Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 04:58 - Бонуси и тъпаци
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3509 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 05.03.2012 05:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не ми се пише за пожарникарски изпълнения тип "10 конгрес на БКП", но ме дразнят няколко неща. Как бг публичност възприе като лапнишаран термина бонус. Всъщност, иде реч за познатото на всички от соца насам понятие премия. Всички сме ги вземали от памтивека, и най-много при Костов. Бонус е измислено да заблуди бай Стамат, че е дело на герберастите, нещо ново, някаква далавера. Чиновникът за едната годишна премия живей. Аз имам достатъчно стаж и не е имало година без премия. Механизмите са едни и същи-икономия на ФРЗ и прочие  "икономии"-всеки малоумен счетоводител ги знае. Иде реч  за елементарен популизъм на човека, дето сутрин мисли едно-вечер-друго. Сутринта е рекъл, може, заслужавате, сетне някой му е нашепнал друго "ама как, криза е". И се обажда по телефона на някой от безбройните медийни слуги, които ще си счупят перата да овъргалят някой в катрана, за негова слава. И тъпаците кълват.
Ама как, не ги е срам...Криза е, а те вземат пари, а ние кво. От нашите пари вземат...
Не чух някой да протестира срещу наглостта на милиционерите, дето дерат милиарди от бюджета и все не им стигат, пенсионират се на 45 с 20 бона и тавана на пенсиите и освен да захранват мутрите  и престъпността с кадри,  през целия си живот не са свършили за два лева работа. Но тази тема НЕ ВИ е посочена, не ви е представена за обсъждане.
Путин за вас, в Бг вариант-35 години, лайк ТЖ, ама още по- прост...
Истинският проблем е защо бг администрация не е променена от времето на ТЖ, щом механизмите за премии са същите. Каква икономия на ФРЗ, какви незаети бройки, какви съкратени разходи. Всеки малоумник, па бил той и финансов министър би следвало да се плесне по челото и да им ореже бюджета немедлено. Няма по голямо доказателство за липсата на каквито и да е реформи, за пунта и пластиката на всички приказки за съкращаване на чиновниците, за оптимизиране на управлението на държавата, когато администрацията си дели накрая на годината пари от икономии, от ефективна дейност по събиране на налози и пр. Значи, налозите не се събират оптимално, значи, има  мъртви души, значи, може и с по-малко хора=значи, всичко си  е като по живково...


Тагове:   тъпаци,   бонуси,


Гласувай:
6



1. evrazol - Точно така е
05.03.2012 11:33
Но по-голяма грижа ни е класацията на Евровизия. Ех, да ни бяха научили някога да си степенуваме приоритетите ... Ама по-лесно е друг да ти ги степенува.
цитирай
2. causes - Много добре си го казал
05.03.2012 14:09
Само че, българинът не е дорасъл да отсява плявата от брашното. И занапред некадърниците, тарикатите и кариеристите ще ни "представляват", колкото и да е жалко. Ресурсите са съсредоточени в нечии ръце и от там им дърпат конците. Изходът е един единствен. Да неглежираме цялата политическа класа и да отхвърлим фалшивите "демократични" принципи, на които е основано нашето лъжовно битие. Има истинска демокрация, но тя не е тази, която са ни сервирали и ние трябва с охота да консумираме. Истинската демокрация означава правото на всеки един дееспособен гражданин пряко да участва в политическия живот. Никаква представителна демоидиотщина, никакъв парламент, никакви министерства, никаква администрация. Има друг правдив подход. Трябва просто да го открием и правилно да го формулираме. След това да се самоорганизираме и да я направим истинската демокрация-без облаги и стимули за участие във властта. В търсене на непрестанния консенсус и зачитане правата и интересите на абсолютно всички. Обществото може да се самоорганизира и без идиотските партии и фалшивите общински и държавни институти. Без бюджети и и щатове, без "професионални" политици и администратори.
цитирай
3. анонимен - Sin
05.03.2012 15:04
Тези бонуси до голяма степен характеризират държавата - нищо невършене при огромна необходимост от рефоми и пряко съюзяваме с мафиоти и монополи на гърба на мизерстващия народ. Те нямат много общо с едновремешните премии. Те се раздават почти на тъмно, тях ги разрешават най-често политически лица, от тях най-много са се облажили по-висшите чиновници. Те приличат на покупка на вярност или заплащане на политически услуги. И едновремешните премии се определяха субективно, но горе долу отговаряха на тогавашните понятия за справедливост. При галопиращи цени и зъмразени доходи, те са неморални. Затова и толкова бързото им връщане - така връщат хора с не много чиста съвест. В най-добрия случай, хора които много добре разбират, че държавата не върви на добре.
Разбира се, че администрацията е раздута до невъзможност, особено полицията. При толкова ниска ефективност и авторитет единствения правилен ход е масово съкращаване и увеличаване на заплатите на оставащите. Но мутрагенското правителство няма да направи това, ясно е като бял ден. Ясно е и защо. Респективно, ще продължи затъването, опитите за противопоставяне на едни слоеве на други, едни отрасли на други, насъскване на омраза към външни фактори ( Холандия ) и пр. средства от арсенала на уж далечната БКП / ДС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4950182
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930