Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 17:10 - Как спаротоците пишат нова история
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 11360 Коментари: 29 Гласове:
7

Последна промяна: 22.08.2011 17:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Направих си труда(от скука) да прочета как се пише "истинската " история.Признавам, беше ми голямо забавление.

ак си се пише за монголоидните черти у старите българи, но не се обяснява защо ние нямаме монголоидни белези?"-пита Спароток

На този въпрос може да  отговори всеки третокласник. И понеже може да се затрудните-помагам. Първо, не е вярно. Повече от една трета от българите имат монголоидни черти. Не ми се губи време да уточнявам, вземете неколцина бг политици за пример. Второ, за 15 века тук са се смесили толкова раси, народности и хора, че да се търсят черти на чистата раса е смешно. Ние не сме Англия-остров, а сме на кръстопътя на империите.
Трактовката на работата на Й.Йорданов е най-очевадния извод за пълната липса на логика и тоталната несъстоятелност на написаното от Спароток

Кято първо доказателство авторът на постинга цитира работата на Й. Йорданов.От една страна авторът хем се позовава на работата, за да докаже собствената си теза че" в некрополи на наша територия се намират черепи със слаби монголоидни черти", хем

подлага на съмнения изводите на Йорданов,че изобщо е намерил читави черепи, за да прави каквито и да е състоятелни изводи.

Пояснявам. Хем твърди, че  черепите са повредени и не могат да се направят изводи, хем сто пъти повторя, че щом черепите били с монголоидни чери, то не било задължително да са българи.

Какво, аджеба, иска да каже новият исторически гуру:

а) че намерените черепи НЕ СА с монголоидни черти-и според него, това са българи

б) че намерените черепи СА с монголоиднии черти-ама това не можело да са българи

в) нищо годно не са намерили и работата на Йорданов е булшит-само счупени черепи

Аз лично не разбирам как е възможно да се прави извод и да се вадят доказателства по толкова объркан и смешен начин.

Още по смешен е вторият генерален извод и доказателство

ма изображения на стари българи по медалиони, в средновековни гръцки миниатюри и т.н...На всички тях, българите са изобразени като хора с правилни европеидни черти, със светла кожа и рижо-кестенява коса"

За илюстрация е посочена миниатюра от Ватиканския препис на Манасииевата хроника-задачка за третокласници е да познаят от кой век е този препис и дали съвременният художник на миниатюрата е нарисувал нещо, което е виждал изобщо, или просто  са художествени илюстрации.

Нататък-смях, смях и научна фантастика  

"Изключението –монголоидния вид на някои бойци в армията на дедите ни е било пресилено и предадено като нещо типично...ето как се заражда мита за азиатския произход на хуните и съответно на българите"
Доказателства??

Но много се равеселих и на това"Дори и живеещите в Азия хуни са били европеиди със светли очи и коси. Това бе доказано от изображенията край Ноин Ула, проучване на скелетни останки, а и ДНК изследвания на индивиди от хунски погребения" -ха,ха-ха. Тук се прави най-класическият номер-позоваваме се на извънземни източници  и най-велики авторитети, ако не вярвате, обадете им се  и ги питайте. Така Теодора Балушчето се позоваваше на Лари Кинг и Берлускони-питайте ги, даа ви кажат, как им е гледала  и колко им е познала.

  • Ще има конгрес за посрещане на извънземните в с. Щръклево. Всяка година има-без майтап. Присъединете се към тях. С по една  историо-спаротокия под мишница, докато кацнат. Четете и чакайте.




