Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 16:03 - За Спаротокия и Кочегария
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 7390 Коментари: 21 Гласове:
5

Последна промяна: 22.03.2011 02:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кочегар значи огняр. Действието се развива някъде на Север, студено е. Огнярът е пенсиониран майор, „Герой на СССР“. Живее в пълна мизерия, сам, на работното си място, жена му го е напуснала и емигрирала. Mръсно  легло и пещта, която трябва да храни с кюмюр и..една пишеща машина. На нея в свободното време пише исторически епос. Идват разни хора и пъхат чували в пеща. Това са хората на местния бос, който му е познат. “Този, които пъхаме сега вътре е голям гад, изнасилва момичета. Този, пък, е мошеник,  измамник“.  Кочегарят- писател, само кимва-той говори пестеливо. Има си своят свят. Парите не го интересуват, нищо, освен творчеството му. Преживял голям стрес, война, повредил се много, човекът, изолирал се от лошото. Мутрата с чувалите, обаче, го пита-как е книгата, докъде стигна, я разкажи-и той се оживява...

Един ден пъхнаха чувал, от който остана една обувка. На дъщеря му, се разбра по-късно. После сюжетът повтаря „Козият рог“. Няма да го разказваме.

Накрая видяхме и екранизиран историческия епос, който пишеше от години-пълна боза, в примитивно-наивнистичен стил.

Анонсирах ви руския филм“Кочегар"

Истрическите епоси са изяли много пенсионирани майорски глави. И ефрейторски. Хитлер си е падал много по „Пръстенът на Нибелунгите“ Но не за това иде реч.

У нас е пълно с кочегари. Милиони са отнесени и зомбирани. Средата ги е травмирала и съсипала, търсят утеха в пишещата машина, сега компютър.Исторически епоси за величието на Зигфрид, сиреч Аспарух, за Зиези и за Адам, който дава право начало на всеки е българин, айде, тракиец, от днешен Пазарджик. Където потъналото аз се издига до величието на Лоенгрин и кво ти- Царевград, а мърлявият креват става ложето на Иван Асен, не, светът дължи всичко на България, от която, като от Словото, тръгва всичко.

В Спаротокия, също като в руския филм, пъхат чувалите с трупове в пеща под носа на огняра. Той, унесен в сагите, кимва с глава-да, да , получил си го е, ок. 
То, това е целта- в Спаротокия хората да се знимават с епоси-откак Ифандиев стана исторически изследовател, що не и Спароток да не пише -белият лист търпи всичко. Вилхелм Райх го нарича емоционална чума. Нима в Бг не се навъдиха плеяда такива-като почнеш от жуналисти от БТВ, минеш през лъже -професори, та чак до хилядите капацитети на квартално ниво. Всичко живо се занимава с дирене на българското в реброто на Адама. Съсипано от реалния живот, изолирало се в мечтите си. Докато пред унесения  му поглед мутрите вилнеят. Докато има кочегари и спаротоци, в чувалите ще има само лоши. И Босове, които просто ще си правят, каквото искат
Безобидни ли са отнесните, загубените, заблудените. Докато падне обувка на техен  близък. И тогава-"Козият рог" Знаете ли разликата-в козия рог героите си бяха почти във времето-в планините овчарите не са били много по зле от гражданите. В Спаротокия и Кочегария-Бг и СССР-хората са доброволно(сами)-доброзорно доведени до средновековно битие и тежък унес. Ей за тва написах тоя текст.






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. beckslover - :)
21.03.2011 16:24
„Не кочегары мы, не плотники...
...А мы монтажники высотники...”

Кочегарите са си екзотика.
Монтажниците са интелигентни.
Вместо чувал, саван...
цитирай
2. анонимен - Много те бива с езика. А "му...
21.03.2011 16:30
Много те бива с езика. А "мусор" знаеш ли какво означава?
ГБ
цитирай
3. beckslover - Сори
21.03.2011 16:42
за предизивиканият спам zemaria.

