Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 14:17 - Земеделие, Миро и Калина-пиеса
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1615 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.12.2010 02:56


 Сядам да си пиша домашното по темата" Земеделието   и Калина", провокиран от един постинг. Както и да е, пишем на прима виста, с думи прости и изречения къси.
И така-имаме три  главни субекта за облайване в пиесата: Земеделието, в частност Фонда с едноименното име(за краткост по-нататък ще го споменаваме с инициалите ФЗ), Калина и Миро. Интро: представяне на обектите:
ФЗ е структура, кято трансферира милионите от ЕС към бг производителите. Всеки знае това, ако не знае-има достатъчно инфо кво точно прави-но не всеки се замисля КАКВА ГИГАНТСКА ДАЛАВЕРА има в тая работа. Накратко, за бай Стамат, дори  ако си дори регионален директор за 3-6  месеца  може  да не бачкаш повече десет-двайсет години сетне. А ако си най -отгоре, представяш ли си, Матьо? Няма митничар, няма капепеец, няма директорче, някакво, няма министър, дори.
Нали се сещате, че щом го зная аз тва, го знаят хиляди, нали се  сещате, че всяка партия го знае тва  и му се точи, както за всяка работа, в която има келепир
Нали се сещате, че тва го знаят  и службите..
Както на всяко място, където има далавера, ФЗ дава разрешение, от него зависи нещо-а именн ;  да вземеш едни пари без труд.. Разрешение, пост, бариера-е общото, а различното е, че тук не се взема, а се дава. А за да получиш, както казваше др Нерезанов във филма"Маргарит и Маргарита", трябва да дадеш.
И ся внимание. Ако един митничар ти взема 5 евро да не се закача с теб  и да си минеш по живо и здраво, без да си някакъв контрабандист, ами така,просто  за кафе, колко трябва да ти вземе един експерт от ФЗ да получиш с неговия подпис  няколко десетки хиляди евра? Чисто хипотетично. Нали се сещате, че това не може да стане И без подпис на началника му отгоре?
Хайде ся да видим кво сте разбрали. ФЗ е стратегическа служба за всяка партия, за всяко управление. Има два подхода за подбор на кадрите вътре-чрез вярност и чрез  компетентност. Първата характеристика  обслужва  забогатяването-на партията  и хората над този началник и затова се изисква безпрекословна лоялност. Втората-компетентност, за да се върши тази толкова важна работа за страната. Едната с другата няма как да се засекат на такова място-ако е верен, ще е гладен и некомпетентен-ако е компетентен, ще гледа първо той да се нажаби. Ако избереш вярност и некомпетентност, ти ясно заявяваш на обществото-турил съм те не да оправяш бакиите на предните и парите за клетите сюрмаси, ами да се оправим ние нагоре.
И  няма как Калина да е натопила Миро пред ДАНС и за това те да го подслушват-в Бг се подслушват всички телефони  от  началник на повече от 3ма души нагоре от 1990та-кво остава за министерства, ведомства и министри. Кво остава за фонд, който върти милиони...
И ся да видим главната героиня. Тук няма да цитираме общоизвестни факти, нито клюки от разкрития. ком, че била сервитьорка в Германия или проститутка в ЮАР-най -вероятно тези неща не са верни, но мащабът на действията на личноста  показва, че няма много задръжки и скрупули, а има безмерна амбиция. Можеше да си остане един експерт от фонда и пак щеше да е по добре от 99, 99 процента от хората в тази страна и никой нямаше да я заподозре в нищо сред тая всеобща некомпетентност-но ние искаме всичко, играем на все или нища, както пееше един хърватин. . Семейството  й е издигнато, средата е такава. Пикантериите по издигането, връзки с тоя-оня немско  говорящ -са само подробности, защото главното е написано  в МОТОТО на този блог. Човекът е точно такъв!
Кой е третият герой? Кто виновать.Кой респондира на представения образ, отразява го, харесва го и го издига-Миро М. Писали сме преди години точно за него-тук, в този блог, неведнъж. Този човек без никога да не сте го чували, веднага трябва да ви е ясен. Че е от някакво врачанско село, кариерист до дупка и пълен въздухар. Трите неща  са вързани, а с тези свързани гени идва и сходна външност и сходни приказки-аз познавам поне 20 такива, като близнаци са.Тарикат, който прави другите на балами по селски начин-но накрая винаги успява, защото болшинството хора са късопаметни и повърхностни   и в резултат,  мировци и боковци  са винаги на власт, с пари и влияние,  в страни като Бг.  Инак  хората щяха да помнят какви ги е говорил и вършил още като директор на ВМЦ във Враца, колко човеканатопи и обвини, колко съдби срина,  докато се издигне.  Колко "далавери " разкри и как крадеца викаше  дръжте крадеца.  Щяха да помнят за кво го изхвърлиха от НВМС  и нямаше сега да се чудят верни ли са СРС тата, с които уж не искал нещо. Щяха да се сетят колко приказки изговори  пак за далаверите на предните от фонд " Зоомилосърдие"  и как ще оправи кучетата в София за 6 месеца. . Сценарият е познат до болка-трите плика!. 
И кво, сега, този човек на кой да се довери за тази работа, а? На мен ли? Ми тя просто повтаря стъпките на началника си. Ами оня над тях като има диплома за пожарникар, по компетентен ли е?
Първо действие, кабинетът на премиера. Второ-кабинетът на министъра. Трето-развръзката с дипломата. Епилогът-в блога  -е те туканка  zemaria.blog.bg/politika/2010/09/01/za-boga-bratia-pazaruvaite.599335



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957112
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930