Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2007 10:25 - За нашето ФБР-2 Тайна полиция, молииим!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3234 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 08.12.2007 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да се върнем пак на уличното движение за да илюстрираме една тенденция.

 Ежедневно и ежеминутно  ние виждаме  там безкрайна  арогантност и нисък интелект.  То е синоним на бг разбирането за правила и устройство и в него  властват именно тези два фактора. С голямо учудване ще установите, че кой знае що най-ярките примери за нарушители  са мнозина от хората  на властта- тези с картите..Всички те, обаче, са минали психологически прегледи и са щателно селекционирани -и после, като напуснат системата, кой знае що пълнят редиците на тези, срещу които са се борили. Въпреки привилегиите, с които ги отрупва обществото-заплати, пенсии, категории труд.

Но да оставим хората от службите- да вземем магистратите. Само тази седмица видяхме кавър на случая Стависки, породен от същото-казусът с пернишката съдийка. А преди няколко месеца пътни полицаи гониха из Плевен -пише вестник Сега-председател на районен съд. Последва го пловдивски зам. окръжен прокурор, който с 1.39 промила алкохол предизвика катастрофа и изчезна от местопроизшествието. Съдия от Велико Търново и прокурор от Софийската районна прокуратура също бяха заловени да карат автомобилите си пияни. Месеци по-рано прокурор от Стара Загора пък се удари в кола с три деца, след което двама мъже го набиха и вкараха в неврохирургията. После бе наказан с 500 лв. глоба и отнемане на книжката за няколко месеца. През април т.г. се стигна до абсурда съдия да иска проверка с дрегер за прокурорка от Севлиево в съдебната зала - оказа се, че тя е на работа с над 3 промила алкохол в кръвта.
Само тези случаи са достатъчни, за да покажат симптоматика. А тя е очевадна

 Всяка безнаказаност и статуквена независимост раждат чудовища!

 През 2001 ва руснакът Юри Мухин  написа книгата „Спецслужби”, по повод проспания 11 септември.  Тя предизвика фурор и е на темата спецслужбите по света. Следователят хваша Прохор, пише той, на 16 години, щото писал надписи на плевнята-изкарва го терорист, опасен престъпник-и синца по веригата над него си изкарват заплатите от случая, раздуват го до дупка и отчитат дейност. Не да се върши работа, а да пунтира работа. Не да се служи, а да се прислужва. Системата служи само за собственото си разширяване и затова непрестанно увеличавала правомощията си-и орган има-файда няма! По пътя на това разширение тя селекционирала само некадърници Защото всяка бюрократична система, оставена без жесток и ефективен контрол  изхвърля другите, неустроени да прислужват. Системата се занимавала с оцеляване, тя си измисляла проблеми и ги раздувала, за да има работа по веригата, а истинските, срещу които била направена да се бори, се разраствали необезпокоени. И винаги се получавало така, че организация има, а работата й не служи на никого – всички в тази организация служат само на себе си.

И какви хора подготвят такива нечувани  привилeгии? Какви хора са измислили този закон, при който,за да спести 70 стотинки, отрупаният с нечувани екстри таен агент ще се легитимира на целия бус

    — Тайна полиция, молеем! Първо мястоо!- съвсем по Чудомир -виж Монитор днес

Същите, които щяха да мерят токчетата на жените и хиляди непрестанни  щуротии. Как този парламент, измислил тези глупости за стотинките и униформите, ще контролира тази свръхслужба-обяснете ми? С депутатски питания ще отговаря на арестите и подслушванията?
И какви хора  ще са избраните-как, по принцип, избират хора в МВР. Може ли Атанас от Левуново да отиде току така и да го изберат?  Нямало страшно, че били от старата ДС?  Ами не са ли техни бивши колеги-от службите- в основата на сивия бизнес и престъпността. Колко от бандитите бяха с карти на сътрудници на службите. Я да видим Косьо и ко? Колко се е променило българското МВР от времето, когато беше апарат на Партията. Много ли??? Ами нали в НСС са най-добрите от него?  Каква е разликата между НСС  и  новото ФБР? Излиза, че досега НСС бадева е яла парите-щом се създава нова служба-значи старата не върши работа

Е, дайте им още власт, дайте им сичката власт в тая държава, дето и без тва си я имат.

И пари им дайте-колкото искат. Да прибират всеки, който има пари. Защото няма пари без престъпление, в тази абсурдна държава-всеки е оцапан- малко или много

Прибираш, който си искаш, щом е дал признаци за замогване-и му казваш-пиши-няма начин да няма кво.

И магазинерът, който не дава бележки и пише фантасмагории  в отчетите  всеки месец -е вътре.

