Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 16:48 - Aко ти си отидеш за миг, ще ти говоря за любов
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 5873 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.01.2014 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спокойно, няма такава опасност, не прибирайте децата. Ще си говорим за музика и песни. По точно за песни с история
Преди три години  ей тук zemaria.blog.bg/politika/2011/12/14/stalin-tito-dimitrov.866552  си хортувахме за няколко такива  песни-истории Твърдяхме, че нйе нямаме нито една песен с история-или имаме. ама те обикновено са менте. Даже споменахме незабравимата за всеки набор "Пак ще се срещнем след 10 години". 

Скоро гледах по К1 едно предаване, посветено на онова време, и един клип, наречен култова за 80те песен. Иде реч за "Ако ти си отидеш за миг". Няма българин, който да не е чувал милиони пъти тази песен.

Извинете, но кой я пее?


Тук не питаме за безбройните кавъри-иде реч за единственото , познато на милиони изпълнение от оригиналния тв клип със състава
Как кой? Групата е "Импулс", симпатичният басист, който я пее е Атанас Георгиев, ще кажат познавачите. Аз го помня  добре, гласът му бе точно такъв, какъвто е на този клип, слушал съм доста други негови песни, той е-бих казал лани. За "Импулс" има почти толкова инфо в нета, колкото и за "Бело дугме". Винаги около такива групи има включен един голям балкански тръбъл мейкър. Вследствие на него става следната каша-ще кажат разбирачи. Албумът е готов за запис 84та, а излиза 85та. Непосредствено преди записа Веско Маринов си губи гласа и трябва да се оперира. Илия Кънчев вика на помощ  Васил Стоев и Пламен Дойчев, барабанист, който трябва  и да изпее албума. Речено сторено, албумът излиза, следват  предварителни ангажименти, песента неочаквано става хит 

и на клипа Наско само си отваря устата, на фона на студийния запис на песента, изпълнен от Дойчев.

След това песента е презаписана(римейк) с изцяло негов вокал, за да няма злословия-каквито има  и до днес. Пламен Дойчев минава  и заминава през групата, платено му е  и толкова.  Той е покойник, в нета няма нито едно негово изпълнение и аз не се наемам да твърдя кога е направен клипа и дали на него пее Наско, или Дойчев.
Мисля си, обаче, за близките на Дойчев и за истината. 

Аз съм Селма, бе, как няма да ме пуснете-се скарва истинската Селма Борич на гавазите, и те я пускат на концерта, на който Бебек пее за нея, нищо,че са минали 30 години. Хората са знаели всичко за песента-те просто са я очаквали да се появи-и тя се появява, след 30 години. 

Ще ти говоря за любов-пък пее позабравения Стефан Митров.Неведоми са пътищата на бг шоубизнес-колкото по не могат, повече се показват, а можещи и талантливи са  забравени. Впрочем ето кво казва той .

"Когато ни хрумна да възкресим тази прекрасна песен – една от последните на голямата Мария Нейкова, не знаехме какво ни чака: непредвидени претенции на автори, на наследници, на закупили правата продуценти и т.н. Няма да ми се изтрие от главата каква инфарктна вечер изкарах преди немного време, когато беше предвидено да пеем на купона на “Пайнер”, а не щеш ли, през деня ми се обади някаква... адвокатка да “преговаряме”. Естествено, не е трудно да се досетиш, че ставаше дума за пари. 

Аз вече три пъти плащам за тази песен. 

Мисля, че ако Мария беше жива, не би го позволила. Но както и да е. С две думи, клопките бяха повече от аплодисментите, но това ще ни е за урок"

Когато някой прави нещо хубаво, като песен, хората си искат историята. Дотук разгледахме много чужди и само  две бг песни с история. История-ама каква-като всичката ни работа.

Прочее, кой гръмна Ботева?











Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955511
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930