Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2013 17:41 - Деветосептемврийска
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3192 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 09.09.2013 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Най-харесвам края на лятото и началото на есента. Природата се разделя със светлото и топло лято и започва подготовката си за тъмната, студена зима. Захвърля, постепенно зеленото на дърветата, даващо кислорода, то започва да почервенява, пожълтява и накрая опадва, Замират птичите песни. Но все още е красиво, меланхолично.
Красиво е, особено на девети. И тъжно. Сякаш Господ се е шегувал, избирайки тази дата  и за прелом  в живота на хората. Обрулил е зеленото на бързо, оставяйки голи клони, жълто-кафяви, ненужни листа и тишина, в която грачат само врани.
Те са на крак, враните. В строен хор, добре нахранени. Сиренцето съм им го произвел аз, вие-без майтап. Преди пет-шест години  един мустакат висок мъж обикаляше нашите мандри, за да даде кредит на чорбаджията. Мандри сега имат само  наследниците на партизаните или посочените от тях хора. И парите за радаване са само у тях
Манифестират гаргите. Тези дни нейде изпадна документ с ценоразписа им, за вътредесарско използване. Гледаме, на първата редица са мутрожурналист, тръгнал от синьото, актуално по-негово време, към  винаги правилната,  откъм тежина на  звънтящите аргументи  позиция. До него е изкуфяла безсребреница, популярна с патоса си, идващ от обелките на историята с които замярва вечните си опоненти.

Барабанчико, бий!

Удряй по главите на твърде умните!

Удряй по коремите на твърде ситите!

Удряй по черепите на твърде мъртвите!

Удряй по зъбите на твърде веселите!"

До тях е още един на стадий бутач на масло- колумнист от комахай единствения що-годе читав вестник. Пише си там, човекът, на пожизнен хонорар-стари лакърдии, гювеч от полуистини, факти и откровени неистини, омесени с пет кила вехти спомени. И двайсет хиляди чичовци му вирят палци-бг чичовците и бабичките са проклятието на тази страна.  Миналата сряда писа за изнасилени партизанки, преди да бъдат убити. За отразяни партизански глави. Писа, сякаш е бил свидетел. Питах го-кой пише, всъщност, тази статия-
агентурния псевдоним или 
човека.
Псевдонимът бе цял живот на екран или обгрижван от другарите и накрая получи от друг агент-президент-орден "Стара планина". Агентите се награждават-но и се строяват, като свирне тръбата. Агентите просперират, пишат по медии, въртят милиони-останалите въртят гевреци.
Има и един до него, който до преди протестите смятах за един от малкото, останали читави, а се оказа носач на чанти. Няма да го именувам, защото читавите са единици-по малко от пръстите на ръката  и ще го познаете. Смятал, човекът, че е добре  на власт да са левите мафиоти и ДС,  и зле да са ДС и техния продукт Борисов. За нерабралите- по добре Черепа, Пеевски, КТБ и тримата-четирима ДС генерали, отколкото Пеевски, КТБ и същите генерали и Борисов.
 До тях е другарят от радиото с фамилията на партийна лимузина за средни номенклатури. Той е отчайващо некадърен, но за сметка на това напорист и нахален. Върви, обаче скъпо, защото съжителствал с по-умна от него. Умен не означавало морален, а само с по-големи претенции към живота. А интелигентност била способността да извличаш гювеч от всяка ситуация, според вървежен американски психиатър, автор на бестселъри. Общото между него, половинката му, мутрожурналиста  и мустакатия, тогава, е


интелигентността.

По просто казано-обичта към гювеча и склонността да се наведеш, да завържеш обукивки, докато  другарят, изотзаде... А, забравих, още едно общо-всички се пишат леви, всички са от провинцията, дошли  в града бедни и гладни като партизани на десети в богаташка къща и всички не търпят обратно мнение, Макар да се кълнат колко плуралистични са,до един са ми отрязали възможността да им опонирам. Леви ли казах-не, според ситуацията са леви, десни.  Плюят НПО и Сорос, а вземат кинти от тях,  интелигентни са, казахме. Раз, два- три-винаги в строя, бий, барабанчико
.
Днес те празуват денят, в "който безпроблемно се освободиха от безобразията на миналото си,  за да продължат още по-безпроблемно да творят нови. Денят, в който, вместо да им се поиска сметка, им се даде нов шанс. Денят, който скри доносите им, вместо да ги извади наяве. Денят, който превърна домораслите им съждения в "гласа на общественото мнение". Денят, който удостои неграмотността с държавна награда за духовно развитие. Да им е честит!"
Горното е цитат от мутрожурналиста. Написано е преди десет години по повод стихотворението, което пък е измислено и подхвърлено от ДС, за да натопи един друг поет. Каква потресаваща щега на съдбата, а. Не-логично-и тогава и сега- талантът в услуга на ДС.
Манифестират  - а от трибуната им махат генералите и призракът на Тато. Манифестират, както  на парада в Москва, когато германците са в покрайнините. Стягат се за последен бой. Досега са печелили всичко, цели 60 и кусур години.

Няма да си отиде правителството на Черепарски, на ДС и мафията, тревожни дни настъпват за България. Личи по пропагандното обезпечаване, по мобилизацията. 
Срещу си мафията има за враг всичко читаво, останало в тази страна  и всичко читаво извън нея. Колко са, ще кажете-няколко десетки хиляди са останали.  Знаят генералите- и бандата на Кастро са били неколцина, въоръжени с два пищова и автомат, а за по-малко от бг протестите време е взела властта, когато моралът и общите усилия на нацията са били на нейна страна 
А иде  зима. И за читавите е бой последен. Ако загубят-губят всичко, което са си мислели, че е
 ценност на тази територия. И годините, загубени на нея. Останалите отдавна  сме го разбрали-загубили сме битката, малко сме. 



Тагове:   девети,


Гласувай:
7



1. roberto1960 - Добре си му придал повествователна ...
10.09.2013 19:27
Добре си му придал повествователна форма,Зе.Постинга ти копирах в блога на Вълк единак.Но само да допълня,че още преди близо 15 години бай Илия Минев каза следното:Тия комунисти така са се окопали във властта,че през следващите 30 години никой да може да ги пипне даже!
цитирай
2. roberto1960 - глад ни чака
11.09.2013 18:41
Гладна зима предстои.Чакай да започнат да пристигат новите сметки за ток,за парно,че да видиш тогаз...Обаче.Не ти прилягат тези пораженчески мисли,с които завършваш накрая.Мен не ме уплашиха-два пъти вече враг на народа ме изкараха.Като последно бе по времето на управление на Борисов.То не бе подслушване,то не бе следене...Ченгеджийска им работа.Обаче въобще не съм помислял да се предавам.Шапката ще ми накривят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955312
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930