Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 04:37 - Ботев вс Октай Енимехмедов
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 6240 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 23.01.2013 05:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Eдно време бяха малко българите, които не бяха чели ""Записките" И още по малко тези, които не знаеха цитатът на Бенковски-"Моята цел е свършена. В сърцето на тирана отворих люта рана." Доста по-малко от тях разбираха, обаче, символното значение на тези думи. За техните наследници, обяснявам, за да няма неразбрали след 140 години-да реагираш на несправедливостта срещу народа си  с цената на живота си  дори и на този  на десетки и хиляди сънародници има само символно значение-  
и това е разликата между роба и свободния човек.
Ботев също е очаквал момента, кога въстане роба в редовете на борбата да си найде гроба. Това време идва и той минава Дунава, . Пленява, за целта,  кат същи терорист чужд кораб. Разчитал ли е на успех-едва ли." Мила ми Венето" показва точната му преценка.
Октай Енимехмедов беше наречен лузър, аматъор и актъор в долнокачествен спектакъл от сънародниците на Ботев,  Спектакъл, толкова абсурден, който не би могла да сътвори ни Мосад, ни ЦРУ.На кой от тези служби би му хрумнало,че 300 делегати, половината от които  са криминално(партизански) забогатели и имат достатъчно врагове и страхове, за да може 9 десети от тях да ходят и притежават оръжие, но само една трета от тях да са достатъчно страхливи, тъпи, по инерция- и да се озоват с него в залата-на останалите то е в колите, шофъорите и т.н
Те и останалите, на които охраната им е професия, вероятно едно 30-40 човека, трябва да са в играта, или да са стъписани, като в "Кръстника" когато Майкъл убива полицейския капитан
Разликата е, че ония са били 2-3, а тук са 300-а само успехът се осребрява.
Само болен и фрустриран мозък може да мисли, че опитът за атентат е постановка, или организирано  от политическа централа  или служба събитие.
Не е никаква изненада пълното мнозинство  от българите на такива. Това е мисленето на шофъора на такси(Де Ниро), на фрустрата, от който не зависи нищо, щото сичко е световна конспирация. На гениалния образ Шишо Бакшишо-"В Русия съм, в Русия". Както често сме писали, социалните им групи са надлежно изброени от Хофър. 
Те са хората, които избират себеподобни на власт- и първом силно ги любят, сетне силно мразят. 
Но Бг-това са чичовците на Вазова. Всичко е далавера.
Октай също е знаел, че няма да се спаси. И писмо е написал. И че няма да събори Туркия, нито да убие Тирана. Но поне опита. Символно, с тапещник.
За да покаже, че тия милион и нещо бг турци не са феодални  роби, които очакват Доган да благоволи да издигне някое от децата им, което има качества да целува гъз и да дава дискретно  нагоре. А останалите да чакат Едема-гладни и безправни, лъгани, изолирани и  използвавани,  бетер българите..
Евала, български турци. Гордея се с вас. Днес имате Ботев, утре, току виж сте въстанали. За разлика от българете...Tях ги отпишете.Те са забравили кво е идея, кво е саможертва, кво е символ, свобода. 



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Вярно.
23.01.2013 08:23
Само дето човекът не е турчин, а български турчин, между които разликата е много по-голяма отколкото са ни учили. Да оставим предубежденията към турците и да ги приемем като наши напълно равноправни съотечественици. Разграничаването ни от тях е от полза единствено на онези, на които цивилизована и просперираща България е трън в очите, защото искат да я поднасят на външните си господари.
цитирай
2. haralanov - Най-добрият ти постинг от много време насам...
23.01.2013 13:41
И все пак...Саможертвата щеше да има по-друг смисъл,ако имаше и жертва.Символно и с тапешник не става.Но мога и аз да напиша.Евала, български турци. Гордея се с вас.
цитирай
3. vmir - 2. haralanov,
23.01.2013 21:26
haralanov написа:
И все пак...Саможертвата щеше да има по-друг смисъл,ако имаше и жертва.Символно и с тапешник не става.Но мога и аз да напиша.Евала, български турци. Гордея се с вас.


Ако беше го гръмнал, сега Доган щеше да е герой и така - во веки веков. За мен тапешника си е идеалното средство, я как смъкна мазната маска на престъпната пасмина, която защитава престъпниците, за да ни тормозят и държат на колене.

Не съм имал лошо мнение за турците, освен за пасмината около Доган, но след този случай ми се издигнаха много в очите. Това е най-достойната обществено ангажирана постъпка в най-новата ни история.
цитирай
4. bogdan33 - Ох боже стига прехвалва турците ...
23.01.2013 21:30
Ох боже стига прехвалва турците колко са велики щото възставали.Възстават щото не са натиснати яката е затва настават.Всичките имат пари.Като имаш пари ставаш доста смел... Особено в корумпирана и бедна страна. Нали му гледам снимки на тоя твой "герой" и брат му. Отляво Ферари за половин милион отдясно Бентли за 1.По средата той.Зад него къща с размерите на кооперация.Цял живот кво правил?Харчил кинти,ебал мадами и ходил на фитнес. Дори и да не е постановка какво?Боли го фара че ще отиде и ще изхарчи 200 лева за да се снима къф е велик как за малко да гръмне Доган. Казвам "за малко" щото едва ли е искал наистина.Нямаше да си купи дефектен пистолет с халостни патрони.Поне щеше да го пробва дали стреля.
цитирай
5. onlyfun - Символизъм е и сравнението с Ботев!
23.01.2013 21:41
Действията на Октай Енимехмедов бяха доста нерешителни за юнак-боксьор! Вероятно не му е достигнала смелост по Вашата логика.
За съжаление констатациите за липса на идея за саможертва са верни - остана ни само вярата във финикийските символи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955594
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930