Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 13:55 - Как измисленият журналист пише статии
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2799 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2017 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Във Фатерланд журналисти-наспорил Господ. Полека-лека, след стихийния стремеж към демокрация, както казваше покойния ЖЖ, пластовете се поизбистриха и лъснаха дирниците на мнозинството. Също, както и в политиката, останаха за четене  неколцина, по-малко от пръстите на едната ръка. Защото, както ни научи опита, винаги идва момент да видиш кой-кой е, стига да имаш търпение. Та, въпросният  писач, да го наречем Иван, го играе независим, ръководен от фактите и обективността наблюдател, стожер на морала и ръководен само и само от истината. Рекох си, това е човекът.  Вярно, за многото години съм се съмнявал неколцина пъти в известни негови залитания, малки и по-големи импровизации, лоши връзки с хора ""от другия полк", ама викам си, кой е безгрешен, хайде да не се правим на партийни секретари.

  Часът на истината започна през събитията 2012-13,. Докато самозапалванията вървяха, нямаше по-добро нещо от народния гняв. Когато врагът-ББ подаде оставка-нямаше по-добра новина. Когато, обаче, започнаха протестите срещу Пеевски и Орешарски, тази национална съвест, пишеша и оцеляваща незнайно как от едно сайтче, изведнъж съзря в протестите, новото национално бедствие. Протестите срещу Орешарски , отвориха нова страница в  борбата на петоколонието срещу народа ни. Показха, че хибридчиците  нямат  пропагандни оръжия, защото вестниците във Фатерланд бяха тотално компрометирани и никой не ги купува, а националните медии, спонсорирани от тях,  разполагат само с втръснали и безидейни муцуни.  А малко преди това от института на Рещетников бяха вече дали заповед да се пазаруват нови  наемници..

 Но да се върнем на нашия човек. Какво направи-ами май мина от другия полк и забрани коментарите в сайта си.  Какво направих аз ли-ами, спрях да го чета и следвам. Дето се вика, няма да оправя света, всеки си носи кръстта, и се бори за хляба. Да е само той,... и пр. Е, дразни ме, че все още има хора, които харесвам и които все още го смятат за авторитет, ама ..техен проблем.  Ако с нещо е интересен, този Иван, то това е, че той нагледно показва КАКВА  е технологията на лъжата, дезинформацията .

Да вземем, например, статията http://e-vestnik.bg/25987/boris-hristov-i-zabranite-pri-sotsa-kogato-izmisleniyat-obraz-e-po-silen-ot-faktite/
Ето какво пише там

:"Какви са простите факти по този „казус”? Въпросният запис на Борис Христов е направен в “Св. Ал. Невски” през 1976 г., плюс нови записи през 1978 г., и е продаден на плоча на “Балкантон”

по време на соца в тираж над 500 000,

абсолютен рекорд в историята, няма друг такъв запис на конкретна музика у нас, продаден в такива количества. За всеки дом беше въпрос на чест, престиж, принадлежност към българското, да си купи плочата на Борис Христов с цъковни песнопения, в която беше въпросната „Многая лета”

И по нататък  

"Още през 80-те тогавашната власт отчита като дълбоко национално и патриотично звученето на тази песен и започва да я пуска на Нова година по телевизията, след новогодишното приветствие на Тодор Живков и химна. Тя звучи и до днес на Нова година. Няма как да е било признак на смелост да си пускаш „Многая лета”, след като тя беше официализирана."-край на цитата


 Хайде сега да ги проверим фактите. Първо, пускана ли е била тази песен  след 81 след НГ приветствието на другаря ТЖ, или не

image

 А, така.  Значи, той не бил сигурен, ама публикувал. Лъжа.

Следва другият факт, изведен като значителен. Продадени били  половин милион копия от тази плоча. в България и всяко бг семейство я е имало.  Я да видим.

