Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2008 10:05 - Недейте рива, софиянци!
Автор: zemaria Категория: Новини   
Прочетен: 12024 Коментари: 27 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2008 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На първи през деня задуха познатият ни северен вятър. Като се засили от Сибир, като във фуния и се бухва право у нашия висок бряг, хеле у нашата кооперация на високото
Небето се сниши, засивя, опушено и от безбройните комини на отопляващите се предимно с твърдок крайни квартали, но вятърът изобщо не позволяваше пасторални гледки с пушещи нагоре коминчета. Клони и дървета се виеха и фучаха, щори думтяха по прозорците-цялата нощ беше една вакханалия от думкащи и тресящи се капаци,  звуци от уплетени жици -просто ад. На втори сутринта русчуклии, със сенки под очите, се радваха на дребните снежинки, които диплеха с голяма бързина, въпреки ураганния вятър, чудни гледки. Лед и огромни преспи се редуваха в странни и непредвидими комбинации. Улиците, разбира се, останаха непочистени и хората запъплиха по работните си места пеша. Международното шосе се оказа напълно отебано и само добрият нюх на водача, като на такъв от  ескимоски впряг, би помогнал да се държи правата диря.
Теренът, междувпрочем,  беше отлично подготвен за състезание с шейни и впрягове.
В същото време –информация от никъде и за нищо.Чисти ли се, кога ще се чисти-къде е почистено, къде не. Мобилните оператори отново реализираха пиков трафик от питащи се едни други "Что делать" русенци.
Сайтът на общината и всички сайтове, предаващи русенски новини-естествено мълчаха. Чак привечер на втори се появи съобщение, че видите ли, общинската комисия вероятно щяла да спре движението
На трети сутринта, сиреч днес, вятърът беше стихнал. Ха така, помисли си Зе Мария-очистили са нощес и ся ще пробвам новите зимни гуми.  Уви не-вън снегът продължаваше( продължава и ся), безнаказано да се стеле и  да покрива всичко. Централни и второстепенни улици, докъдето ни поглед види, са си девствено бели и недокоснати от човешка ръка.
И пак самотни ескимоси в индийска нишка заприпкаха към заводи и фабрики.
И пак никой нищо не ти казва. Русенската информационна гилдия,  дето се строи зад Никито Младенов къде трийсет човека на автобуса, пардон, самолета, плащан от Европата за екскурзия до Брюксел-се драпа по долнищата и сладко си бъбри по мобилните.
За сметка на това инвазията на софийските надмина всичко познато. Сутрешните блокове на медиите взеха горно "си" и се запениха до кресчендо. Не остана жител на Българията или знаещ български, дет не разбра как излязли само  41 вместо 200 снегорина. Как по незнам коя улица имало сняг.
Днес нашествието-две, продължава, сменило плочата обратно.
Осанна за Бойко!
Аве хора, дайте ни го тоя Борисов тука-се провикна при Миленчо изтерзан русенец.
Донт край, пауликенци-елате ни вижте.
Елате ни вижте девствения пейзаж и бройте нашите снегорини, които, ще ни кажат след три дни, сигурно вадят хора по пътищата извън града. Чистото и равно поле, застлано с половин метров сняг, което  трябва да е  международно шосе
Снеговалеж-ден трети. Бедствие. И никой зъб не обелва!
На Шипке все спокойно!
02.01.08
image

