Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2012 04:29 - Кой издъни Диана Найденова
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 33674 Коментари: 52 Гласове:
36

Последна промяна: 21.06.2012 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От петнадесет години четвъртата власт в България се състои предимно от момиченца. Българските медии са наводнени от този типов персонаж: бърза, агресивна, за предпочитане дългокрака студентка, която ходи на лекции рядко до никак. Но пък ходи из София - на "ти" е с парламент и правителство, "отразява" необходимото в Съдебната палата, посреща персони на летището, вика (сред тълпи от себеподобни с щръкнали микрофони) "А какво ще кажете за...?".... Навсякъде е с бойно настроение, винаги бърза, запознава се в летящ старт, цялата е графици и мобифони... 

Какво още може да се добави към този психо-професионален портрет? 

Журналистическото момиченце има манталитет на новопокръстен папарак. Съвсем до скоро то е било свенливо, днес да се вре му е природа и призвание (често пъти то е убедено, че тъкмо в това е цялото "журналистическо разследване"). 

-------------

Що се отнася до професионалните правила, има си тринки, но са му добринки: 

1. Не се интересува от областта, в която прави интервю или репортаж. Убедено е, че не му е необходима нито професионална компетентност, нито подготовка за конкретния случай. Важното е да познаваш правилните хора, да имаш нюх към течащите в момента скандали, за да направиш в срок сензационен материал, за който главният да те ощипе приятелски по задника. За седмица до 24 часа момиченцето може да стане специалист във всеки сектор. 

2. Всеки подлежи на легитимно овъпросяване. Бърза серия от нагли въпроси може да бъде зададена и на самия дявол. Личното достойнство и пространство на събеседника, както и всеки намек за уважение към неговия обществен авторитет или професионализъм само пречат на работата на интервюиращия. 

3. Не е важно съдържанието на питанията, важното е да се пази ритъмът на интервюто. Правилото е: да става бърз, секси лаф, да няма време за мислене и ако може другият да бъде изкаран от нерви. За целта не се спира с въпросите, колкото и глупави да са те. 

И между момиченцата има умни и глупави. По-глупавичките просто обичат да са "между хора", да работят "нещо по-динамично", останалото е перфектна изпълнителност, работохолизъм, страхов и еротичен трепет от началника. Те са ходещо въплъщение на цинизма. Но са цинични не по душа, а по обществена поръчка - в която искрено и безрезервно са повярвали. Една от тях ми каза: "Възхищавам се от нашия главен редактор, защото работата на медиите е да манипулира хората, а той го прави перфектно".

По-умните имат и самосъзнание, и самочувствие. Те са убедени, че след като началникът им се държи като главен редактор на държавата, а те ходят на коктейли, то непременно ще да са елит, част висшите кръгове заедно с президента, Христо Стоичков, патриарх Максим, Вежди Рашидов, Евгени Минчев, Иво Карамански (пардон, последният го убиха). 


Най-умните дори имат усещане за мисия отвъд цинизма.

Чували са, че четвъртата власт е най-важната в България, защото осигурява прозрачност на останалите. И така са повярвали, че самите се смятат за истинни и прозрачни, а през устата им глаголи направо гръмовният обществен морал. Да бъдат некомпетентни, корумпирани, обществено вредни и опасни, е свойство на всички останали, само не и тяхно.

Всъщност няма защо да обвиняваме самите момиченца. 

