Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2012 02:17 - Гибелта на честните
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3524 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 17.05.2012 02:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бях писал, че не ми се пише за политика защото всичко, което се случва, вече сме го преживяли многократно и десетки и стотици пъти описвали отдавна, така, че не ни е интересно или полезно някому да го чете отново и отново. Няколко неща, обаче, случили се тези дни ме карат да изпълзя от Олимп-а на политически оракул и да се уловя за перото, за да помогна на неориентирания бг читател да се оправя по добре в ставащото. Най–напред, значи, слагам убеждението, че е от жизнена важност да знаем кой ще кара влака на властта, за да можем да се нагодим както ние си знаем. Четете внимателно, нищо, че ще излезе длъжко, почва политическата учебна година.Втората причина е, че десни наблюдатели се лутат като пиленца без квачка и се чудят кво става с политическата десница.Те пишат ”Но истинският проблем е отсъствието на заявка за нова осмислена дясна политика, която да очертае новите приоритети пред България, пътищата за решаване на най-сериозните проблеми пред нацията, изобщо липсата на цялостна дясна визия за това какво ще правим ние, българите, през следващите двадесетина години”-(Албож, Дн) И тук веднага трябва да репликираме уважаемия автор-по нашите широти различията между десните партии рядко са били на политико-идеологическа основа. Те винаги са били личностни. Не общата визия за всички през следващите десет години, която се нарича политика, а нетърпимостта на един спрямо друг вожд са били съществени. В десните партии от пет члена четири са убедени, че са готови да станат лидери тутакси и че ще оправят България за нула време, ако им дадат властта. Останалият, пети член, е на убеждението, че само Иван Костов може да го стори.
Два са проблемите там-нетърпимост между лидерите и жажда за власт.
И кво имаме днес-в Каденабия среща, на която да се стиковат усилията между лидерите. Имаме силен мирис на власт по формулата ГЕРБ+СДС+ДСБ.
Налице са всички предпоставки да си издерем очите.

Ще умра от смях. Всуе се морите, другари. Пак няма да видите власт-само се омаскарихте. И това става и ще става винаги, колчем слагате нея напред.
Освен това просто няма десница. Десницата умря, изнесете я.
Преди четири години написах „ Реквием в тъмносиньо”, като заупокойна молитва на СДС. Днес е време за реквием за цялото дясно. И тогава и сега, едни и същи хора убиха и СДС и дясното. Прилагаха и прилагат едни и същи ходове и стигнаха до едни и същи резултати.

