Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 05:07 - Британия-повече демокрация или повече бой
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2165 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 11.08.2011 05:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Темата за безредиците е доста по-сложна и заслужава по-сериозен анализ, щото се начетох на глупости и полуистини. Английската полиция не е това, кото си мислят лаици-освен невъоръжените бобита, които са повече като символ, има си има тежко въоръжени, има и цивилни полицаи, има и на велосипеди, има и въоръжени в цивилни коли, имат и елитни отряди-имат си всичко. Освен, че са любезни, учтиви, съм виждал как арестуват престъпници, ревящи като заклани, проснати по магистрали и първокласни пътища, направо на асфалта, с опряни пищови в тила. Общо взето, въпреки толерантноста, това е една от най-ефективната полиции в света. Само че като в правова държава, всеки полицаи си има номер, знае се кои са били на някое събитие, кои са удряли, кои са се държали грубо-и това води до дела от бандити срещу тях за хиляди лири. Затова навсякъде има камери, за да се намали субективния фактор. Има много жени, има и много цветнокожи, индуси и всякакви.Насреща си, обаче, тази полиция има една от най-разглезените ниски(low) класи в света. Огромни гета с измет от цял свят, която държавата храни. Повтарям-освен собствената, мързелива, живееща от помощи ниска класа-и огромен приток на емигрантска паплач от Азия и Африка. И сега Камеран иска да го отреже от лежането пред ТВ и живуркането, от парите, с които имаха доходи на средно работещ, да ги намали с пъти и да ги накара да си търсят работа!!!Ужас! 
В основата на станалото седят социални проблеми-политиката на правителсвото за орязване на социалните помощи. Никакви расови вълнения-лумпените са както черни, така и пакита и азиатци, но има и доволно много чисти англичани. Английската ниска класа, барабар с емиграцията-галено дете-под която разбирам цялата сган извън Източна Европа, отдавна се е отучила да работи. С една дума-натрупванията водя до разглезеност и мързел-и оттам до упадък.Така си отиват големите империи-вж "Човешко, твърде човешко" на Ницше.
Англия има няколко свещени крави 1.Жените 2.Децата (21)3. Животните 4.Различните(по полова ориентираност, раса, изповедание). 5.Бедните, слабите, безпомошните- пенсионери, инвалиди и пр.
Сега децата на раличните и бедните и гаджетата им -които са извън закона(не можеш да пипнеш с пръст непълнолетен или жена, или да проявяваш расова или полова избирателност)-си го връщат на обществото, което ги дундурка. Ключът за палатката са думите на тийнеджърката- ще правим каквото си искаме, защото го можем. Този видеозапис, в който две тинейджърки се опитват да обяснят мотивите си за плячкосването, шокира британското общество повече от кадрите на разбити и опожарени магазини. 
Темата за детската престъпност е огромна и е отдавна-тийнеджърите са най-големия процент престъпници-хуманното английско общество не прави нищо -вж свещените крави. 
В темата за това как да се решат проблемите в Англия се съдържа цялата народностна памет(душевния склад) на нацията. Държави, нямащи хабер от демокрация, и техните поданици, ще рекат:бой, бой, бой. Защото те така разбрат общественото устройство-бой , стригане и трета смяна на парка.
И кво правим с тия арестувани няколко хиляди пубери?
За нещастие, правителството дойде на власт И с помощта на националистки гласове. Но в УК бензинът не намаля с темповете, на които пада на световните борси. Той почти не е намалял, въпреки срива на борсите. Храните вървят на горе. Мнозина обвиняват Камерън за колаборация с едрия бизнес и финансовите акули. И случилото се сега е удобен повод за още по големи рестрикции към емигрантските обшности. 
Английското общество е болно-каза Камерън, като гледа видеото с ограбения тийнеджър.От него, обаче, зависи, как ще го реши-дали по пътя на популизма и репресиите, или по пътя на незабавни структурни реформи.
Трябва да се ударят свещените крави. Да им се търси отговорност. Защото това е демокрацията-другото не е. И няма два пътя.
 



Тагове:   лондон,   вандализъм,


Гласувай:
5



1. анонимен - Ко стаа Лондонски?
11.08.2011 14:06
Аз като ти казах , че и в Лондон няма да можеш да се скриеш от кочината беше много скептичен, ама сега май си на път да се замислиш. Аз мисля, че това е само началото. Истинския ужас ще дойде като почнат да падат социалните помощи в комбинация с една умерена инфлация от 10% годишно. Комбинилрано за десерт с увеличаване на реалната безработица. Когато хората нямат пари се лишават от излишните неща - кучешки фризури, инвестиции в 3 ваканционно жилище, още 3 ката дрехи. По моя преценка около 20% от икономиката на държава като Великобритания ще се отече в канала, а може и повече. Ние тука тва сме го играли и видяхме, че се оживява. Е, обеднява се доста, ама както и да е. Доколкото си спомням според тебе това беше КОЧИНАТА БЪЛГАРИЯ С НЕИНИТЕ НЕНАПРЕДНАЛИ, ТЪЖНИ И ОТЧАЯНИ ХОРА. Сега сме на път да видим как британските позитивни хора ще го преживеят.
А иначе нещата са много зле. Проблема не е че тези хора са много, а че те реално не могат да работят. Никой не е съгласен да му падне жизнения стандарт с пъти и да ходи да върши най-мръсната работа, при условие, че 30-40 години е живял достотъчно добре без да си мръдне пръста. Има си българи, румънци и други нови емигранти които да бачкат. Другото е, че в пост-индустриалните общества никой не може да създаде работа на 30-40% неграмотно и неквалифицирано население.
Държавите вече не могат да издържат вече това население - даже и най богатите - дефицитите в бюджетите стават неуправляеми и икономиката е на път да иде на кино. Не могат и да го избият. Не могат да го депортират. Няма начен да го вкарат в затвора. В САЩ в затвора са 3% от населението - мисля, че това е лимита.

Днес ти четох постинга на още 2 места - с две думи хубав е. Не искам да се заяждам и наистина те уважавам че намираш време да пишеш за хората в маинланда, а и имаш какво да кажеш.
цитирай
2. mglishev - Не се съмнявам,
20.08.2011 22:41
че въпреки цялата инерция Великобритания може да се справи с проблемите си.

Ние тук си имаме други проблеми, но можем ли да се справим с тях? Имаме ли воля? Дано да я проявим преди нещата да започнат да изглеждат като в Лондон...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955543
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930