Те са перфектни жертви на офисно-национална манипулация 

Ятото им е резултат на продължителен подбор, премислена кадрова политика и целенасочена обработка от страна на техните гуру: заместници и главни редактори (обикновено дърти, успешни и свръхцинични мъже; е, може и жени, но при всички положения патриархални фигури). Онова, което в други страни би се наричало "sexual harassment", у нас е етап от професионалното израстване. Следващи етапи са писането по политическа, а после и по икономическа (корупционна) поръчка. Колкото по-еничарски, т.е. от никъде, е взето момиченцето, толкова по-податливо на медийните конвенции е то. Идеалният случай е да не е от София или дори от голям град, да няма богат или едър приятел и да трябва да плаща наем: тогава просто е готово за всичко. 
.....
Т.е. "момиченцата" са симптом и ако сме имали подозрение, то е справедливо. Тяхното множество сигнализира за увреждане на четвъртата власт. Тя все повече свиква да идеализира безсрамно своята "прозрачност" и "свобода на словото", за да селекционира под тази идеология циничен гилдиен манталитет, медийна арогантност и невежество, свиващи периметъра на публично значимото. При това този 10-15 годишен процес е ограден със заплахи - "който е нападнал "журналистите", добро не е видял".  
......
Това са извадки от статията"Момиченца" на Александър Кьосев, публикувана в "Сега" през 2004та. Показаното от Найденова само го онагледява. Не можем да не се възхитим на блестящия публицист, нарекъл нещата с имената им отдавна.

Още с възникването на тази телевизия, момиченцата в нея се изживяваха като малки богини. Всеки, дори и едноминутен репортаж в нея започваше  и свеършваше с декларация кой е репортера и коя е телевизията. За новината оставаха трийсет секунди. Нарцисизмът продължаваше със съботно  едночасово предаване, посветено на колектива. Сватби, кръщенета, семейни празници на колектива-новина в централната емисия!
Медийната арогантност и циничният гилдиен манталитет станаха отдавна запазена марка на тази телевизия-а  и на другите. Своеобразен връх удари Бенатова. Нека си припомним какво стана с нея. Първо се опитаха да я оневинят, изтривайки в репортажа "опасните" изречения. Сетне, уплашена от отзвука, изигра драмата"Помощ, изтриха ми профила във Фейсбук"(сякаш са я изтрили от небесните записи)-което се оказа лъжа, разбира се. Започна колективен опит за защита, с мотаене  и бълтавене на простия народ-участие с някакво мъгляво извинение в шоуто на Слави и ...това е. Скриха я за два месеца и простия народ забрави.
Както ще направи и сега  с ДН. Смутолеви извинение, ще се покрие за 3 месеца и "кучетата си лаят". 
В краен случай, ако продължи да пада рейтинга, ще пуснат предсрочно някой сериал. Щото са прави за едно-имат доверието на фризьорките. На мнозинството.

Диана Найденова е типична калинка. Учила е малко счетоводство. Как и кой е разпознал в нея журналистка-не е ясно.  Тя си е за младши дознател-не е необходимо висше; за контрольор в градския; за продавачка. Ясно е, че не е никаква журналистка-и това беше видно от първия ден, в който застана зад микрофона. Калинка  пък, оригинал, беше абсолютно ясно от първия ден, че няма хабер от земеделие и фондове. И здравната министърка е същата. И Миро. И Делян. И  Tеодора Балушчето не е никаква ясновидка и това е очевидно за всеки нормален, но двайсет години ни я показват по телевизии.

Списъкът може да продължи безкрай. 
Само, че ДН не само зае мястото на някой истински-то такъв не би имал шанс в жанра парцалистика. Тя взе награда "Свети Влас" за тв журналистика. Тя е водещ, успял журналист.
Докато един ден, досущ като в романа  на Мостович "Животът и чудните приключения на Никодим Дизма", пастирът дотолкова си повярва, че е министър, та  се самозабрави и накрая всички го познаха-с кравите.
Това са хора от народа, ще кажете. Той, народът(времето) ги е издигнало по историческа необходимост-недоучили,некомпетентни,  но верни на линията му.
Велика метафора е, читателю, снимката, на която ДН интервюира ББ. Журналист от Народа пита Човек от Народа, премиер от Партията на Народа, по телевизията на Народа. А още по преди този човек от Народа -гавазин на друг Човек от народа.
И другата, когато журналистът от Народа, в телевизията на народа, интервюира "враг на народа".
Сетне хората от народа разлюбиха  Човека и го отъркаляха в земята.
После пък му направиха паметник  и му  издигнаха гавазина.
Пита се, за кво бяха всичките усилия тези двайсет  и няколко години.
И вие от кой Народ сте-Неговия, или другия-на улиците. 
Тагове:   парцалистика,


