Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 04:45 - За Верица и Балканите
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2796 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.09.2013 04:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мъча се да си спомня къде бяха заглушителите на "Свободна Европа" в миналото-дали в Гърция или в  СФРЮ-днешна Македония. Май бяха в Кавала. Опитвам се да си представя как е пораснала Верица-директорката на днешната балканска секция на ДВ. Дали е  слушала ДВ като тийнеджърка, мразила ли е комунизма и носителите му, възпитавана ли е да мрази лъжата. В какво е вярвала? Какво са я научили родителите й, учителите й. Горе долу набори сме, като я гледам на снимката, трябва да са ни вълнували едни и същи неща на младини. Трябва да е слушала Корнел Кириак и "Метроном", да е поне следила музикалните програми на СЕ, ББС. Да са се събирали и обсъждали чутото. Трябва да си е давала сметка какво огромно значение за мирогледа й са имали тези станции. Или...
Ех, Верице
Няма как, обаче, да не знае дереджето на сегашното българско и изобщо балканско общество. Едно са нашите разсъждения-друго са фактите и реалността-нейна професия. Просто няма как да  не знае за медиите, купени от олигархията, да не е гледала Костурица. Да не знае, че има още хора под земята, които да мислят, че още живеем по Титово или Живково

И те са повечето.

Знае, спокойно. На страниците на ДВ е писал не веднъж Юрген Рот, който е казвал далеч по сериозни неща от уволнените  дописници Барух и Бедров.
Да, ама  Юрген Рот е немец. За немци може-щото ще скочи цяла Германия върху наплевателите  и  в защита на набедените. Ще стане чутовен скандал, прокуратури и политици щяха да ги сринат със земята-медия и банка.
И тук не може да добавим друго, освен легендарната реплика " За кучета и котки може-за прасета не може"

Имаше един филм за Чикатило. Самият злодей обясняваше превъплъщението си със срива на всичко, в което  е вярвал. Поколението на Верица на Балканитте е в същото положение-не остана никаква ценност от миналото му, която да не претърпя низвергване. Политици, институции, вярвания-всичко бошлаф.
Само себе си срина, самоуби се грозно и ритуално, без външна намеса.
Политици, политикани-довчерашни негови идоли, се оказаха неопровержимо едни балони; крадци и дребни ментърджии. Вери, убеждения-обикновени измами.

Днес ние отдавна не слушаме "Свободна Европа" Няма го заглушавания глас, долитащ на вълни на Владимир Костов, нито тарикатския хумор на Велко Верин или есетата на Душко Петров, Георги марков от ББС го убиха, някои починаха, а оцелелите до победата(на кой) днес никой не ги знае. Всичко потъна в доноси за двойно агентсво, клюки, напълни се още преди края с хора като Сидеров, агент Алберт, разни други

Ръководената от Верица днешна ДВ  сал една остана от миналото, в което светеше като маяк. И хоп, една днешна балканска история. Финансираната от ЕС и немските данъкоплатци медия за рапространяване на ценностите на свободата, независимостта   се оказва зависима от едни бг олигарси.
И това е един отличен пример за останалите полуубити от слугуване на мафиози-олигарси-работодатели  бг журналисти. Отличен пример за отстояване на ценности като свобода  и независимост , идващи от служила за пример на поколения българи институция на Запада.
Тук специално искам да се спра на обяснението на Верица. Противоречиво, смешно дори.  Уволнените са коментатори, стъпващи на известни факти. Не си спомням нито ДВ, нито СЕ или ББС да са давали през тези 40 години думата на Тодор Живков или Ким ир Сен или Брежнев  или Садам за опровержения на техни коментари. Хем засегнатите от КТБ нямали основание за жалване, хем авторите, срещу които се жалват-отстранени.
Пак добре, че ако бяха в Москва, не се знае. 

Верице, ние такива медии имаме бол. И как се  е действало, в този (твоя) случай-ни е до болка ясно и познато. Не вярвахме, че може да стане в медията, която наистина беше стандарт.  Явно-"Стара Планина"
Да не мислите, че останалите там българи ще се солидаризират и ще напуснат в знак на протест-те са българи, нали, не немци.
No fucking way









Гласувай:
4



1. roberto1960 - за Метронома
26.09.2013 19:18
Имаше по-рано един великолепен разказвач на всякакви истории, повечето от които преживяни от него в Новинар. Може би го помниш-хан Крум се наричаше.Той обичаше да казва така-Откраднаха ни музиката, говорейки за Метронома.След като го изгониха от форумите разните добре прикрили се ченгета,мярна се няколко пъти по телевизия СКАТ.Та покрай тия пребоядисани като демократи ченгета и аз замалко да изгоря!
Всичко е мижи, да те лажем, Зе. Тия съсипаха и малкото свободно мислещи хора в тази разсипана държава!От друга страна, обаче, ме амбицираха и аз прогоних тях.Друг начин просто няма.С техните методи по техните глави! Нищо лично.
цитирай
2. zemaria - Естествено, че го зная Хан Крум
27.09.2013 01:58
Той е ненадминат разказвач и много голям пич. Винаги с него сме били от едната страна на барикадата в "Новинар". Няма я вече, газетата, с времената на интересен форум и читави статии, спомина се като всичко в тази обречена на гибел територия. Не съм гледал Скат от години и би ми било много интересно да видя хана, но знам,че е невъзможно. Опита се да пише в "Сега"-форум, но там е трибуна на чичовците от клуб"Че Гевара' със зелените чорапи. Мен ме търпят заради стари сантименти- там съм от началото, когато нямаше други форуми и успях им държа влага като неудобна партенка. Сто пъти са ме банвали- и в момента съм на пейката. Всичко е отдавна загубено-приемаш и гледаш да спасиш квото може.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955475
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930