Гласувай:
9



1. valsodar - Монголоидите са били една доста ...
22.08.2011 17:17
Монголоидите са били една доста слабо изразена група от човечеството преди 2-3000 години, така че не трябва да се търсят като обединяващ тип за народитие мигрирали от Азия към Европа. В това е основната грешка на повечето "историци".
Келтите са пребивавали по нашите земи - те монголоиди ли са? Или славяни с руси коси и светли очи? Типичен пример за илюстрация - това че една народностна група е мигрирала от територия "Х" към територия "У" не означава автоматично, че тя трябва да притежава облика и характерните белези на населението обитаващо я в наши дни! :)
цитирай
2. zemaria - ми не означава, разбира се
22.08.2011 17:21
но основната теза на автора е, както знаеш, че всички сме траки, други няма, и ний сме дали началото на света-истинските , всъщност, арийци.
цитирай
3. valsodar - Залитането във всяка една крайност ...
22.08.2011 17:33
Залитането във всяка една крайност е не само вредно но и смешно, като се погледне отстрани.
Кой, точно какъв е бил - ще си отговорят учените на които това им е в работата и в компетентността. Науката постоянно напредва и отговорите с това се множат.
Честно казано, не ме вълнува особенно много колко % от кръвта ми са тракийски, хунски, български или дори китайски по произход - кръвта си е кръв, независимо от това в чии вени тече.
Не кръвната линия ще те направи човек и не историческото ти наследство ще определи идеалите, които ще следваш.
цитирай
4. anonymousbulgaricus - Всъшност имаме сериозен напредък и ...
22.08.2011 18:54
Всъшност имаме сериозен напредък и проява на гъвкаво мислене. Под напора на аргументите спартакиадата се съгласи:
1. Има три компонента при създаването на българската държава на Дунав (е, били траки-гети-готи-славяни, които заедно с траки-мизи се съюзили с траки-кимери-българи, които ги освободили от робството на траките-византийци, малко много е утракано, но вече е напредък)
2. "Траки" не е етносно название, а външно название за много племена, които никога не са се самовъзприемали като общност;
3. Българите, под формата на "траки-кимери-българи", са дошли от на Балканите, след обиколка на Черно море от юг, към изток-север-запад-юг;
4. В историята не е важна кръвната линия, а самоопределението - "Никъде Орфей и Спартак не са се самоопределяли като траки"
5. И сега стигнахме след много обяснения, че българите не са монголоиди, до прозрението и съответния пост по темата, в който гуруто обяснява на паството този факт, за да може паството да е имунизирано срещу външни знания. Или ако до вчера беше според гадния Златарски и т.н българите са кривокраки монголи щот Спараток така каза, сега е българите, нищо че са дошли от северното черноморие не са монголиди (е сега вече и хуните станаха траки, но все пак си е напредък:))))

Като цяло разбрах две неща извън мераците за популярност и евентуално вадене пари за сметка на дълбокопочиващите в могилите си траки и глупостта на съвременните им "наследници", имал е проблеми с учителя си по история и твърде късно е почнал да чете исторически книги.

А за критиката на Йорданов... какво да кажа - ами ако и той ни осени с отпечатването на книга и я прати в библиотеката на Конгреса и във всички библиотеки по света .... там барбар с Йорданов ще го има и него и доста други недомислици. Това е основната функция на библиотеките - да събират книжен фонд, а и не могат да връщат подаръци....:)))
цитирай
5. анонимен - Не знам 'зе ли, не 'зе ли Мария, ама ...
22.08.2011 18:59
Не знам 'зе ли, не 'зе ли Мария, ама заслужаваш да ти го набия до шия! От коя дупка в страна извън Родината каза, че бълваш помия?
цитирай
6. zemaria - Валсодар
22.08.2011 19:36
Кой, точно какъв е бил - ще си отговорят учените на които това им е в работата и в компетентността.-пишеш. Определено е така. Но няма ли кой да обясни на тоя-любител, че науката се прави по правила, тя не е смукане на заключения кой-както му скимне. Много популярна дейност, хеле в историческо направление.Любо Дилов казваше,че по цитати от Библията, ако искаш, може да направиш обвинителен акт и да обесиш всеки. Любителите-Спаротоци точно това правят-вадят каквото си иска от където намерят и го тълкуват като дявол-Евангелие, само и само да се направят на интересни
Честно казано, мен също изобщо не ме вълнува процентния състав в кръвта ми на народностите, които ни формират.
Иде реч за това какви хора пишат тук и какви ги четат. Тъжна работа. Изводът е,че простите са галеон. а лудите-не са за подценяване. Така е било и във фашистка Германия. Е, не сме ли арийци?
цитирай
7. zemaria - анонимни
22.08.2011 21:15
коментари като номер 5 оставям само за да се види качеството на материала, поддържащ спаротокията. Кочегари.
цитирай
8. rustam - Е, аз пък срещнах
22.08.2011 22:25
и един съвсем солиден "аргумент" на виден "спаротокист" под формата на риторичен въпрос срещу опонент:
"Щом сме дошли от Азия, защо не сме с дръпнати очи???"