09.09.07

image

03.01.08

image
и още снимки от следобеда

край централна улица
image

в учреждение

image

дървото вижда зор
image
улица
image

центъра, минипаркингът до Халите
image




Тагове:   НЕДЕЙТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chara - @zemaria
03.01.2008 10:15
опитах се нещо да те посъветвам: plug and pray
Наблегни на второто!
Дано чувството ти за хумар не те е изоставило!
Общо взето резултата от усилията ти да оправиш текста е ... ти си знаеш!
Успех!
цитирай
2. chara - о сега вече се чете
03.01.2008 10:16
чудесно
цитирай
3. zemaria - ама
03.01.2008 10:21
питай ме как стана-не знам:))
цитирай
4. chara - виж какво
03.01.2008 10:22
нека си реват на воля! сега е демокрация! ако искаш реви! ако искаш стой на топло, пий нещо там твърдо с лед и take it easy!
Аз само едно не мога да разбера - ако бяхме по на Север държавата от ноември до март ли щяхме да я затваряме!
цитирай
5. chara - @zemaria
03.01.2008 10:24
и аз самата се чудя непрекъснато как стават тук нещата /с оформянето на текстовете/ но това си е магия, "вълшебство". Какво да правя като съм прост "user"
цитирай
6. eien - Няма да рИвем, ще черпим!
03.01.2008 10:33
Ако съдим хората, нямаме време да ги обичаме.
цитирай
7. zemaria - chara
03.01.2008 10:47
Там е тя-ако бяхме по на Север?
От друга страна пишат, че много почистили-а няма абсолютно никакъв видим резултат. Къде е баланса между безсмислено чистене и никакво чистене, за икономия на гориво?
И друго-ами защо няма никакво оповестяване-хора, не излизайте, не може да се върви...
цитирай
8. eien - Дали не става въпрос за "мъртви души"?
03.01.2008 10:54
"Бойко Борисов заяви, че тази нощ снегорините по улиците на София не са били 250, както твърдят концесионерите, а само 41".
Ето, оповестявам Ви, не рИвете, обичайте се!
цитирай
9. zemaria - eien
03.01.2008 11:03
Партията на времето и тя ни съветваше да се обичаме.. Помня, през 83-4 имаше токов режим и освен да се обичаме, кво друго можехме да правим на тъмното. Че и ся-седим си у къщи, рано ни е за греяна ракия, остава ни да се обичаме...Мислят за нас, хората:))
цитирай
10. chara - zemaria
03.01.2008 11:17
нека сме обективни: ако наистина в концесионния договор на столична община пише, че снегопочистването започва 4 часа СЛЕД спиране на снеговалежа, какви претенции да имат софиянци! Да претендират към този, който състави и този който подписа договора! Това е абсурд! Преди 2-3 години в началото на ноември в Прага едва-едва започваше да вали сняг и веднага на улиците бяха изкарани специални машини, които ръсеха гранулат - не ПЯСЪК! и не СОЛ! а специален химикал! почистващата химията вече е много напред! ама как да го обясниш на хора, които като ги гледаш, не може да се отървеш от впечатлението, че сега откриват топлата вода или посоките на света
цитирай
11. анонимен - Крадливо просто племе сме
03.01.2008 11:25
Каква сол,каквъв пясък, И шизофреника ББ БАТМАН СПАСИТЕЛ???? с трици маймуни тръгнал да лови за слава а парите за техника в джоба на коженото му яке!!!!!!!!!!!!!
цитирай
12. eien - Към коментар 9:
03.01.2008 11:34
Земария никога!!!, никога не чух от Партията урок- Българи, обичайте се! Не само през 83-та, а от 44-та до сега тя ни учи да сме силни като бат Бойко и никога да не ривем, да не се оплакваме, да търпим.."Ни дейти рева"...
цитирай
13. zemaria - Картината има развитие
03.01.2008 11:36
вече са обявили бедствено положение-тази сутрин, след 8 и са го публикували чат-пат по сайтове. Около нас, на един паркинг неколцина снегорини не могат да излязат! Колите-джипове на гражданска защита и други високопроходими, пъплещи по международния път, са колкото пръстите на едната ми ръка. Единични автобуси все пак са стигнали до нейде..
В Америка предварително излизат да чистят. Знаят кога ще вали до минутата и тръгват да посипват химикал, с който не позволяват на снега и леда да се задържи-майе навсякъде така по белия свят
цитирай
14. chara - по белия свят -да
03.01.2008 11:39
да имате впечатление, че сме в тази част на света
цитирай
15. pui - Ами бедствено ще е
03.01.2008 14:51
като не са чистили изобщо. Честно казано, не очаквах такова безхаберие в тая част на страната, щом в Русе е такова, представям си околните по-малки... Аз някак си знам, че в Добруджа като вали сняг много повече и по-лесно натрупва, а отговорните лица що не го знаят!?
Апропо, съгласна съм за софиянското ореваване на 'цялото българско човечество', сефте да беше...
Дано разчистят Русе скоро
цитирай
16. анонимен - zabravihte se.......................
03.01.2008 15:38
VSEKI UBIVA SAS POGLED PATISCHTATA I MAGISTRALITE......NIKOI NE SPOMENA KRASOTATA I
VELIKOLEPIETO NA KRASIVATA ZIMA ILI PONE
"KADE E GLOBALNOTO ZATOPLQNE"!?!
RIPNI BOIKO NA NAI VISOKOTO I DANO
BALGARIQ BADE DRUGA!!!
цитирай
17. анонимен - ne sam anonimen vasilis qnis sam
03.01.2008 15:41
i az se zabravih
цитирай
18. marty - Виж сега-
03.01.2008 17:11
Защото днес ни е първият работен ден за 2008 г.- /така са решили шефчетата/, за в4ера - не мога да кажа - седях си пред компа и четох какво пишат съблогърите.
Днес в сутрешния блог на Нова /който и ти споменаваш/ концесионера по снегопочистване в София каза, че са изчистили до асфалт осн. шосета на София.
Аз - скептична- както си е редно.
Обаче отивам на работа и що да видя- Цариградско верно почистено и служебното Ауди си вдигна колкото и лятоска.
Ей, замислих се, колко си ни е готин и кмета и концисионера....
цитирай
19. dalia - чистено ама...
03.01.2008 21:18
На Руски паметник, за да пресечеш, се налагаше да газиш до колене в някаква мръсна кално-лугава киша, а и по повечето улици, които видях, имаше от същия модел покритие. Честно казано предпочитам белия пейзаж, пък ако ще и да се налага да газя в снега...поне няма да съм кална след това...
цитирай
20. анонимен - Друго ако не,
03.01.2008 22:26
въздухът е чист и софийските боклуци са скрити. Естетика...
цитирай
21. анонимен - от Русе за Русе
04.01.2008 02:26
Станал съм в 6,30(на 03.01) и до момента мина някакъв скапан трактор.Живял съм в София и Пловдив-навсякъде е такава бъркотия(България-се ла ви).Знам,че в администрацията работят(в голямата си част) кретени,на които в по-голямата част от времето им доставя удовоствие да тормозят хората(комплекси може би),но и ние шофьорите си имаме вина.Живея до централна улица и ми направи впечатление,че голяма част от колите са без вериги,никои не чисти пред офиса си или пред домът си-хора тази държава сме всички ние-и тия кретени горе и тия долу.ЗА ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ ВСИЧКО-ДОРИ И СЕБЕ СИ!!!
Но има и по-лесен вариант-да приемем закон и да забраним например зимата,простотията,наглоста,....,но за съжаление понеже сме в БГ всеки ще си намери роднина,приятел или ... така,че както всички тези закони и тези ще са проформа:(