Гласувай:
38
2Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Сама се издъни ДН. Калинките като ...
21.06.2012 07:18
Сама се издъни ДН. Калинките като нея си мислят, че с благословията на властта ще си вдигнат рейтинга. Да, ама не. Тя вече е вън от гилдията, в категорията на Гареловците.
цитирай
2. boristodorov56 - Григор Лилов донякъде обяснява защо се издъни шаркито
21.06.2012 09:32
https://www.facebook.com/boristodorov56#!/photo.php?fbid=258183714297575&set=a.144293872353227.29987.100003178455564&type=1&theater


Горката тя е доста зависима, което означава, че може да се очакват интересни движения и реакции.
цитирай
3. chavdar01 - Д.Н.=ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОДЛОГА!
21.06.2012 10:07
МИСЛЯ ЧЕ СКОРО ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕНА,
ЗАРАДИ ТОВА СИ ПРЕСТАРАВАНЕ ДА ПРАВИ "СВИРКИ НА ПРИМОЦИЯ"!
цитирай
4. tikoev - МИСЛЯ ЧЕ СКОРО ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕНА, ...
21.06.2012 12:33
chavdar01 написа:
МИСЛЯ ЧЕ СКОРО ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕНА,
ЗАРАДИ ТОВА СИ ПРЕСТАРАВАНЕ ДА ПРАВИ "СВИРКИ НА ПРИМОЦИЯ"!

Няма. Няма да я уволнят. Ще я изпратят в командировка на другия край на планетата. Не забравяйте, че Бенатова я "наказаха" в ...Бразилия.
цитирай
5. zemaria - няма да я уволнят
21.06.2012 12:41
защото останалите не са по-различни от нея.
цитирай
6. анонимен - Sin
21.06.2012 13:31
Няма да я уволнят, защото ще е антисистемно. За тяхната система. Ако я уволнят, това би имало ефект и върху другите. А такова нещо не биха допуснали. Калинки им трябват, не внимателни, още по-малко калинки, които се сапикясват отвреме навреме. Най-вероятно е да я повишат, за да убедят всички в правилната линия. А и да не вземе случайно да се разбунтува. И да разкаже като как са я подгряли за интервюто.
цитирай
7. ka4ak - Просто действа като ученичка, з...
21.06.2012 13:53
Просто действа като ученичка,защото бяха набили неин съученик!:(
А,иначе не е учила за журналист,просто покрай Дарик радио и Челюсти,се прави на акула,което не и пречи и да има и бая попадения,е и излагации де!:)
цитирай
8. анонимен - Едно сравнение със Светла Петрова и ...
21.06.2012 13:56
Едно сравнение със Светла Петрова и нейния "Сеизмограф"!Не цепеше басма никому и за нула време я издухаха!
цитирай
9. zemaria - непременно вижте тази статия
21.06.2012 13:58
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=926612
Действието се развива точно преди година. Сега вижте и коментарите под нея. Те са точно такива, каквито биха били днес. Извод-читателите са били наясно що за журналистка е особата. Само цветът на бг журналистика и култура(ама моля ви се)-не е. Той хонорува подобно държание, поведение и професионализъм, в дебели кавички. Боже, пази България
цитирай
10. ka4ak - Tова пък е от преди три години,което е още по показателно!:)))
21.06.2012 14:42
28.08.2009 17:01 - Краднах от Диана,едно интервю на друга Диана!Казано ли е нещо?Челюсти,клещи или култово интервю?!!!
http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/08/28/kradnah-ot-diana-edno-interviu-na-druga-diana-kazano-li-e-ne.387656
цитирай
11. анонимен - Поздравления за изразената позиция и великолепния анализ...
21.06.2012 16:18
Както и за изискания стил. Убедително. Точно. Професионално.
цитирай
12. анонимен - Към автора!
21.06.2012 16:46
Ще се радвам, ако можете да дадете един положителен пример за журналист в нашите медии, по точно телевизии- сега има ли?
цитирай
13. apostapostoloff - И в политиката, и в журналистиката
21.06.2012 17:34
нахлуха случайни минувачи и в наши дни едни случайни минувачи интервюират други случайни минувачи. И става нещо отвратително: дъра, дъра, два чадъра, жена ми е болна, а мъжът и умря...

