Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2021 05:11 - ДОЦ. МАНГЪРОВ: ЗАТВАРЯНИЯТА СА ПОЛИТИЧЕСКИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ, ДОКАТО НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА!
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 786 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

НЕЗАКОННО, НЕМОРАЛНО, НЕПРАВИЛНО Е ВАКСИНИТЕ ДА СЕ НАЛАГАТ МАСОВО. ВАКСИНАЦИЯ НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ. АКО СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ, МОЖЕМ ДА ХОДИМ С МАСКИ ДОКАТО СМЕ ЖИВИ!
Доц. Атанас Мангъров в Перник:

„Локдауна е странен. По принцип за локдаун трябва да има сериозни основания и елемент на спешност. Този локдаун се обяви в четвъртък и се въведе 3-4 дни по-късно. Освен това той не трае 12 дни, нито 16, а 10. Той свършва точно 3 дни преди изборите. Когато нещо се прави спешно, за да се спасят животи, то се прави незабавно. Ако не се прави незабавно, значи не е спешно. В страни като Гърция, като Великобритания, където са затворени много плътно, ефект няма. В момента в цяла Европа най-малък брой починали от ковид има в Швеция, за която се проляха реки от крокодилски сълзи колко лошо е там и как хората умират. Цялата тази история със затварянията не само у нас, но и навсякъде по света, е чисто политическа. Тя няма медицински основания. Така ще продължава докато ние позволяваме да продължава така.

За да бъде сложен един човек под карантина, той трябва да има положителен тест. За да отиде да си направи тест, трябва да е имал поне 1-2 дни симптоми. Той е бил заразен поне 3-4 дни преди да му се проявят клиничните симптоми. Когато един човек се окаже, че е положителен и се постави той самият за 14 дни под карантина, преди това в продължение на 5-6 дни, е живял нормално. Това изолиране впоследствие е след дъжд качулка. Няма смисъл или ако има – той е минимален.

Другото лошо нещо, което се получава при това карантиниране е, че този човек, остава вкъщи. Ако той развие симптоми на ковид и се налага да получи медицинска помощ, той няма как да я получи. Този човек влиза в болница, когато се нуждае от медицински грижи. По този начин се стига до препълването на болниците.

Предназначението на всяка ваксина е, когато човек се ваксинира, да не се разболява от съответната болест. Проблемът при ваксините за ковид е, че те не са създадени по правилата на изкуството. Най-малкото те не са изпитани както трябва и при тях могат да се очакват всевъзможни изненади. Вярно е, че има екстремни обстоятелства. Всички те получиха разрешенията си употреба под условие, но опитите да се налагат за масово приложение с административен натиск, нарушават основни човешки права. Не бива да се допускат, като опитите да се въвеждат международните имунизационни паспорти или нашенският вариант с негласни заплахи.

При ваксините не се знае каква е продължителността на имунитета от тях. Не се знае дали тези, които са ваксинирани могат или не да разпространяват заразата. Имаме вече доста случаи на хора, които са ваксинирани и които са се разболели след имунизацията. Много е възможно и най-вероятно е тези хора да са били на инкубационния стадий в момента, когато са получили ваксината. Има хора, които са се разболели след получени две дози ваксина. Интервалът между двете дози е много по-дълъг, отколкото е инкубационния период на ковида. Има много неща, на които трябва да се отговори. За това логичният извод е, че правилното поведение, би трябвало да бъде тези, които искат да се ваксинират, да се ваксинират. За тази цел трябва да има ваксини. Преди да се ваксинира човек трябва добре да си помисли, защото ще подпише информирано съгласие, което прехвърля цялата отговорност върху самия него. Така или иначе ваксини трябва да има и хората, които искат да се ваксинират, трябва да могат да се ваксинират. Незаконно, неморално, неправилно, неетично е тези ваксини да се налагат масово.

Не е нормално да се извършва ваксинация по време на пандемия.

Това нещо не бива да се прави. Казва се, че то се прави, защото имаме извънредни обстоятелства, свързани с тази пандемия. Когато правилата се нарушават, се случват случки. Когато минаваш на червен светофар, може да минеш веднъж, може два пъти, но все някога ще те удари някой.

Страничните ефекти след ваксината са свързани, че в организма се вкарва чужд белтък. Те наподобяват симптомите на ковид, но ваксината не може да зарази с ковид. Не може. Няма как. Твърденията за различните ваксини трябва да се докажат.