Какво да му обясниш на такъв, че сърцето на Азия са всъщност пущуните, със сини и зелени очи?
цитирай
9. letopisec - Много интересна статия,
23.08.2011 08:26
защото наистина беше крайно време да се постави въпросът за методологичният апарат на работа върху исторически теми.
цитирай
10. anonymousbulgaricus - и един съвсем солиден "арг...
23.08.2011 10:47
rustam написа:
и един съвсем солиден "аргумент" на виден "спаротокист" под формата на риторичен въпрос срещу опонент:
"Щом сме дошли от Азия, защо не сме с дръпнати очи???"

Какво да му обясниш на такъв, че сърцето на Азия са всъщност пущуните, със сини и зелени очи?


Е, мисля че след два три коментара, точно този осъзна какво е Азия и че ако не повече, то поне половината от населението й и все това, което има основен допир с европейската култура и отношение към нея е такова с недръпнати очи. Странно е, че май се изненада от очевидно неосъзнанитя факт, че на юг от нас има едни бая милиони народ, дето е дошъл и живее в Азия и е доказано тюркски по произход пък не е с дръпнати очи:)))) То и последният пост на Спаро е инспириран от тези коментари нали трябва да успокои феновете и да им даде свише пояснения защо всъшност дошлите от Азия българи не са с дръпнати очи и че Азия не значи дребни, кривокраки, монголоиди яздещи още по-дребни и кривокраки кончета:)
цитирай
11. apostapostoloff - Той така и не можа да разбере, че
23.08.2011 10:52
българите произхождат от куманите, които са монголоидни татари. Казано накратко, ние сме потомци на албанците, а не на холандците например.
цитирай
12. анонимен - Replica Christian louboutin
23.08.2011 11:30
Replica Christian louboutin
Christian louboutin is the world’s most popular shoe brand. It rises to fame for its excellent design and high quality. Many famous designers have devoted all their lives to the Replica Christian louboutin, for people’s dreaming of enjoying the most fashionable and high quality designed Replica Christian louboutin in low prices.
The Replica Christian louboutin is the best designs by the beauteous Christian Louboutin Cossack, accumulating apperceive about how cheerful such amazing styles usually are. Along with clever, ambrosial options, Replica Christian louboutin act women’s aplomb in accession to sophistication. These adroit items were ranked the top abode in the anniversary Luxury Brand Status Index every year back 2007.
http://www.replicachristianlouboutin.com/
цитирай
13. rustam - anonymousbulgaricus
23.08.2011 11:52
Имал съм много приятели пащу, общувал съм с тях.
И за най-предубедения при един реален контакт с тези хора, с културата им, с езика и нравите, ще е ясно колко близко са те до нас.
Пък и да вземем атропологично. Също.
цитирай
14. анонимен - какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка монголоидка (- по Хр.Ботев )
23.08.2011 12:02
Искаш да кажеш, че сме монголоиди , ли ?
Ами, кажи си го направо, какво го увърташ.

Напиши серия от постинги и си развивай тезата самостоятелно.
И доказвай, доказвай ... докато събереш поддръжници.

А сега излиза, че паразитираш на гърба на спароток като много, много други в блог.бг

Хайде, стига толкова, че монголоидната ми жена и монголоидната ми дъщеричка ме чакат да излизаме.
цитирай
15. анонимен - Що защитниците на фантастичните теории на Спароток са анонимни?
23.08.2011 12:51
И що наричат критиците му паразитиращи върху него, след като точно защитниците паразитират? Покрай него рекламират себе си.
Истината е, че сам по себе си Спароток не е лош, но врещящите около него го принизяват и нямат мозък да проумеят колко му вредят.
цитирай
16. patilan - Нищо македонско не ни е чуждо ....
23.08.2011 13:00
Когато виждаме македонците и недоумяваме как може да съчиняват толкова беумна история, да не забравяме колко сме всъщност близки - и кръвно, и по манталитет , и по склоност да съчиняваме и пресъчиняваме историята си както ни е удобно.

Тъжно ....
цитирай
17. vmir - Нова теза - всеки трети съвременен българин е монголоид!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.08.2011 13:33
Това сериозно ли го твърдиш, или е някакъв твой специален майтап? След като по собствените ти думи: "за 15 века тук са се смесили толкова раси, народности и хора, че да се търсят черти на чистата раса е смешно"? И по какво ги разпознаваш, щото аз не мога да се сетя за друг монголоид освен Станислава Цалова по БТВ, не, че не е поевропейчена, де:

http://www.btv.bg/btv-licata/vremeto/face/656434817-Stanislava_Tsalova.html

http://mongolianshop.com/images/mongol-warrior.jpg

Хайде малко по-скромно с твърденията, де!

