Латвия, Естония, Чехия, Хърватска, Полша, Албания. Ок, шиптърите не са наши. Ама са бедни.  Девет страни, които въпреки беднотията си са станали членове на НАТО.  Осем от тях са  и на ЕУ-само Хърватска  и Албания не са-но ще станат.  Шесте- доста преди България.  Тези девет-десет страни нямат  будна интелигенция. Нямат будители, да поведат народа срещу омразното НАТО, дето само ще ги дои, а те  са и без това бедни. От бедността по лошо няма(само комунизма, милиционерите и простотията, особено ако е масова, ако питате мен) И така още повече ще ги зароби. Глад, мизерия и стригане на гол корем и национални унижения. Тези десет страни ги управляват национални предатели, а народите им са овце. Само ние имаме. Освен това сме и най-големи тарикати. Къде пише, че без НАТО нямаше да влезем в ЕУ-няма такова нещо, така че, молееем  отваряйте евросъюза. Що да се минаваме с тези скъпи такси. Ако попитате борческия бг народ и извън клуба Че Гевара-може да се обзаложим, че на него нито НАТо му трябва-нито ЕУ. И за всичко са виновни евреите. И демократите. и световния заговор. Нали така, Сидеров, пардон... Шишо бакшишо, пак пардон-лекторе. Ар ю токинг то ми. В Русия съм... в Русия. Ами там стой. Тя, тая интелигенция, не е излизала, май-от там.

Форумът в Срядата на хвалбата. Пушене. Обясняване на "Играта"; препирня кой е "по-велик". Най-велик е, разбира се, Големият Автор. Казармата в Елхово. Злоба и миризма на партенки и зелени, силонови спарени чорапи. Голяма, тежка тъга, чувство за задушаване. Евтино вино, на галони, думкане по масата. Неуютност. Толкова прилича на някакъв бюфет в малка провинциална гара. Изумително мирише на България. Неумитост, шумна нечестност. Грозна надутост, мръсен сарказъм.Знаете ли вие колко сме велики. Знаем, знаем. Вижда се с просто око-навсякъде.
Позволих си да интерпретирам един велик български интелектуалец. Не е от соца. Няма  и как да е. Просто, едното с другото не върви.



Гласувай:
7



1. haralanov - Не ми дреме за България!
28.07.2011 17:44
Не и за тази България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944636
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031