За съжаление за тези няколко месеца още няма една година, откакто са създадени всички тези ваксини, няма как да се събере достатъчно информация. Нормалният срок за производството на една ваксина е 10 години. Той не включва само това да се сглоби и синтезира, а всички изпитания, които са свързани с нейното прилагане. Няма как да се съберат данни за ефективността на една ваксина без хора, които са ваксинирани да бъдат оставени да живеят при нормални условия и да се види каква част от тях се заразяват и каква не се заразяват. Това е нещо, което фигурира или би трябвало да фигурира в досието на всяка ваксина.

В момента нашите регионални здравни инспекции в момента тръгват да събират информация, за да установят колко време се задържали антителата след имунизация. Това е нещо, което трябва да фигурира в досието на ваксината. Фактът , че ние се заемаме с такава дейност, която би трябвало да бъде осъществена от производителя, но тя не е осъществена просто защото няма физическа възможност, показва, че има много неща, които са неясни и колкото и човек да иска да даде отговори, да посъветва дали тази е по-добра, дали другата е по-добра, няма на какво да се стъпи. Все още няма доказателства, ще се съберат със сигурност.

В началото трябва да се ваксинират рисковите контингенти, които когато се разболеят, могат да загинат. Още от самото начало казваме, че тези 70 % от населението, през които вирусът трябва да мине, трябва да включват хората, които малки, млади и силни. За съжаление на много места се оказа, че в началото в тези 70 % дадоха старите и болните и те дадоха много жертви.

В момента пак стигаме до крайности. Например в този дом край Добрич, където са ваксинирани всичките с по две дози ваксина на „Пфайзер“ и имат 14 души заболели, двама от които са в реанимация. Това са хора, които са дементни. Кой е дал информираното съгласие за тях? Когато с един такъв човек се случи нещо след ваксината, кой носи отговорност? За да бъде обявен един човек за невменяем, трябва да има съдебно решение. Много ще се учудя, ако в тези домове тези хора имат такова съдебно решение и техни близки или директорът на дома е настойникът, който може да вземе решение. Ако това е направено, това е много сериозно правно нарушение. Тези хора могат да загинат. Нищо че са дементни, те са хора. Тази обсесия да се боцкаме, е много странна. / бел. на АФЕРА – един от старите хора вече е починал, а останалите са преместени в дом за психически болни в Карвуна/

Цялата пандемия ще спре, когато вирусът премине през цялото население или през 70 % от населението. За съжаление маските ще ги махнем, когато решат тези, които ни ги сложиха. Ако ние се съгласяваме, може да си ходим с маски, докато сме живи. Мен ме тревожи много, но ние за съжаление не искаме да разберем докъде сме стигнали с развитието на епидемичния процес. За да се направи това, е нужно да се проведе едно серо епидемиологично проучване, с което да се установи каква част от населението се е срещало с вируса.

Оказа се, че въпреки всичките приказки, че се грижим за децата и че ги обичаме, ние не ги обичаме и ги осакатяваме. Цялото затваряне на училищата вече цяла година, е напълно безсмислено. Би трябвало да се вземат мерки за защита на учителите. Да носят по една, по две, по три, по колкото искат маски, да се ваксинират, ако искат, но децата трябва да ходят на училище. Този перверзен начин за справяне с епидемията, ще бъде пагубен за обществото и той ще нанесе в далечен план много сериозни щети.

Мисля, че трябва да се върнем към нормалния живот. Хората, които са болни, просто трябва да си останат вкъщи. Трябва да се спре с извратения начин с епидемичния процес.

Който иска, трябва да се пази, но е безсмислено да се налагат страховете на цялото общество. Най-рисковите контингенти, при които има опасност, когато се заразят, да се разболеят по-тежко, трябва да се пазят и да бъдат пазени. Затварянето на цялото общество с цел пазене на определени контингенти, е неразумно и неправилно. Това е все едно, за да спрем хората да загиват от автомобилни катастрофи, да затворим цялото движение по пътищата. Вече цяла година хората се съгласяват с тези мерки и отстъпват от свои права, за които са воювали столетия.

Благодарение на: www.perniknews.com


Тагове:   маски,   страх,   ваксини,   права,


Гласувай:
4



1. bojo12345 - апостолофф, при траур се слага лента,
05.04.2021 12:32
не се обижда.
Усмихни се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3630433
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031