Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 05:18 - Етиен и Александър
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2259 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 30.01.2012 16:05


 Резюме

Схемата е как интересни и читави хора стават бандити-от злоупотребата, условията и обличането във власт. Как средата в Бг прави от хората чудовища. Какво струва богатството и как се придобива по законен, в дебели кавички път. У кого е закона и как се създава мафия.

 

Александър е роден на центъра в голям, но неудобен стар апартамент. Баща му е дребен човечец, принципен и строг учител, като персонаж от филма“Да обичаш на инат,“ а майка му-чистачка. Детството минава в пазене на тишина-под него живее полковник от мвр. Който се дразни от обикновени стъпки. И всякакви гласове-и в тях се говори полушепнешком Нищо,че е плоча, нищо, че е стар, масивен блок, а не някой панел, да речеш. Няма купони, няма гости. Не знаете кво е дисциплина. Сашо завърши криво-ляво една добра гимназия и после местния ВУЗ със специалност някакво инженерство. Разпределиха го в голямо добруджанско село. Да, ама сърце младо не трае и изсулен от контрол, за нула време се забърка в представления тип „Селска чест“ Изгониха го. А имаше разпределение, пет години, договор. Кандидатства в МВР и полковникът си плати за рахата-взеха го.

Сашо е среден на ръст, много слаб, с холеричен темперамент и приятно чувство за хумор. Мъжкар. Не му пука, че ще яде бой-ама и той бие, нищо, че е джезве кокъли.
Бой е ял като юноша- а е бил-сетне, дето се вика, цял живот. Беше пребил в ареста един мой френд, който е два пъти по едър от него.

Интелигентен и точен.

Типичното копеле на 60 те, днешните 50 годишни. С дълбоко вродените идеализми, и чудовишното им разминаване с реалността. Все едно пробит ( корумпиран) тамплиер. Като гледате по бг сериали доброто бг ченге, вероятно сценаристите са имали предвид някой друг Сашо. Хората от раличните поколения си приличат много.

Етиен е висок, красив  и малко женствен като френски киноартист. Завърши гимназия, в която учеха 90 процента момичета .Сетне бг филология- и там същото. И той стана „оперативен работник“

Набори са на ББ. Една и съща магнаурска школа, по същото време .Беше април на 1986 и когато пиехме с тях в едно кафе на Витошка, на съседната маса Гиби се радваше на всеобща почит. Не знаете кой е Гиби,а -ми, беше като Господ.

Под вещото им ръководство престъпността се затиши. Преди 10ти ноември  някоя друга издънка, сегиз-тогиз гърмене на пияна глава из център с алибито гонене на престъпник, някой друг понабит, залягал под колите-ама това кой го прави на въпрос. Големият бизнес падна после. Набедени и не съвсем се откупваха с бачкане по лични строежи. Чужденци се отчитаха секи ден заради правото да дишат нашия въздух и да печелят тук пари.

Момчетата купиха къщи, отвориха бакалии, в началото По едно време дотолкова им тръгна-приватизации, цехове за пасти, паркинги и пр. че трябваше да напуснат родната милиция. Бяха дръпнали доста напред, ама удари стагнацията Жан. Всичко капут.

Етиен, завалията,стана шеф на трибуквена групировка, любима на тогавашния премиер. Ще умра от смях , когато чуя и до ден днешен апологетите му-колко бил честен и беден. Или ако някой се чуди как така милиционер става бандит, та чак шеф на бандити.

По едно време някакви чужденци дадоха някакви пари на едни момчета, случайно, така, по яки, бивши ченгета с уклон към трибуквената-да правят бизнес в Бг,а момчетата ги ваеха и започнаха да строят мандри и  да купуват закъсали заводи. Сетне чужденците изчезнаха-хоп, ей така- и момчетата останаха сами.
Е, нашите и те бяха там. Смениха си и жените, разбира се-за къщи и коли не иде реч.

Аз намазах от цялата работа едно яко пиене и една незабравима вечер. Струваще една моя месечна заплата- а аз вземах доста. Преди това спорихме-ще вземе ли премиерът, любител на трибуквената групировка, втори мандат. Убеждаваха ме, че всичко е купено, решено- но не излезе така. Платиха вечерта с парите, които трябваше да дадат на хората. А  на някои от  тях им идваше да се обесят. Не бяха вземали пари с месеци Когато станеше напечено, пращаха мутра-една-но каква. И за нея съм писал отдавна.

Постепено обсебиха огромен процент от бранша.Не плащат заплати, осигуровки, с печалбата от един завод купуват друг, теглят кредити, лакомия, разширяване.

В играта постепенно Етиен отпадна, Сега има някакъв относително дребен бизнес, ама огромен джип и шкембе. Пробва да налее пари в политика, ама се хвана с Кошлуков и инкасира касова загуба.

Сащо остана в играта на момчетата- ченгета, но на двайсет на сто. От тях убиха първия, но  останалите нямат мърдане. Хората, които работят за тях, са брадясали от глад, неплатени заплати, осигуровки и прочие-но не могат да се оплачат на никой.
 Зад цялата работа седи ...оня, честният премиер-и неговите връзки.Не ги лови нищо-въпреки,че се води в опозиция от памтивека. В Бг всичко е пунт и пластика и схема-аз на теб-ти на мен.
Сашо сега само бере заслуги и дребни, за него, доходи-важното е да е в играта. И строи сгради с други мошеници от текезарските години. Ама основно си пие бирата по цял ден в едно уютно барче на тиха улица и щипе сервитьорката. Господ му почука на вратата веднъж, но не го взе. Каза ми, след това: “да знаеш, нищо няма Там, брато!“ Ужасявам се, ако е прав! Надеждата ми е, че досега винаги е грешал.

От върл фен на премиера-честен демократ, сега е върл фен на ББ. Няма как да е другояч-от един отбор са.
Мисля си,че ако беше в Сф би бил сто пъти по-добър от ББ. И Етиен, също.
А Гиби от Господ, сега никой не го знае. Така ще е и с нашия двубуквеник.
 

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kabuli - Така е,
25.01.2012 14:43
приятелю. Когато Господ обърка мястото на пешките в шаха, настъпва истински ужас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957093
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930