За случайните минувачи от женски пол нещата са много лесни- кариера вагина и толкоз.

Още Киркегаард е смятал, че най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист. Но такава долнопробна простащина, която ДН демонстрира, не е имало никога в българската журналистика.

Една анонимка иска автора да му даде положителен пример. Ще изпреваря автора и аз ще дам един пример: Емил Рафаилов и неговото здравно предаване по Евроком.
цитирай
14. анонимен - Създаването на Българската държава е далеч преди тази дата.
21.06.2012 17:47
А и заглавието на статията май трябва да е "Защо диана найденова за пореден път се издъни?" ... Защото никой не принуждава девойчетата да имитират /като парапи- теци/ някои от външните прояви на журналистките от филмите.
А за нас те са даже полезни - напомняне в какво може да се превърне някой с пре- тенции деб покритие.
цитирай
15. анонимен - Шопската натурфилософия има една ...
21.06.2012 18:15
Шопската натурфилософия има една много подходяща за случая приказка: "Гръм на нужник не пада!".
По-лошото е, нейната универсалност и приложимост във всички сфери от ежедневието ни
цитирай
16. alexs - Някога преди много години, когато ...
21.06.2012 18:40
Някога преди много години, когато се появи интернет и чата излезе на мода запознавам се виртуално с едно момиче питам го какво работиш тя ми отговаря МАНИПУЛАТОР в първия момент бях втрештен и тъпеещ а после така се смях!
..............
А пък Диана си помисли че е акула.... може да и свият перките ама гладна няма да я оставят...Няма да и се налага да сади картофи,,,
Много точно автора е опсал какво става с българските журналистки
И аз писах за В. Велева която прави баници и написа гениална статия в Труд за банкера Цв. Василев
http://alexs.blog.bg/politika/2009/08/08/top-jurnalistka-ot-v-trud-napravi-vkusna-banica-na-generala.376332
http://alexs.blog.bg/drugi/2011/02/28/madam-v-napisa-genialna-statiia-posvetena-na-banker.695917
цитирай
17. анонимен - 666! СУПЕР
21.06.2012 19:47
... БЕ ЗА ПО КРАТКО...ТАЯ Е ЧЕРВЕИ БЕ ...ПО ТОЧНО ЧЕРВЕИКА...!
цитирай
18. lambo - Зад рамото на диЯнчето наднича една смачкана циганска физиономия
21.06.2012 23:22
Доган Бей - затова " *УРналистката" е толкова нагла
цитирай
19. анонимен - Да ходи да се изявява
21.06.2012 23:25
Да ходи да се изявява като адвокат, прокурор, съдия ........полицай. Моля, дайте й направо една палка: http://www.youtube.com/watch?v=4DzXEy1PKU4
цитирай
20. liliyanaandreeva - Възхитих се от статията! Не бях чела ...
21.06.2012 23:34
Възхитих се от статията! Не бях чела нещо свястно от 15 -20 години! Поздравления за автора!
Та..."Учение и труд - труд и учение" подменихме с "кич и чалга - чалга и кич" - навсякъде, повсеместно, във всички сфери на живота и...в семейството, дома и възпитанието на поколенията! Ужас!
цитирай
21. ketcakuatl - ХАРЕСАХ.
21.06.2012 23:58
ХАРЕСАХ.
цитирай
22. анонимен - КОРПУСЪТ НА МИРА Е ШПИОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ФИНАНКИРАНА ОТ САЩ И ЗЕЛТА И Е
22.06.2012 00:49
ДА ВНЕДРЯВА ЛЕГАЛНО-НЕЛЕГАЛНО СВОИТЕ КАДРИ В ДЪРЖАВИ КОИТО СА В ПРЕХОД. ПРИ ПЪРВОТО УСТАНОВЕНО КРЪШКАНЕ НА ПРЕМИЕРА ПРОТИВ ИНТЕРЕСА НА САЩ-ТЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОРПУСА НА МИРА СА В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ КАТО ЦЕЛТА Е ДА ПРИВЛИЧАТ СЪС ВСИЧКИ МЕТОДИ СЪУЧАСТНИЦИ В БЕЗРЕДИЦИ...НЕ СЕ ЧУДЕТЕ НА ПРОМЕНЕНАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА-ТЯ Е ПЪРВИЯ БАСТИОН СРЕЩУ ИЗГРАЖДАНЕТО НА СТАБИЛНОСТ
цитирай
23. анонимен - отврат
22.06.2012 03:18
анонимен написа:
Както и за изискания стил. Убедително. Точно. Професионално.