На всички обичащи страната,но мразещи държавата весела и успешна 2008 !!!
цитирай
22. olive - Така е то. И тая година зимата пак ни ...
04.01.2008 07:11
Така е то. И тая година зимата пак ни изненадА.:) Па макар и "още" през януари....Айде, жив и здрав и стой на топло.:)
цитирай
23. piftho - Простаци :)))
05.01.2008 12:33
Това ми прилича на вица, в който двама седят на пейка в парка и единия казва на другия:
- Заваля сняг!!! - след 10 минутно мълчание другият поклаща глава и казва:
- Простаци!!!!
Та и тук е така. Зима, Януари месец, Ужасно е, защото вали, откъде се намери пък тоя СНЯГ неприятен, че на всичко отгоре вали и през Зимата СНЯГ - Къде се е чуло и видяло през Зимата СНЯГ да вали, защо не преместят валежите през Лятото, така ще е по-лесно за всички :РРР
Простаци, ще ми вали сняг през Януари месец!!! Тюююююююю, простаци такива, защо са го пуснали точно през този сезон :(((( :))))
цитирай
24. verolom - Към мнение 13 - не само сащците, но и ...
05.01.2008 12:56
Към мнение 13 - не само сащците, но и по принцип в белите страни започват да посипват със соли 1 час преди снеговалежа. Правят тъй, щото са открили, че така намаляват ТРИ ПЪТИ разходите за постигане на същия ефект. При нас такова нещо няма, щото няма организация, няма и контрол колко соли се хвърлят, а се плаща на количество, вместо на резултат. Освен това фирмите по поддържа са всички на наши хора, тъй че нямат стимул нито да работят, нито да инвестират в техника или организация.
цитирай
25. анонимен - A taka!
05.01.2008 23:13
Natrii im nosa na kestenite! Te si mislqt, 4e sveta se varti okolo tqh!
цитирай
26. анонимен - от гробаря
07.01.2008 10:58
препоръчвам ви да посетите новия блогар- gletcher.
цитирай
27. salix - vas
15.01.2008 16:46
TAZI DARJAVA IMA EDNA ALTERNATIVA,DA SAZDADE DOKTRINA ZA RAZVITIE,NE OT POLITIZI SAS PRESTAPEN UM A OT XORA SAS CHISTI RAZE.ZAKONA DA BADE SVETAQ SVETIX ,NE IZMETA NA BG. DA DEMONSTRIRA BESNAKAZANOST VAV TOVA CHISLO I POLITIZI.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4950209
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930