Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 15:43 - Шенген, Шенген-а въпросът е друг. Докога втора категория
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1467 Коментари: 0 Гласове:
4



 Отрязаха ни за Шенген-каква трагедия. И то напълно несправедливо-додакват прислужните медии и българската общественост-масов фен на теорията за световния заговор -е гневна.Нека да помислим. 
Щенген се използва като повод да се потупаме по гърдите ква добра работа сме свършили, ако бяхме от управляващите. Или как нищо не сме свършили-ако сме от враговете. За останалите -нещата са ясни и напълно логични. Корупцията си я знаем, както  и факта-ква я е Стършел свършил откак бе секретар на МВР, кмет  и премиер.
Апропо, аз не разбирам много тоя смешен плач по Шенген. На практика, за обикновения бг това означава само да се премахат границите с Румъния и Гърция и между Румъния и Унгария.
Чудо голямо-дет се вика, това ми е последна грижа.
Въпросът е,какви теми се обсъждат в бг и на кво се дава приоритет. Много, ама много по важно е за нас унизителното отношение като към хора втора ръка, което демонстрират страните на Ес по въпроса за свободното предвижване и работа и уседналост.
На практика, най-важните страни на ЕС са забранили достъпа ни до тях. Имам предвид, че са затворили трудовите пазари и са сложили куп ограничения. Трябва да си намериш работа само като самонает. Трябва първо да работиш като такъв и като се задържиш, получаваш право да уседнеш. Докато останалите европейци от другите новоприсъединени страни получават първо правото да уседнат и пълен достъп до трудовия пазар и всички социални придобивки. Примерно, има милион и половина емигранти, от тях милион са в Ес. От тях поне половината са на по-малко от пет години. Ето-това са засегнатите, плюс онези, които ще дойдат до 2014. 
В прав текст ЕС ни казва-седете си в Бг и мрете там-не ви искаме. Или тези, които нямар никакъв изход тук, да приемат, че идват при нас като слуги. Примирете се, че хляб има само за това, което не иска да свърши никой, стъпил вече на тази земя. Който дошъл-дошъл. Словашки и словенски цигани си имаме достатъчно. Словаци, поляци, естонци, литвенци, чехи-да, българи и румънци-не.
Като нямате държава, като нямате политици, за нас сте втора категория европейци.
Изобщо какви европейци сте-само пътувате без визи! Нямате право на нищо-просто сте едни туристи.
Трудно е да се опише вкратце колко неудобства, унижения и проблеми са принудени да изтърпят единствено и именно по тази причина над половин милион българи, живеещи зад граница.
Куриозното е, че българите в чужбина нито са умрели за помощите им, нито искат друго, освен повече възможности за работа в условията на криза. 
ИСКАТ САМО ДА СА С ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ
И че работодателите им с нетърпение чакат да отпаднат ограниченията-защото искат да наемат други българи. Дотолкова сме се наложили като работливи и успешни, далеч повече от останалите източноевропейци.
И че Германия и Холандия имат ниски нива на безработицата-и няма как да налагат вето над отварянето на пазара за Бг и румънци.
Но нека разгледаме как реагираха бг политици на поредното ни отлагане  за отварянето на трудовите пазари през 2009.
Разполагаме с министри-на труда, външен, премиер, президент. Разполагаме с евродепутати, всек иедин от които взема по 10-12 хиляди евро месечно.
Бойко Б обеща да постави въпроса по време на визитата си в УК. После, от комюникето рабрахме, че не е  е обсъждан изобщо.
Останалите не са се произнасяли. Президент, външен министър-йок Доколкото знам само една евродепутатка е повдигала някакъв тънък гласец-къде, как-Бог знае.
В същото време румънският президент остро критикува решението за отлагане. Румънската преса не е спирала да говори за това. Румънските евродепутати това  им е основен приоритет.
Ми-това е. Вместо да ви дадат шанс-реват Шенген,шенген. Дората новина е,че утре ще спрат. Лошата е-че не сме барем колкото румънците...какво?



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957292
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930