Ако наречем автентична десница СДС и ДСБ-то двете партии нямат никакъв шанс да се додрапат до Парламента.
СДС е съсипано от безпътица. Натка му завеща и война с маргиналите, които то направи депутати и им даде легитимност. От друга страна, вероятно в него има някакъв наплив от кариеристи, които се надяват да се облажат, предвид по-близките отношения на Юруков с ББ. Те, обаче, сега са разколебани-не трябваше ли да се запишат в ДСБ? С ГЕРБ или против? Предвестници бяха Митко Мормона и още дузина, които погребаха ненужното СДС и отърчаха в Герб. Старите муцуни пък вътре са разделени И на анти-про -кафетърговеца. Оспорва се (с пълно основание)легитимността му като лидер на база миналото му –през което пък могат да се обяснят някои негови ходове в настоящето. СДС вони на разлагаща се материя, като умиращ беден барон, когото чакат да си отиде за да си сложат титлата наследниците. То няма забелязваща се политическа и опозиционна дейност, послания, интернет фенове и активност-не знам дали и клубовете му са отворени още или са терени за закрити сбирки на съзаклятници, въпреки всичките мантри за публичност и отваряне към хората.
Извод: В този му вид има сравнително малки- но по големи от на останалите десни- шансове да влезе в Парламента. В настоящия момент времето работи-но много слабо- за него, т.е колкото повече ДСБ се срива-толкова повече се увеличават шансовете му.
ДСБ стигна до очакваното си разцепление и гибел. Изоставено като употребени дрехи, ненужно, като убит войник от гвардията на Маршала. Когато се създаваха, ние предупреждавахме, че вм нов десен проект за партия-десен хегемон, просто няма начин да не се превърнат в малка лична гвардия на вожда за политическо безсмъртие и присъствие във властта, за политическо алиби и стока за продан на провален лидер- ихтимански шмекер. Предупреждавахме-но кой да ни чуе?
След като разцепи СДС и десницата преди три години на единственото възможно противопоставяне –„про и анти Костов”- Той заряза Партията майка, която го издигна и му даде всичко, като ненужен парцал; обекръви я и я остави в агония. Днес ние наблюдаваме същото и в личната му гвардия. Тя си изпълни задачата- да бъде стока за продан.
Как постигна това? Костов отлично знае движещите сили и мотиви на истинския вярващ-негов фен и на останалите партии у нас. "Елате с мен да победите"-ви казваше той. Днес ви дава най-голямото изкушение, като Сатаната на Христос-изкушението на властта.
И за вярващите остана сами да се изтрепват помежду си.Който мисли като Станишев за Косово и Южна Осетия, няма как да не мисли като Бойко Б за всичко останало. Защото малките лъжи и компромиси винаги водят до големи.
Когато три години си тръбял, че си единствено прав и чист сред всеобщата тиня на шестаци, ментърджиии, доносници и келепиржии, че си единствената алтернатива на политическата шарлатания, когато си плюл всичките нейни прояви-днес да се прегърнеш с тяхното олицетворение, само и само да имаш власт е равностойно на харакири за наистина честните и свестни хора в ДСБ, каквито има там немалко.
Излиза налице най-голямото противоречие-между прагматично мислещите келепирджии и истинските радетели на ценностите. Излиза като въшка на чело мотивацията, която Той изповядваше през целия си политически път и наричаше реал политика- че само властта е важна и всички пътища към нея оправдават средствата. Включително и собственото измятане, вътрешно пречупване и самоотричане-да плюеш на всичко, което си мислил, вярвал, говорил и твърдял, за сметка на бъдещи облаги. Там днес става това, което стана в СДС на умирачка-тези, които го погребаха, търчат през глава към спасителния гербистки кораб на властта и тикат потъващия сал натам. При Митко Мормона и останалите.
Само, че ще погинат синца от водовъртежа, който образуваха.
Костов иска от бай Ангел Грънчаров, от Генчо Десебарчето, от Радан, Ачко, Темплар и всички останали само едно-да се пречупят-точно както във филма” Маргарит и Маргарита” номенклатурецът, изигран от Васил Михайлов обясняваше на героя как става тази работа и какъв е пътя към Добруването. Нали си спомняте-накара го да му върже обувките и той …изотзаде.
Няма партия, която може да издържи такова сътресение. Следва разцепление и невъзможност да се прескочи бариерата. Следва изоставяне като ненужна вещ на употребените от Него-но не сега, днес той мисли, че ще може да се предложи за продан на търга, наречен избори.
Само, дето няма да се класира -и тогава....
ГЕРБ-учителско-мутренско-милиционерското медийно формирование ще бележи спад, колкото по-отдалечава предсрочните избори от хоризонта. Простата аритметика показва нещото, за което ви писахме преди година. Вижте какво одобрение имаше тогава и вижте днешното, под 28 процента. Няма никакво съмнение в тренда. Дружбата с Костов допълнително ще отлее гласове от тях и ще дискредитира и без това постоянно менящия си приоритетите лидер- шоумен. Защото Го обичат ясно колко-на сто двама..
Понастоящем пропагандните социологически централи чертаят подреждането: ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака.
Първото място на ГЕРБ дава надеждата на десните да помиришат власт и е причина за всичките тези сътресения.
И така, когато изборите дойдат, с малки изменения, в зависимост от това дали обединената десница ще успее да ги направи предсрочни, (по вероятно-не) те ще покажат следното.
БСП няма да бъде наказана от избирателя, както заслужава-политическата реалност в Бг е такава, че дори и да опожарят страната(97год) зад тях има 800-900 хил ненормалници.
ДПС-също. Те ще се консолидират и ще имат 400 хиляди гласа минимум. Да мислим друго е утопия. ГЕРБ ще върви надолу, колкото и да се напъва медийната мафия. Политическите сметки на Костов -както винаги е ставало досега-и останалите лидери на дясното- са без кръчмаря.

Плачи, дете, Баща ти е невинен! -както пееше Тошко Колев. И свършваше-
Ще победим!
Няма начин !

01.09.08

 



Гласувай:
6



1. haralanov - Прочети това и ми кажи има ли в тази история честен персонаж
18.05.2012 16:54
http://www.reduta.bg/?p=3034
цитирай
2. zemaria - Не знам
20.05.2012 03:44
какво да ти кажа.Слушах резюмето в тубата, прочетох Седларска. Има нещо гнило в Дания. Но да караме подред. Това,което е в записа, като морал и фактология е нещо безкрайно нормално и важи за всички населени места-от най-малката паланка до София.
цитирай
3. zemaria - Единият участник
20.05.2012 03:52
е типичния образ, който ще става все по популярен. Спечелил трудни пари навън, иска да става цар вече в БГ. Има безброй други варианти, но общото е, че са неподготвени, с пари, и боси в ситуацията. И дъртите хиени ги работят. Но нещо не е както трябва-прекалено демонстративно е, прекалено показно, прекалено доверчив и глупав за човек с много пари е. Записът , вероятно, е правен през телефон на един от двамата, но те НЯМАТ ХАБЕР за това-инак не биха били толкова откровени-т.е, е мероприятие на цвъцковци, закачили на слушкане единия телефон, или направо решили да сготвят единия участбник чрез другия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956858
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930