 И дребният фирмаджия, с много фирми, с които прехвърля и крие  оборот. А кви фактури пише на разход-майко мила!

 И дребния данъчен, и който и да е чиновник-в тази държава на държавна  служба просперират  само хора,  които я ползват  като инструмент за рекет.

 И Райчев, дори, дето купи апартамента на Михнева и голф селището

И Божков-примерно. И  който се сетите. Всички са на течение.Трагедията е, че няма как да не изгорят мнозина Прохоровци. Че ще са предимно такива-чиновници, бакали, лекари....
Е, ще има и  един-двама знакови и правилни-хем да се отчете дейност, хем за основното-die Angst!. Някой като Березовски. За да е вечен Гоце и се плашат останалите. Но няма как да е вечен. Но и след него нашият СС ще остане.  Всеки ще иска-от тук на сетне, да има безконтролна власт в ръцете си и да я ползва както му отърва-за вечна власт.
Преди три години писахме, че БСП у нас копира Русия-а там, путинизация. Власт на старите кагебешници под контрола на Путин.

 Когато няма нито медии, нито гражданско общество, нито някакви нормални инструменти за контрол над неконтролируемото. Когато конят е зад каруцата.

По нашите ширини винаги всяка идея се изражда в естествен подбор-изяждане на по слабите. Хайде, вкарайте вълкът в кошарата на демокрацията, па сетне ще видим кой ще оцелее..

Да наистина има повсеместно срастване на власт и мафия-да, имаме рак, но как, за Бога, ще накарате организма сам да си изработи имунни клетки? Никак-защото те са самите са поразени и това ще убие пациента веднага.

Единственото спасение е интервенция отвън-хирургия, мощна химиотерапия. Ако приемем, че какъвто ни е футбола, такава ни е държавата, имаме само един изход-съдия отвън.

Новото ФБР-ако толкова го искате-може-но вътре  не трябва да има нито един българин-от портиера до последната чистачка. И да се отчита директно  на  Пьотеринг-не на Гоце.

Инак-другото ние прекрасно го знаем- гледахме го цели 45 години..



Тагове:   нашето,   полиция,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Много точно си уцелил ситуацията, ...
08.12.2007 13:49
Много точно си уцелил ситуацията, поздравявам те!!! Съмнявам се само дали ще има дори и един "знаков" или "правилен". Та тук е България все пак!
цитирай
2. eien - Нищо вечно тук, най-малко нечии заповеди, укази, решения,
08.12.2007 14:03
защото, Съдбата награждава непотребността с издръжливост и важността с краткотрайност....
цитирай
3. анонимен - Ами не може без полиция. И без тайна ...
08.12.2007 14:35
Ами не може без полиция. И без тайна полиция не може. Няма да има кой да ни спира да си правим каквото си щем. Лошото е, че много от държавните мъже (от синия спектър) смятат, че след като милицията 45 години тероризираше хората сега не трябва да има полиция. Генерал Атанасов в Народното събрание използва израза "униформено мислене" като обида. Ами какъв генерал си ти, ако презираш униформата, и колко са били ефикасни униформените под твоята команда. А един пък млад пишман политик даже в едни предизборни плакати беше писал "долу паяците". Е, докато всички власти, от първата до четвъртата, по хашлашки, априори е на страната на нарушителите, а не на "ченгетата" и целия Скотланд Ярд да го командироват тука пак ще е същото.
цитирай
4. анонимен - Как
08.12.2007 15:32
Как да се отървем от старото мафиотско мислене - "Всички срещу държавата."
Свалихме анцузите, облякохме костюмите още като рязахме опашката на гущера. И кво ся - Огледал се Илия пак с тия.
цитирай
5. buket - края се не види
08.12.2007 19:05
Така както е очертана картинката, край сякаш не се вижда. Особенно за тия които чакат да го видят.
Добри политици ли са обаче десните?
Резултатите говорят - не.
Не разбирам много от политика, но и не разбирам какво правят десните в парламента. По-точно има ли полза и каква е тя.
Закони не могат да правят, електорат не могат да привличат...Сякаш чакат съвсем да обеднеем и оголеем, че да ни избият чуфиите и туку виж сме щурмували властта. Добре, ама защо и те не гладуват с нас.
Мисля че ако бяха патриоти на биха останали в тази "дупка". Те не разбраха ли че хората не могат да им се доверят втори път?
Излиза че демократи вредят на демокрацията.
Но забележете, те не вредят на себе си.
цитирай
6. анонимен - ако го имаше вече българското ФБР
09.12.2007 13:51
трябваше след НГ да подпука министрите. Нали те няма как да спазят закона за обществените поръчки. Ха да видим ще го направи ли някой това?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957589
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930