цитирай
18. анонимен - воймирчо,
23.08.2011 13:53
вместо да се пениш, хвърли едно око на аватара на автора.
ти как си представяш умнико "монголоидни" черти?
Като ескимос ли?
цитирай
19. balkanec - Луда работа :)
23.08.2011 14:05
Още един намери "монголоидни черти" при българите :)
Ти догонваш македонистите...

Гледал политиците :) Публична тайна е, че днешните политици тук в огромната си част не са етнически българи. Не са и монголоиди обаче :)

Умопомрачителни глупости...
цитирай
20. anonymousbulgaricus - Хахах, балканец, съгласих се, п...
23.08.2011 16:49
Хахах, балканец, съгласих се, политиците ни са една представителна извадка... Но ако ги гледаш антропологично, особено пък тези дето са турци, няма монголоиди. Монголоидни черти се проявяват много рядко сред българите и той най-вече по късно-татараска линия. Както многократно съм казвал нито българите са монголоиди, нито тюрките в тяхната цялост са монголоиди, вижда се и в огледалото и на телевизора и навсякъде... Това обаче не ги и не ни прави "траки".

Сега явно ще трябва, след като пооткоригирахме и изучихме някои неща да се съсредоточим върху следващото - гените не правят етническото и национално самосъзнание. То е въпрос на самоопределение! Колко пъти ли ще трябва да го повторя, за да излезе пост с подобно заглавие:))))
цитирай
21. анонимен - Ето как
23.08.2011 19:40
Ами Йоан Цеца и Йоан Малала дето са чисти византийци пишат че мирмидонците са българи това било силно оспорвана теза ами да оспорвана щото тогава нямало казионни медии да промиват хорските мозъци а гърците се сърдели и руснаците както и другите ми да се сърдят се едно някоя бременна да се сърди като я питам дали е спала с мъж, а относно твърдението че готи и гети са рода аз съм чел а и вие можете в съчиненията на Свинтила че Добромир хриз бил из мизийских готсигутрно златото от варна също е измислено само дето излезе че е добивано в странджа и че потопа бил тука не съм фен на спараток ама четох джавгар тарихи както и едни преводи в Иран има много литература за българите ама не искат да я земат нашите ,в казахстан живее рода дулати а първия известен човек от него е хан аспарух живеят край река тарим мисля че се казваше по добре историята да се пише от спаратоци отколкото от слепоци и ибрикчии щото с ибрика мой се мият не само турски задници има и руски и израелски както и гръцки кой колкото даде не искам историята ми да я пипат гниди учили в русия и обработени психически или финансово там да си живеят техния жизн аз си искам живота намесвам русиязашото аксаков е имал едни много интересни мнения за круми симеон прочетете писмото на захари стоянов до каулбарс
цитирай
22. анонимен - спейс шатъл
24.08.2011 02:48
Хуните са си индоевропейци,с много малък примес монголоиди.Проверете и сами ще се уверите.Оттам идват проблемите.Много хора,смесват много по-късно пристигналите монголи с хуните.Освен това,както някой тук се беше изказал,западната история се гради за сметка на хунската.Омаловажава се най-съществената част от историята на Европа и създаването на държави - Хунския хаганат.
цитирай
23. анонимен - Така ли се спори
24.08.2011 14:17
Този начин на опониране е доста жалък
цитирай
24. анонимен - Пази Боже...
24.08.2011 15:19
apostapostoloff написа:
българите произхождат от куманите, които са монголоидни татари. Казано накратко, ние сме потомци на албанците, а не на холандците например.


Божеее, колко си зле. Вземи прочети първо нещо за албанците, преди да наричаш българите техни потомци или поне не изпалзвай местоимението "ние", а говори от първо лице, ед. число.
цитирай
25. анонимен - abe pendel skapan, za6to mi iztri ...
24.08.2011 15:24
abe pendel skapan,za6to mi iztri komentara da ti vidiat osrania gaz we maimuno dolna.6a ta 6ibam eeeeeeeeeei,BOKLUK
цитирай
26. анонимен - Не е ли обратно?
27.08.2011 23:37
apostapostoloff написа:
българите произхождат от куманите, които са монголоидни татари. Казано накратко, ние сме потомци на албанците, а не на холандците например.

