Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 17:34 - Отново за гномчето и великана
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3342 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2017 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В този текст отново ще говорим за комунистите. Но нека се разберем-във Фатерланд комунисти никога не е имало. Имало е, но са били толкова малко, че можем спокойно да ги пренебрегнем.  През цялото време на съществуването ни е имало произхождащи от различни класи акумуш момчета-ситуационни тарикати.  Цялата бг история  представлява, всъщност, описание на живота и делата на  ситуационни тарикати. И днешната, и вчерашната бг политика-също. Ясно е, че ако излизаш от "бедно селско семейство", нямаш особени шансове ако не се присъединиш към партията  на комунистите, особено, ако властта е у нея.  Не и преди това-преди това е била окупирано място за други тарикати, които са харчили безотчетни пари от Москва. Описано е много добре в блестящия бг сериал ""Шменти-капели" . Преди идеята за комунизма  и светлото будуще, обаче, пред българите-тарикати и балами, са седели съвсем други  проблеми. Страната плаща убийствени репарации след загубените войни. милиони българи живеят извън границите, останали в чужди държави. Ревизионизмът на Версайските спогодби  става основен национален приоритет.   Основна идеология-познатият още от бг Възраждане - патриотизъм.  В почти същата обстановка, плюс тежка икономическа криза, в  Германия идва на власт, след дълъг период на политическа борба Адолф Хитлер и партията на национал-социалистите.  След това там започва невиждан  икономичеки подем. Инфлацията е спряна, стрят се аутобани, заводите работят под пълна пара, стандарта на хората расте, трудовите условия се подобряват.  Пропагандата на режима заработва с пълна сила-Олимпиада, телевизия, Лени Рифенщал и "Триумфа на волята".  А в СССР_Гладомор, Соболева акция в България за закупуване жито за умираща Украйна.. Идват 40 те, Хитлер провежда невижда светкавична война  и завлядява Европа.  Сталин и Хилер са пълни дружки.  България влиза в Пакта. Хитлер връща на България отнетата Южна Добруджа. Основна  задача на националната доктрина-обединение- е изпълнена.В страната цари огромна еуфория и радост. Нарояват се масови организации на патриотична основа. 

 СБНЛ е бил такава патриотична организация от ученици между 10 и 15 години от горните класове. Всички по събудени деца са членували в него, било  е въпрос на чест да си патриот и легионер. Събирали са се, пееели и рецитирали, марширували , манифестирали и т.н. След победата на 09-09.44 те пак са пеели, но в трудови лагери, Белене, язовир Росица и др приятни места, където мнозина са спрели да пеят. А на наследниците им изобщо не им е било до пеене.. През 2003 някои патриотични организации започнаха да честват делото на ген Луков и да провеждат Луков марш. Цялата прогресивна интелигенция настръхна и ги заклйми, барабар с посолствата на някои демократични държави-ксенофоби, фашисти и т.н, Въпросът ми е:
  Защо никой не протестира срещу факта, че наследницата на доказано терористична организация, каквато е БКП, вместо да бъде забранена-(въпреки, че има закон, поставящ я за еднакво обществено опасна с фашизма-какъвто никога не е имало у нас), съвсем легално упражнява политическо присъствие и беше няколко пъти на власт.

Докато БСП-която прие вината на БКП-заедно с мезетата, не е слизала от тайна и явна власт от 44та, СБНЛ не са издавали закони, не са имали политическа власт, не са убивали, изздевателствали над хора- с една дума, не  са сторили НИЩО ПО РАЗЛИЧНО от днешния Луков марш.. Да припомняме ли, че по същото това време комунистите са извършвали убийства, взривявания на църкви и пр. терористични актове, целящи да унищожат държавата. Управляваха страната после 70 години, фалираха я няколко пъти, избиха и затвориха десетки хиляди..Трайно съсипаха умовете-и живота-на милиони.

И ако ние заклеймяваме няколкостотин младежи, мирно манифестиращи, то какво ни различава от комунистите, които пратиха родителите им за същото в лагери през 44-та. Защо за шествие в памет на бг патриот има забрана, а прогресивната общественост, вместо да го подкрепи, го заклеймява, а за публичните прояви на БСП_няма не само забрани, ами и никой не протестира . 

  За генерал Луков сме писали по-рано. Няма какво да добавим. Патриотизмът се формулира най-общо като любов към Родината.. А любовта-това е даване. А ситуационните тарикати не дават, а вземат-пари от Москва, животи на патриоти с терористични актове, съдби на покорените от тях хора.  Генерал Луков е давал толкова много,че накрая  и себе си. Гномчетата твърдят,че е бил фашист, че това е политическо убийство. Сякаш Карлос Чакала не е твърдял винаги  същото. Че го прави в името на висша цел-добруването ни. И пак е вземал от Москва.

Гномчета  твърдят още, че е измислен герой, защото е служил на фашизма.
   Само, дето в  България фашизъм никога не е имало.Терористите, всъщност,  произлизат именно от гномчета и просто изпълняват  мечтите им.  

Илия Минев беше легионер. и прекара 35 години по затвори и лагери, повече от световната звезда на демокрацията Нелсън Мандела. Историята не познава друг такъв случай, и по голям борец за правата на малцинствата, за хората, подтискани от режима независимо дали са християни или мюсулмани, българи или турци... Мандела. междувпрочем, преди да го затворят е ръководил група за въоръжен терор към АНК. На съвсетта му тежат десетки или стотици убийства и терористични актове. След излизането му от арестта  в РСА  страната бе залята от актове на отмъщение, убийства и терор спрямо африканерите и той не продума  и дума срещу това.  Мандела умря  милионер, нобелист и на върха на  световната слава..Никой, обаче не споменава за тези неща и името му е в Пантеона на най-големите  радетели за демокрация. Бай Илия Минев се помина в бедност  и забравен от обществото на гномчетата, в страната на гномите. Макар да не бе докоснал с пръст ни един враг. Само него го биеха. Е как,нали е бил фашист.
В Гномландия така викат на всеки великан. Да, фашист е и Луков. Просто великан.


Тагове:   гноми,   великани,


Гласувай:
1



1. 1997 - Въргала като актьор ми харесва, но
22.02.2017 20:49
"Шменти капели" беше слаб и като кинематография и като изображение на епохата.
цитирай
2. zemaria - Става въпрос за сериала
22.02.2017 21:21
Шменти-капели"-Легендата, излъчван многократно по ТВ7, а не за филма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4942547
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7249
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031