Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 04:41 - За морала на антицензора или за Криско и M
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 6950 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 29.08.2014 05:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Болярската схема, братчед, централно,
Криско бийтс, Мария Илиева, бейби
Минимум-максимум

Виждам я редовно, пукаме се готино
Дрехи по земята и в нас е пълна кочина
Най ми е удобно дупето ти сочно
Ставам кат животно един път като почна

Може би нарочно, тя ма глези мощно
Аз купувам глупости за нея май изгодно
Карам го айляк и гледам всичко да е точно Мога да я галя по дупара денонощно

 

Парчето на Криско&Илиева е направено  по всички правила на шлагера. Имаме добра, лесна и запомняща се мелодия, имаме малоумен и вулгарен текст, имаме рападжия, повтарящ най-клиширания начин да стане известен. Особено ako си бездарен. *  Стани скандален, изкови провокация. Текстът е като химн на оглупялата от плейстейшъни, марихуана, чалга, кич и  калпава бира безработна, фалшиво образована или най-често хич,  неграмотна  бг младеж, претъпкана с американска негърска култура. Като казвам негърска, имам предвид субкултурата на гетата, заливаща  ни от клипове и бозджийски филми. Тук гвоздеят не е Криско, клети  ми Александре, а трагедията на Мария Илиева. Не знам дали тази приятна, интелигентно изглеждаща жена е наистина интелигентна. Последното, според Морган Скот Пек(гуглирай) означава да избягваш самопогубващи реакции. Гледах я като жури на някакъв конкурс, не помня вече кой, беше смислена и културна. Интересно, дали младежите и девойките, които наставляваше сега не злорадстват, като си тананикат “Покажи на тия хора как го бараш“. Оставете тях, ами успехът на хита   сред публиката  я заплашва  и с  вечна  слава в тази област, лесно осъществима и трайно  запомняща се чрез някой прякор-да не даваме идеи. Ето, това едва ли го е предвидила, милата родна звезда, и едва ли го е калкулирала в хонорара си. Но това е трагедията на мнозина културтрегери, особено  журналисти, за които няма лоша реклама и дилемата е глад, глад, или на другия бряг, при „видимо доволните“. Кой ти мисли за подробностите-сега, сега, сега, защото сега всичкосиеебаломайката, а утре няма да има.

   Такава песен по белият свят не може да излезе. Визирам УК защото съм  там. Няма кой да даде кинти за нея, защото отлично зне, че ще го спукат от глоби.  Защо ли? По същата причина, поради която и няма  и порно по телевизията. Нито секс списания по будките. Нито проститутки по улиците. И представете си, нито един не протестира срещу това. И демокрацията  им е демокрация. И музиката, и културата и т.н-изобщо не страдат от сексуална или културна фрустрация, или автоцензура, нито пък клиентите или публиката им са заплакали  или запротестирали срещу забраните.  А клета България има само един беззъб СЕМ, който, като не върши друго, поне може да каже-не, не че текстът е вулгарен,  пошъл и в разрез с всякакъв обществен морал. Не, не  че е недопустим за цивилизована страна, за  добрите норми и приличие на кое да е общество.
СЕМ ограничавал, представете си, пускането на песента, каквото и да значи това.
Вместо да излезе с остра декларация и да каже-това е недопустимо, който го пусне-2 бона глоба.  

И бг културтрегери, долницата на бг културна интелигенция, в лицето на най-вулгарния и циничен пишещ рапър-карбовски, мигом писнаха „Помощ, бият Паниковски!‘ Демокрацията ограничават, административно, със забрани, Да не сме 19 век, сега на 4 децата знаели кво е секс, а на 10 го практикували. Вярно е, но сигурно има предвид любимите си малцинства. В УК на 16 са майки, на 20 са разведени с две деца, но се оправят без някой да им пее по радиото „покажи как се бараш“. Защото борбата не е за провалените, неграмотните-тях никой не може да ги спаси- а за останалите, карбовски, и за вменяването на простотията като норма. Затова тук са с униформи от 3 годишна въраст и не се допуска  публичен език, като този в Бг, публична проява на малоумие  и ниска култура. Колкото и лумпени да го искат и са готови да го слушат и дават пари.  Демокрацията е и система правила в полза на мнозинството. Инак, тук щеше да е като в колония на Висарион-да ходим голи и се онождаме където сварим. "Лили Марлен" е била изключително популярна и американските войници си я тананикали. В "Ерика"" се пее за малко цвете сред ливадите, за девойка, чакаща любимия си; но я си представете някой да протестира срещу забраните да се популяризират? Тук иде реч за това трябва ли държавата да ограничава и така да си затваря очите пред крещяща липса на спазвне на обществения морал и то, при условие,че има орган, на който данъкоплатците плащат именно за това.

