Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2017 13:31 - 15 г. от Муамар Кадафи, Соломон Паси и "Благодарим ви за СПИН-а!".
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 993 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

5 май 2002,

Либийският лидер Муамар Кадафи е заявил пред външния ни министър Соломон Паси, че авторитетът на България в Либия трябва да бъде възстановен, предаде БНР. Още в началото на 40-минутния им разговор домакинът поставил въпроса за вчерашната визита на Паси в болницата в Бенгази и е оценил положително решението на българския дипломат №1 да посети града, в който го очаквали плакати

"Благодарим ви за СПИН-а!".

Кадафи е изразил мнение, че делото срещу шестимата български медици се развива в правилна посока, макар снетото на 17 февруари обвинение в заговор срещу джамахирията не е било обект на отделен коментар - общата оценка на либийският лидер била, че съдът действа адекватно и решенията му са правилни. Муамар Кадафи уверил, че лично се интересува от хода на делото, а българският външен министър от своя страна обърнал внимание върху необходимостта всяка от двете страни да се вгледа в трагедията на другата. И двамата са посочили приноса на фондация "Кадафи" за изясняването на обстоятелствата по делото.

Либийския лидер се поинтересувал и кога България очаква да стане член на НАТО, както и какви са шансовете ни. Другите теми в разговора са били свързани с възможностите за възстановяване на полетите София-Триполи, кризата в Близкия изток и бъдещето на ООН, съобщи пратеничката на БНР, която е присъствала на част от срещата заедно с още двама български журналисти.

За втори път в рамките само на четири месеца либийският лидер, който рядко се среща с държавник с по-нисък ранг от премиер и президент, прие българският външен министър, припомни още БНР.

 

Срещата между Кадафи и Паси се състоя в административния център Сиирт в неделя, след като по-рано бяха опровергани съобщенията от фондация "Кадафи" за състояла се среща в събота вечерта. Тогава българският външен министър отново пътува до Сиирт, където беседва повече от час с либийския си колега Абдел Рахман Мохамед Шалкам, с когото продължили разговора си и в самолета до Триполи късно през нощта.

 

Малко след полунощ Паси и водената от него делегация поздравили с православния Великден шестимата български медици, които посрещнаха празника сред близките си в охраняваната вила, където бяха настанени в началото на тази година. С тях бе свещеникът отец Павел от Чирпан, който отслужи литургия в специално подреден за случая кът непосредствено до двора на вилата, в която живеят българите.

Нася Ненова и Валентина Сиропуло благодариха за възможността да се срещнат с децата си, предаде БТА. За първи път от три години те видяха синовете си Радослав и Любомир, а Снежана се срещна с дъщеря си Полина. В Триполи са също дъщерята на Валя Червеняшка - Гергана, синът на д-р Здравко Георгиев - Мариян, и майката на Кристияна Вълчева - Зорка Аначкова.

 

След срещата си с Муамар Кадафи Соломон Паси замина отново за Триполи за среща с министъра на правосъдието и вътрешните работи Мохамед Мисурати, а по-късно тази вечер българската делегация се завръща в София.

 

"Асошиейтед прес" също информира от Бенгази за посещението на българския външен министър в инфекциозната болница и на гробището, където в общ гроб лежат телата на починалите досега от СПИН 38 либийски деца.

"Тази визита има за цел да потвърди нашата солидарност към либийските ни приятели и да ни запознае с децата и техните семейства",

е цитиран да казва българският външен министър.

В болницата родителите на заразените му разказали как роднините и съседите им ги избягват, защото се страхуват да не се заразят от СПИН, а българският първи дипломат коментирал:

"Толкова съм натъжен и разчувстван от видяното."

 

Ето го и днес, 10 години от завръщането на медиците  в България:

 image




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. fascindoo - Соломон от бнай брит
24.07.2017 21:06
и
B'nai B'rith Europе
е Велик!

[;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473348
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!