цитирай
24. анонимен - Давайте, голтаци. Дрънкайте по ...
22.06.2012 04:25
Давайте, голтаци. Дрънкайте по форумите. полза нема :-)))))
цитирай
25. анонимен - И ти си прав
22.06.2012 06:00
24
цитирай
26. sistemite - Това, че е учила счетоводство, за да практикува журналистика е интересно...
24.06.2012 12:35
но още по-интересно е дали е "водила" счето, ей тъй да го хване - това счето и да го води, както например някой, който е ръководител, т.е. хваща те за ръка и те води ? Накъде ? (може и той да не знае). А, още по-интересен е въпросът, дали има примери на обратния случай, т.е. някой да е учил журналистика, а да практикува счетоводство ?
цитирай
27. rebu - Не е случайна
28.06.2012 08:40
Баща й е комунист - номенклатурчик в момента за "н"-ти мандат кмет на селищна система Горна Малина. Има подчинени 10 села където асвалт, чистота, помощи и др. екстри се дават само по партийна линия. За него бяха бюлетините със симпатичното мастило. Той прогони с мутри арендатора на Белопопския язовир, защото вече "Ще бъде на дъщеря ми!"
цитирай
28. анонимен - buy viagra 718 17543
17.10.2012 05:05
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#1717]buy viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11075>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16352 buy viagra
цитирай
29. анонимен - payday loans online 935 14679
17.10.2012 05:14
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10254]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19968>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14921 payday loans online
цитирай
30. анонимен - order levitra 5136
20.10.2012 14:22
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kxpxg>cheap levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#retbm >cheap generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#wvbos buy levitra
цитирай
31. анонимен - buy viagra 13965
20.10.2012 15:28
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#dgjyo>order viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xcavl >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#hvnuj viagra 100 mg
цитирай
32. анонимен - payday loans 351 11652
21.10.2012 06:48
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19374>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14942>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8916 payday loans
цитирай
33. анонимен - levitra without prescription
21.10.2012 08:49
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4824 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8070>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5315 online
цитирай
34. анонимен - generic viagra 688 10598
21.10.2012 09:17
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20593>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3797>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#976 buy generic viagra
цитирай
35. анонимен - buy kamagra 100mg 9734
21.10.2012 18:46
<a href=http://orderkamagranow.com/#qsfia>100mg kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#qgrxy >order kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#ofpzj buy cheap kamagra
цитирай
36. анонимен - cialis 10 mg 19293
22.10.2012 21:41
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#xvkkk>cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#fwqjd >cialis 40 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#pmeco cialis 10 mg
цитирай
37. анонимен - payday loans 444 14911
22.10.2012 23:11
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20481>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#9661>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#17042 payday loans
цитирай
38. анонимен - buy cialis 776 4519
23.10.2012 00:15
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#6261>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#5396>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#15790 generic cialis
цитирай
39. анонимен - purchase levitra
24.10.2012 00:06