Колкото до Александър, той има проблем. Около думата морал. Думата морал е олицетворение на БКП-а всичко, което не идва от нея е неморално. Затова Сашо не търси  има ли морал в ББ-който е десен, но със запазена партийна книжка, фен  е на ТЖ и редовно дава хляб на журналисти от цял свят.  Дясната му ръка с шестте имота е син на еди кой си(от наште), министърката му внучка на еди –кой си (активен борец от наште), а деветдесет процента от активистите- съвсем безпартийни милиционери. Тук-там половината  били и на заплати от ДС. Щом е с произход БСП и ДС е морално-кеф ти да си гербаджия, кеф ти реформатор. Щом  не е –това е Содом и Гомор. Затова Сашко , вместо да пише срещу мутромилиционерите, които утре ще са на власт, от една година пише по два материала дневно срещу Протестна мрежа. Която нито е партия, нито ще ходи на избори. Срещу реформаторския блог е по снизходителен, зер, имаме наши хора там. Умен е Сашко-знае, къде е  истинския враг. Умните, красивите-но най -вече глаголещите за морал.  Атомната  бомба срещу неговата мафия. 

* Не знам дали Криско е добър рапър.  Слушам всякаква музика, ако е качествена. Разликата между чалга и поп е в качествЖото- на песента, текста  и изпълнителя. Между янкърски ямболски рап и, примерно, Ъпсурд, не е нужно да казваме, нали.




Гласувай:
10



1. bgman13 - цитат:"Особено ako си без...
29.08.2014 08:00
цитат:"Особено ako си бездарен. * Стани скандален, изкови провокация."
Тайната на просперитета на просташката музика е в симбиозата й с държавната власт. Защото не е достатъчно да си прост и бездарен, и акъл да не ти пречи, за да станеш скандален и по тоя начин популярен. Защото някой с власт, трябва да те постави на пиедестала. Което означава и с пари, ако на някой не му е ясно, че става въпрос за едно и също.

Или с други думи, искам да кажа, че чалгата и простотията беше назначена в България и това е по всичко личи, тайната доктрина на българската държава внедрила в България криминалния преход.
цитирай
2. bgman13 - цитат:"Тук гвоздеят не е К...
29.08.2014 08:10
цитат:"Тук гвоздеят не е Криско, клети ми Александре, а трагедията на Мария Илиева. Не знам дали тази приятна, интелигентно изглеждаща жена е наистина интелигентна."
Могат да направят проститутка от всяка жена." Като я попритиснат малко и няма къде да ходи. Преди известно време, слушах Ваня Цветкова, че била в Америка и разказва, за Иван Иванов, че си останал тука и не е готов да играе, каквито и да са роли. И той й бил казвал "Виж колко си проста, ма Ваньо - каквото ти кажат и го правиш!"
цитирай
3. vmir - Много хубаво, но до последния абзац.
29.08.2014 08:11
Няма как 90% да са милиционери или 50% от тях на заплата от ДС. Или пък да държиш сметка на някой колко апартамента имал вместо дали ги е придобил законно. Ако са толкова, колкото едни определени хора непрекъснато повтарят, де. Нито има как да няма други читави или разбиращи, освен теб. Иначе без последния абзац постинга си е ОК.
цитирай
4. bgman13 - цитат:" Такава песен по бе...
29.08.2014 08:24
цитат:" Такава песен по белият свят не може да излезе. Визирам УК защото съм там. Няма кой да даде кинти за нея, защото отлично зне, че ще го спукат от глоби. Защо ли? По същата причина, поради която и няма и порно по телевизията. Нито секс списания по будките. Нито проститутки по улиците. "

Ти на кое му викаш "белия свят"? Защото в Холандия има проституки доста и даже на пенсионерите им се полагат проститутки, като социална помощ веднъж седмично, а в Испания, проститутките си се разхождат като директорки и само да кажат на полицаите, че си им казал "копче" и те закопчават без да те питат нито тебе, нито който и да е друг.

И ако това, което казваш за УК е вярно, и ако то е критерии, какво е това "бял свят" и има ли той почва у нас, то това значи, че в УК е било, както беше в България, преди да ни сполети демокрацията. Която ни я доведоха от западния свят. Същият тоя, дето ти сега му викаш "белия". С тая малка разлика, че в България нямаше организиран бизнес с проститутки изобщо, докато в УК имаше. Има и днес.
Добре обясняваш, как стоят нещата, но не се дръж като абориген и не се прехласвай чак пък толкова пред "белия свят", за сметка на България. Дръж се малко по-достойно, не смятай за свой висш дълг да се самоунижаваш!
цитирай
5. bgman13 - Няма как 90% да са милиционери или ...
29.08.2014 08:34
vmir написа:
Няма как 90% да са милиционери или 50% от тях на заплата от ДС. Или пък да държиш сметка на някой колко апартамента имал вместо дали ги е придобил законно.


Ще повярвам, че някой има сто апартамента и ги е продобил законно, само ако тоя ми вдигне един тон от лежанака или изяде сто кила сланина за един час, без да повръща.
цитирай
6. bgman13 - Постът е смислен и полезен, но в м...
29.08.2014 08:37
Постът е смислен и полезен, но в момента рейтингът му е отрицателен. За мене, това означава, че тоя който бройка гласовете прави манупулации с рейтинга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945733
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031