 Плочата не е била продавана никога в Бг в тираж над 500 хил, както твърди Бакалов. Издадена е в 12 версии, но втората е изкупена от EMI и His Master"s Voice. Според Йосифов-в-к Дума, само втората компания е продала 500 хил  но ПО СВЕТА. Пак същият твърди, че в Бг са продали 420 хиляди, но твърдението е много неясно. Ето източникът на Бакалов, http://www.duma.bg/node/79034?fb_comment_id=675793699160963_953774081362922#f7019dc7eb9a74 а ето тук е дискографията на Христовhttps://www.discogs.com/artist/893051-Boris-Christoff?page=2


   
 Ясно е, че дори да повярваме напълно на  Александър Йосифов, тази плоча е издавана 12 пъти в различни версии за които изобщо никой не може да каже колко са дадени директно на чужди компании за продажба по света, колко са отишли за подаръци и по бг легации по света и колко са останали непродадени. То и томовете на ТЖ бяха издадени в огромни тиражи, ама аз нямах нито един от тях и не познавам някой от моите набори да е имал.

Но ето какво пише самият ИБ 

Ivan Bakalov Bogdan Yordanov Любезни, неотдавна в един филм шефът на Балкантон обясни подробно в какъв рекорден тираж е продадена плочата на Христов с Многая лета, (и тази плоча не е само една). Само заслепен човек може да каже, че Многая лета не е пускана по телевизията и не е продаван навсякъде. 
Борис Христов не е бил забранен, това са Ваши солидарни фантазии с Радан Кънев.


Ето, значи,  как вземаме фактите-от едни приятели от БНТ, ама и те не помнят точно, от един филм, където някой казал.

Резюме. Ами-фактите, върху които са построени заклюенията ги  няма, има съчинение с предварително зададена тема  и нагласяване на фактите. Многая лета прозвуча на НГ за пръв път през 91.  И Господ не може да каже колко плочи са били продадени от нея в Бг, но като се знае страхът от режима и атеистичната ни природа, едва ли са повече от няколко хиляди.

Още по мътна и кървава става с другата статия. http://e-vestnik.bg/26021/stefan-tsanev-vleze-v-novinite-no-ima-neshto-falshivo/

Тук авторът обвинява Ст Ц , че е премахнал стиховете, които са славили комунимз от стихосбирките си. Тоест, поръчал е на ДС след 90та да изземе от книжарниците и домовете на хората въпросните стихосбирки. И все пак. има Фейсбук
Цитат от статията:

"Впрочем, стиховете на Стефан Цанев, които го компрометират, са изтрити от сайтовете с негова поезия. Но във Фейсбук все пак вчера се появиха такива негови стихове и предизвикаха бурни спорове."

Из поемата “Аз питам!”
Стефан Цанев, 1972:"


Истината е, че  стиховете си съществуват. Цитатът, обаче, който е пуснал представлява компилация от строфи-извадени са от контекста и преподредени, за да се получи ефект. Обаче, както казахме, първото стихотворение е компилация от взети от различни места строфи, а второто-изобщо не съществува.  По-точно не го е писал той.

Стефан Цанев не е писал никога стихотворението "На чекиста. То е на Константин Кюлюмов. Цанев е написал "Авточека", в което става дума за автоцензурата. Публикуваното през 1967 година стихотворение "На Чекистите" е занесено в "Литературен Фронт" с променено заглавие, променен 5 куплет и липсващи останалите от полковника в ДС Костадин Кюлюмов. Стихотворението става причина доскорошните приятели Цанев и Левчев да не се виждат дълги години след това.33 години по-късно Левчев описва как Кюлюмов му е занесъл "стихотворението на Цанев" във вестник 
Монитор, 2 Май 2000 година. 

През 1967, Цанев вдига скандал в редакцията на Литературен Фронт, пише протестно писмо, че не е умрял и нямат право да му преправят стихотворения и т.н до редактора Богомил Райнов, без последствия и извинения. Няма да кършат хатъра на др. Кюлюмов, я
.

виж също Стефан Цанев. "Публични дневници", 2014 ст. 29, ст 31


Ами, това е. Припомняме, че така, вземайки произвволни  цитати, можем да защитим всяка теза и да осъдим всеки, ползвайки Библията за доказателство.А ако полваме ФБ за източник, може да станем първа ракета на хибридния фронт. Тогава дайте ни Плевнелиев да го изядем.

Журналист съм, с извинение-описва се сам нашия герой в профила си.  Ама голямо извинение трябва да е-викам аз




Гласувай:
0



1. apostapostoloff - На мен пък една жена в трамвая ми каза,
20.02.2017 14:29
ама не си спомням в трамвая ли беше или в рейса, та въпросният господин ми каза (може да е било и някакво студентче), че философът Киркегаард е написал следното: "Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945631
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031