Куманите са една от последните вълни на Великото преселение на народите от Азия и макар да е широко прието (с познатите ни "изключения"), че са етнически и езиково родствени с българите, те са дошли в Северното Причерноморие чак през 11 век и са известни сред руснаците като "половци". А по времето на Великия хан Кубрат, от самите руснаци и помен не е имало по споменатите земи - те все още са хранели комарите из блатата далеч на север...
цитирай
27. анонимен - uggs for sale
25.10.2012 22:37
lxoikvlnq
http://www.buybootugg.com/ Ugg Sale
http://www.uggboots-discout.com/ uggs outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs Sale
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Ugg
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs Sale
http://www.backuggboots.com/ Cheap Uggs
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Boots
http://www.discountbootsale.com/ uggs outlet
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ uggs for sale
http://www.bootoutletssale.com/ Uggs Sale
obsfqmvvp
<a href=http://www.buybootugg.com/#usrodjimg>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#fkanckrmy>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#nhmzwvshv>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#exzaesfyo>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#xpzewcktb>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#zujyzlyol>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#rxxdcgmjo>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#ququlxwsi>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#ntggbmguc>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#exmvxtmcg>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#ftvghcxql>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#kefyvlffz>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#rxolbdxyp>Uggs Outlet</a>
ojbaqrjsx
<a href=http://www.buybootugg.com/#ljfyflmij>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#wcgtkhgqu>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#tcqbivzxz>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#bvnvqzmsp>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#qdnuuzkct>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#vgdueyxds>uggs outlet</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#lrueajcka>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#cgmtxoasl>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#ntcvroyvj>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#wjrcrljyh>uggs for sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#rvomrmzck>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#cudqmramb>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#nqlopetdv>Uggs Outlet</a>
цитирай
28. анонимен - Cheap Ugg Boots
26.10.2012 06:28
vwyakzoyt
http://www.buybootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-winter.com/ uggs outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs Outlet
http://www.backuggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs
http://www.discountbootsale.com/ uggs for sale
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Boots Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ uggs outlet
http://www.bootoutletssale.com/ uggs outlet
qnkmpbeyn
http://www.buybootugg.com/#fflhujjzb - uggs outlet
http://www.uggboots-discout.com/#eprtlrphl - Uggs Sale
http://www.cheapbootugg.com/#ieuieztft - Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/#sunobdxpc - Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/#eqqtbykmj - Uggs Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/#awdkfnuzv - Ugg Outlet
http://www.backuggboots.com/#korpeswly - Uggs Sale
http://www.uggbootstoback.com/#dgkbezkrp - Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/#idgiqfoxu - Cheap Ugg
http://www.discountbootsale.com/#zancnjtfi - Ugg Outlet
http://www.shoesforwinter.com/#vseufbfxa - Uggs Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/#raqwiriaf - Uggs
http://www.bootoutletssale.com/#czdwsmkmn - Ugg Boots
wccyvpgyr
<a href=http://www.buybootugg.com/#hfptzfqoi>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#vnarcvepp>uggs for sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#gqufatdrd>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#ifdkyeovx>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#pvfthyxht>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#hnaxfcokx>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#jfgbqxdvs>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#wplhhzumj>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#rspyzxrmf>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#kktvydfcy>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#lsrtkcvfk>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#rkefmrjax>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#gjlvdccak>Uggs Sale</a>
цитирай
29. анонимен - Uggs Outlet
26.10.2012 11:00
<a href=http://www.bootsknit.com/#nvtztnfkk>UGG Bailey Button Boots</a>
<a href=http://www.canadagoosel.com/#xguetxlkp>Doudoune Canada Goose pas cher</a>
<a href=http://www.canadagoosedoudoune.com/#rjyjzirkf>Canada Goose pas cher</a>
<a href=http://www.north-faceisabella.com/#lwobxxjaa>The Norh Face</a>
<a href=http://www.north-facedealers.com/#oplzdocfc>North Face Jackets</a>

http://www.canadiangoosecoats.com/ Canada Goose
http://www.schoenenboots.com/ Uggs Kopen Online
http://www.salesboot.com/ Cheap Uggs
http://www.bootstrend.com/ Ugg Outlet Nederland
http://www.lammyboots.com/ Ugg Boots Nederland

http://www.salesboot.com/#kpfwbpzqv - UGG Bailey Button Boots
http://www.bootoutletsnow.com/#kprhuovfi - Cheap Ugg Boots
http://www.frcanadagoose.com/#pwrhojlxi - Doudoune Canada Goose pas cher
http://www.north-facewholesale.com/#oubixboty - The Norh Face
http://www.sneeuwboots.com/#hlduliqmx - Uggs Outlet
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945768
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031