Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2014 04:29 - Случаят Пеевски но на нивото на бай Стамат
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2486 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2014 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сега ще оставим за малко  гордите албионци да се къпят в лайната на измислената от техните популистки медии и политици кампания срещу варварите-демек, ние. Ще се приземим на наша почва, за да се зачегъртаме из проблема: ние ли сме толкова  изоглавени и диви, или светът нещо се е сбъркал. Поводът е дописката срещу убиецът-таксиджия Михаил Куртев, осъден от СНС на  9 години затвор. Ето присъдата "като се движил в най-лявата част на пътното платно до мантинелата със скорост над 100 км/час, изгубил контрол над управлявания автомобил, в резултат на което се отклонил на дясно по пътното платно и блъснал чакащите на спирката пешеходци, вследствие на което по непредпазливост причинил смърт на повече от едно лица....като деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта на водача 1,5 на хиляда, установено по надлежния ред."

Куртев се е признал за виновен и е искал да се гледа делото по съкратената процедура. И  получил за съдействието....9 от максималните 10 години.

"
Делото протече по съкратена процедура и приключи само за ден, след като подсъдимият призна всички факти, заради при което съдът намалява размера на наказанието с 1/3. Прокуратурата пък поиска максималното в такъв случай наказание от 10 години затвор ". А так-а-а. Уж с 1/3. а опрал почти максимума. Дотук-добре, браво, ще кажете, двама убити и шестима ранени, пиян е бил и т.н, хак му е да го изработят, само така, малко му е.

Само, че има нещо твърде обезпокоително в цялата тая работа.

Българското правораздаване, без изkлючение, стоварва винаги досега вината върху шофьорът, имащ нещастието да извърши белята, освен, ако той не се казва Максим Стависки. То никога не приема съвиновен, нито вина на организации, фирми или чорбаджии, на държава или какъвто и да е друг фактор с отношение към станалото. Шофьорът и толкоз.

То никога не приема за истина  и думата на виновния водач. Георги Измирлиев от трагедията Лим  до последно твърдеше, че повреда е причина за трагедията. Пет взаимни изключващи се експертизи и накрая вината  остана в него. Синан Алиев(трагедията Бяла) каза " Автобусът само намали, но не спря на мостта.
 Свирих, мигах с фаровете, но той не ме видя". И там имаше експертиза, която  е на ръба на абсурда.С просто око може да се изчисли,че няма как камионът да застигне в началото на моста автобуса, ако  последният е  спрял на стопа-разстоянието от стопа до трагедията е 20-30 метра, а от стопа до завоя е поне 200 метра, които камионът няма как да прелети за времето, през което автобусът се е изнасял и е застигнат. Но стига гадания.

Куртев каза следното
"Реакцията ми щеше да бъде същата и трезвен да бях. Исках да избегна ПТП, ако знаех какво ще стане, по-добре да беше станало ПТП и по-добре да бях загинал"

Аве я да видим какво точно е станало, да не би  да е казал истината. Гуглираме и излизат много странни неща.

Всички електронни медии от 16.07 и дни след това са пълни с варианти на новината


Джип Audi Q7 с номер СА 6699 КН засякъл таксито-убиец ...
И по нататък се цитират двама младежи, имената им, колата им и кварталите, в които живеят, станали свидетели на произшествието, защото са имали нещастието да карат зад таксито-убиец." Таксиджията летял с около 140-150 км/ч. В лявата лента с подобна скорост се движил и черен джип Audi Q7. Запомних регистрационния номер, след като видях какво се случи – табелата е СА 6699 КН. В района на хотел Плиска има камери за видеонаблюдение и от КАТ могат да направят проверка за установяване на истината, твърди Божидар Станчев.

Младият мъж живее в столичния квартал „Стрелбище“. Той е убеден, че джипът е засякъл таксито правейки рязка маневра вдясно. „Шофьорът на джипа беше някакъв тип с голяма глава, късо подстриган и с черни слънчеви очила. Категоричен съм, че умишлено засече бакшиша“, споделя Божидар."

И сега настава студио Х. Този факт се изпарява от този случай. Нито съд, нито журналисти, нито медии, нито НИКОЙ НИКЪДЕ ПОВЕЧЕ НЕ ГО СПОМЕНАВА. Единствено виновният Куртев твърди, че е  бил засечен и това е причината за трагедията. Остават без отговори естествени питанки. Разпитани ли са официално  тези свидетели. Снета ли е самоличността на шофьорът на джипа. Пил ли е, или е бил дрогиран? Защо не е арестуван, в качеството на съвиновник  на трагедията. Проверени ли са камерите  за видеонаблюдение  и какво казват те? Изяснена ли е фактическата обстановка, изяснена  ли е причината, за да загуби контрол водача, имало ли е други фактори и т.н.

Мотиви по присъдата няма, защото делото е по съкратената-не се слушат свидетели, не е нужно нищо-само едното признание за вина. 

След като мълчат, отговорите идват сами.

Самоличността  му е изяснена за минути. Ами, наш човек е, вероятно голям, щото, видите ли, ще има лош отзвук. ако се разчуе. Камерите са изтрити. Такъв джип с този номер(вече) не съществува. Момчетата-свидетели, ще замълчат, дано са живи и здрави.  На тях така им се е привидяло, или са били надрусани. Другите десетки свидетели  са получили амнезия.Таксиджията-така  и така е накиснат, ще го натиснем за съкратена процедура през  следствието  и съда, за да не се разшуми, срещу намаление на наказанието, а на близките ще обещаем обратното.
Медиите-е, те ще забравят завинаги за джипа-убиец, наши  хора са. Никой никога няма да попита за друг виновник.

А след отговорите идат изводите

    В България няма полиция и следствие-те са функция на волята на "нашите хора"-разбирай, силните на деня, или заверата на посветените. Те могат да изкарат черното-бяло, да скрият нескриваемото, да надминат Шварценегер в "Заличителят". Щом е възможно едно събитие да се отрази във сума медии, да стане пред свидетели, камери и т.н и после то да се заличи, сякаш не го е имало.
    В България няма съд-той е придатък на горните. 
    В България няма медии-те са обслужващи  предните органи.
    България няма памет-не помни от юли до януари. Никой не помни нищо, казано преди  повече от три дена. Никой не помни нищо, особено-нездравословно.
    Никой не се интересува от понятия като истина, справедливост и пр-те са изпразнени от съдържание.
    В България няма хора, които да се възмутят и потресат от всичко това. Камо ли да се борят срещу него.

  За сметка на това си има мафия, която пък е с ранг на държава. Ами няма  как да бъде друго. Това не може да се случи никъде по света-дори и в бантустан. Там всички се познават. И някак си-не става. В БГ- всичко може. И Дейвид Копърфийлд с неговите илюзии би гладувал, горкият....

.


Тагове:   таксиджия,   пеевски,


Гласувай:
2



1. getmans1 - По някога да не
20.01.2014 07:39
кажа почти винаги в България Голата Истина има живот няколко часа, след това вече е Удобната Истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956785
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930