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8440>buy cheap levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9123>buy levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9200 online
цитирай
40. анонимен - buy viagra online 3944
24.10.2012 13:51
<a href=http://viagrastorehere.com/#xpjwu>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#qvnfp >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#vllcz buy viagra
цитирай
41. анонимен - generic levitra 14058
24.10.2012 15:11
<a href=http://levitrastorehere.com/#vzhmu>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#exhxr >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#zszxc generic levitra
цитирай
42. анонимен - generic cialis 20832
25.10.2012 11:26
<a href=http://cialisstorehere.com/#sahof>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#jfqsb >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#ugliy generic cialis
цитирай
43. анонимен - buy kamagra 20870
26.10.2012 03:46
<a href=http://kamagrastorehere.com/#wghbx>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#bjvru >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#uxfrt buy kamagra
цитирай
44. анонимен - tokens sentative tonnages
26.10.2012 19:23
4. <a href=http://www.cheapmonclerjacketsx.com/#97891>moncler jackets men sale</a> - <a href=http://www.cheapmonclerjacketsx.com/#26545>moncler jackets for men</a> , http://www.cheapmonclerjacketsx.com/#89363
цитирай
45. анонимен - Limited uppskramda Memorex
27.10.2012 05:11
If you feel that your arms are a problem area, you should avoid clothes with bubble sleeves. <a href=http://www.cheapmonclercoatsx.com/#83875>moncler jackets cheap</a> - <a href=http://www.cheapmonclercoatsx.com/#53151>moncler usa coats</a> , http://www.cheapmonclercoatsx.com/#99399
цитирай
46. анонимен - POLICIES Stickland noget
28.10.2012 03:00
Motorcycle jackets are usually made from a combination of materials, the basis of which is leather. [url=http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#46558]isabel marant boutique [/url] - [url=http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#64751]isabel marant sneakers 2012[/url] , http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#64926
цитирай
47. анонимен - advance payday loans 6562
28.10.2012 20:10
[url=http://fastcashloanshere.com/#zhcuf]payday loans[/url] - <a href=http://fastcashloanshere.com/#vspdx >fast cash advance payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#ngnrw payday loans
цитирай
48. анонимен - atView tilstand synsranden
30.10.2012 01:54
Prostate chemotherapy is an effective treatment for the suffering people of the disease. [url=http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#66524]isabel marant ziane jeans[/url] - [url=http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#28983]isabel marant hidden wedge sneakers[/url] , http://www.isabelmarantsneakersboutique.com/#24723
цитирай
49. анонимен - cheap levitra online 8068
30.10.2012 13:07
[url=http://cheapgenericlevitranow.com/#qtzeb]cheap levitra online[/url] - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#qfiua >levitra 10 mg</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#scgfh levitra without prescription
цитирай
50. анонимен - propecia 1 mg 6499
01.11.2012 03:03
[url=http://cheapgenericpropecianow.com/#ftoqg]generic propecia[/url] - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#wbowh >order propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#gtqvi buy propecia
цитирай
51. анонимен - buy viagra 11272
04.11.2012 12:14
[url=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#ugkkc]buy viagra[/url] - <a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#cqisr >buy viagra</a> , http://ordercheapgenericviagrahere.com/#eneia buy viagra online
цитирай
52. fascindoo - Много точно и в 10-ката:
29.12.2013 16:25
"...за предпочитане дългокрака студентка, която ходи на лекции рядко до никак."
Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4113679
Постинги: 480
Коментари: 3083
Гласове: 7218
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930