И Алековият мусор ГБ е кочегар..
цитирай
4. анонимен - жидовская песня
21.03.2011 16:55
Кроме этого, мусор жидовская. Еврейската наглост е безгранична. Босовете или олигарсите в Русия са евреи. Ако ги натиснеш започват да говорят, че са репресирани. Не зная кой е сценарист на филма и има ли такъв филм. Но ако има, то режисьора и сценариста са като Айзенщайн, жиды
цитирай
5. анонимен - beckslover, въпросът не беше към ...
21.03.2011 16:57
beckslover, въпросът не беше към тебе, а към хомоподобния от снимката в този профил. Но щом си решил, че е към теб, и чак си отговорил, то благодаря за разяснението. А "дурак" наясно ли си какво е?
цитирай
6. анонимен - плохой запах
21.03.2011 17:04
beckslover, хомосексуалност или човекоподобност имаш предвид? Ты готовишся здавать экзамень по Русского языка? Может быт у тебя эсть знания и по другие славянские языков. Жид пахнет и на фотографию.
цитирай
7. haralanov - Хубаво е,че те има
21.03.2011 17:19
Всичко живо се занимава с дирене на българското в реброто на Адама. Съсипано от реалния живот, изолирало се в мечтите си. Докато пред унесения му поглед мутрите вилнеят...
цитирай
8. beckslover - .
21.03.2011 17:31
Тук няма нужда от „здавать экзамень” при вашият/твоят/ „плохой запах”.
Тая „малина” /руската/ в главите ви, е достатъчна да смърди не само в тоя блог, но в целият сайт. Знам какво е „дурак”, но знам и гонорея

Ако имате нещо по темата, коментирайте. Ако ли не разкарайте си триперливите ректуми, които са на рамената и оставете блога и коментиращите.
Аре чао, не си заслужавате...

