Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 04:29 - Как бай Шон прецака всички ни
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4662 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 12.06.2016 13:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Англия напуска ЕС.  Гърция и Испания са следващите държави, напускащи Евросъюза, вследствие на практически фалит и ляво управление. Германия е пред непосилен натиск отвън и отвътре.  ЕС се разпада oще преди фактическия Брекзит. Пред Путин няма никакви пречки да анексира Украйна. Следват Прибалтиките и южното крило-Румъния и България, заедно с присъединилата се вече към остта Гърция. Западът, доколко му е останала воля, вяло се съпротивлява с декларации и срещи. И тогава Тръмп удря с умрюк по масата. Започва Третата. Над Англия летят руски бомбардировачи.
  Не, това не са секретни планове на КГБ, а реален резултат от гласуването на англичаните в по-следващия четвъртък. Един от най-слабите английски премиери направи най-голямата, най-съдбоносната  политическа глупост, която е правена от ВСВ насам.Но не е само негова вината.  Камерън, за да бъде избран втори мандат, обеща да направи референдум за Брекзит. Избраха го с неочаквано голямо мнозинство и  неговите консерватори  гласуваха  за този референдум.
  Само,че тогава никой  не е предполагал, че резултатът ще е  този, който се очертава да е сега-излизане.  Никой не предполагаше и до преди ден, когато се появиха резултатите от прогнозно проучване, даващо 55 на 43 процента преимущество за Брекзита. Четиридесет и девет процента от искащите Брекзит са гласували за консерваторите на последните избори.  Камерън  предложи референдум за да го изберат отново,  а съпартиецът му Борис Джонсън стана лидер на кампанията Брекзит за да стане премиер на негово място, когато УК излезе от ЕС.  

И в резултат, бай  Шон и жена му буля  Саския ще решават по-следващия четвъртък бъдещето на света и собственото си. Такъв въпрос никога не им е поставян. Те си мислят, че ще изгонят навлеците от Източна Европа, които смучат бенефити, пресират NHS, заради тях отварят нови поликлиники, детски градини и училища. Като се махнат, заплатите ще скочат, наемите ще се успокоят, ще настане такъв живот...

Има два вида демокрация, знаете-представителна и пряка. Втората е патент на швейцарците.  Те, единствени, досущ антични гърци, решават направо накъде да върви общото бъдеще. Всички други оторизираме професионалисти-доколко са такива те  у нас е друг разговор. Миналата седмица швейцарците отказаха гарантиран доход от 2400 евро на последното допитване-без да работят. Хората, които искаха да работят, разбирай взимайки далеч повече от тази сума, веднага разсъдиха, че тези пари ще ги платят  пак те, пряко и непряко и ще живеят по-зле. Но тях ги питат през месец и от хиляда години.  Уверявам ви, че ако такъв референдум се приложи в Англия, нали се сещате какъв ще е резултатът.

Всичко започна, когато на по-предните избори издигнаха лозунга; "Английската работа за англичаните". Тогава никой не реагира. Никой не се възмути, че това е лозунга на нацистите преди 70 години. Никой не се възмути и когато набедиха българи и румънци за новите евреи на Европа преди две години. Напротив, Камерън през цялото време играеше в полето на Фарадж и гледаше да му отнеме инициативата. И сега  тези хора,  бай Шон и ко, никога не питани за нищо, не чували за пряка демокрация, свикнали на бенефити  и лека работа за много пари  и живеещи  може би най-добре в света, и тази среда, която допусна това, горното,  почти преднацистка Германия,  да решат проблем, който те мислят за местен, а всъщност е глобален. Нека обясня. Ако Шон избере Брекзита, ясно е само,че ще пътува с визи, ще плаща за храна и ток по-скъпо, лирата му няма да чини и евро и ще му падне драстично стандарта. Но ще ни го начука, кето е най-важно за него. Ще го начука и на ЕС. Фак дем алл.  Омразата е най-мотивиращата сила. Следващата е желанието за промяна. За привържениците на оставането нищо няма да се промени.  А бай Шон мрази-затова резултатът няма да е 55-45, а 70-на 30. И
 Камерън ще си отиде, вероятно още след референдума. За Фарадж-няма да се учудя, ако един ден някой открие, че е спонсориран от Путин.  А за  Шон ще остане да  ремонтира покриви и стени, срутени от руски бомби и да си повтаря: "Ама как им го начукахме на емигрантите, а. Голяма работа сме. Ама политиците ни прецаха, фак дем алл".


Тагове:   камерън,   Брекзит,


Гласувай:
5



1. bgman13 - цитат:" Пред Путин няма ни...
12.06.2016 09:33
цитат:" Пред Путин няма никакви пречки, които да му попречат да анексира Украйна. "

Кога България влезе в ЕС без референдум, това не беше анексиране на България от ЕС. А кога Крим (който си е руски и без друго), влезна в Русия с референдум, това боло анексиране. Ти си си чис комунис. От ония, дето навремено и посмъртно не признаваха, че филиалита на БКП по месторабота, трябва да бъдат премахнати
цитирай
2. bgman13 - цитат:"Всичко това започна, ...
12.06.2016 09:45
цитат:"Всичко това започна, когато на по-предните избори издигнаха лозунга; "Английската работа за англичаните". Тогава никой не реагира. Никой не се възмути, че това е лозунга на нацистите преди 70 години."

Не знам, нацистите да са имали такъв лозунг. Би ли хвърлил малко светлина по върпоса?
цитирай
3. 1997 - Мисля, че съобщенията за смъртта на ЕС са преждевременни
12.06.2016 17:36
Да почакаме, а?
цитирай
4. zemaria - bg man
13.06.2016 03:25
Една от основните ми мисли в този текст бе, че пряката демокрация не е за англичани, българи, руснаци на украинска територия и пр. Явно, не съм я изразил правилно, или ти не си я разбрал. Глас народен-глас на говеда-казал един френски благородник секунда преди да го гилотинират. Колкото до английската работа на англичаните-описал съм го тук http://zemaria.blog/politika/2010/04/14/na-izborite-v-angliia-velikobritaniia-za-britancite.528471
цитирай
5. haralanov - Мдаа...
25.06.2016 13:10
Богдане, не съм забравил за облога. Загубих го. Някога...Ако се видим де...Дължа ти почерпка с три бири ,,Хайникен"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945752
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031