Още веднаж, извинявай за спама zemaria
цитирай
9. анонимен - народ
21.03.2011 21:05
Когато представителите на един народ се борят за идентичността си, притиснати от всички страни от еврейската пропаганда и действие, а някъкви еврейски пубертети се гаврят с един от достойните му представители, какъвто е sparotok, то това меко казано предизвиква възмущение. Дори и медицинските ти знания са на ниско равнище. И провери какво значи "малина" на бандитския жаргон в Русия. Високият интелект на sparotrk не би могъл да се сравнява с някъкво лично отмъщение, за което намеквате нескопосано цитирайки заглавието на произведението на Николай Хайтов.
цитирай
10. grigorsimov - Криви са ви тези, които търсят, намират и разпространяват истината, и които разобличават злодеите и измамниците.
21.03.2011 21:12
Но истината е началото на всичко добро. Без нея безкрайно ще се плюете един други и най-вече, онези, които ви казват истината! А пещите, не измислените за онази Германия, а истинските, ще горят и ще миришат на печено. И все по-напечено ще става, докато се мислите за умници, а всъщност сте циници.
Те си знаят за кои се отнася.
цитирай
11. анонимен - май е по-подходящ филм
22.03.2011 03:14
за Спаротоци и симовци "Полет над кукувиче гнездо'
цитирай
12. анонимен - откак има гугъл
22.03.2011 03:22
не е проблем да се разбере кой е направил филма и дали е жид-е, не е, националистическо лайно! Ето ти готова инфо, щото знам, че си тъп да си намериш http://www.rg.ru/2010/08/18/kochegar.html
и още http://liberty.ru/Themes/Kochegar-Balabanova.-Estetika-bytovogo-nacionalizma
цитирай
13. анонимен - "откак има гугъл", единствената търсачка която Китай спря.
22.03.2011 10:46
От произхода си не можеш да избягаш. Да наричаш този, който защитава народа си "националистическо лайно", всред представителите на твоята раса сигурно се счита за добър тон. Ако си се научил да натискаш копчетата на клавиатурата, това не значи, че разбираш нещо от ИТ технологии, да не говорим за теорията. Предполагам, че освен в прозоречната ОС, в друга нямаш познания. Все пак, Джон Ататасов е българин. Или и това е признак на "национолизъм", а не гордост от духовния гений на българите. Не пробутвай руски еврейски сайтове, достатъчно е, че президента на Русия е евреин и вчера не можа смислено да отговори на въпросите на журналисти за поведението на Русия в ООН. А beckslover да не бърка дърводелец с монтажник.
цитирай
14. zemaria - Със сигурност
22.03.2011 11:41
Алексей Балабанов е по-голям патриот от всинца ни, но това е друг разговор. Той е едно явление в руското кино-автор е на филмите"Брат-1 и 2", на "Река" и особено на филма"Война"(2002) Помните ли отрязаната глава на руския войник, който събори говорителката(тогава) Милена Милутинова-това е един поводите за филма и детайл от него.
цитирай
15. анонимен - националист
22.03.2011 12:48
zemaria, в крайна сметка Вие не искате да се обсъжда руското кино, а изявите на sparotok в неговите постинги. В момента той не е политик и не участва в управлението на държавата. Няма вина за "вилнеенето на мутрите". Това вилнеене дойде с демократичните указания на Ран и Ът и послушното приемане на антидържавните указания на неопределения еврейски запад. Доколкото аз разбирам, той говори в сверата на професията си, т.е., там където познанията му са най-големи. Вие имате ли виждане за промяна на мутренската действителност и послушанието пред еврейския "запад"? Или критиката Ви е насочена именно така, че да се създаде съмнение в необходимостта от утвърждаване на българската идентичност и самосъзнание.
цитирай
16. zemaria - не, разбира се
22.03.2011 13:04
Аз не искам да обсъждам постингите на Спароток-аз не съм чел нито един от тях и нямам ни-най малко намерение да си губя времето с такава плява.Стигат ми само заглавията. Текстът има много по амбициозна задача, но не искам сега да си правя автоанализ. Ще ви кажа само, че явлението е добре познато и описано от Ерик Хофър в книжката" Истинският вярващ"(1947). Защо фрустрираните(загубилите битката с живота и действителноста) се впускат историята, в дирене в нея на поводи за величие-прочетете там.
цитирай
17. анонимен - националист
22.03.2011 21:34
Zemaria, не съм букинист и няма да мога да потърся и прочета препоръчаната от Вас книга. Явно интелектът ми е много нисък, не мога да разбера за какво говорите, а в тази насока да се досетя и за тематиката на книгата. Но все пак, нито един народ по света не познава историята си. В славянският свят, главата на семейството прави планове и действа в рамките на живота си. След това наследниците му правят същото за своите семейства. Не се подчиняват на някъква дългосрочна, общностна програма и са независими в решенията си. Но има същества, паразитиращи при другите народи, семействата на които са подчинени на една програма създадена преди векове. Битката може и да е загубена, но войната не е. Тя предстои. Въпроса е кой на коя страна е?
цитирай
18. mglishev - Наистина, добре казано.
20.08.2011 22:16
Странно, че Спароток никога не пише за реални, ежедневни неща. За младата жена, загинала в Борисовата градина. За български моряци, задържани от пирати в Червено море. За днешна България. Пише само за древна. Още по-странно, че постингите му са само в раздел "политика", а не в раздел "история". само по себе си това е достатъчно показателно.
цитирай
19. анонимен - gospoda evrei
23.08.2011 02:51
6to ne zemete da si nabutate po edin fi6ek v gaza i da vi drapna fitila,dolna mrasna zgan evreiska,i zemarii i gli6evci i mi6evci i vsi4ki evreiski mi6ki.ve4e vi idva kraia mekereta nasrani.o6te malko vi ostava .kak niamam malko vlast da vi pokaja filma HITLER 2 mijiturki dolni.vas vi lekuvat samo gazovite kameri i gospodin KALASHNIKOV.
цитирай
20. letopisec - хареса ми,
25.08.2011 08:49
много; гласувам
цитирай
21. balkan1 - Средновековното битие ...
30.12.2014 16:05
... ни се налага не заради това че си мълчим, а точно за това, че не мълчим. Муцуните се страхуват от нас, защото знаем за Величието на България, за Древната и история и за Богатата и култура, която е в основата на световната. Тяхната цел е унищожаването на държавите чрез инсталиране на "демокрация" и утвърждаването на глобалното им правителство. За това и обезбългаряват България - от една страна да няма кой да се интересува от историята и културата `и и от друга да си осигурят празно пространство за новите си кибуци - селища от затворен тип.
Готвят си и древна история и за това плюят по тези които се опитват да изровят въглените от пепелта -
http://balkan1.blog.bg/politika/2013/02/09/boje-pazi-bylgariia.1051394
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944571
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031