Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2008 12:09 - Голям шлем или голям макас
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 6732 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2008 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Понеже нямат  край неразбралите и невдяналите, налага се да повторим урока за "Големия шлем"
Всички провластови пропагандни центрове се задействаха да ни внушат колко голяма е ползата от конкретната сделка, отделяйки я ясно от реномето на продавача. Второто направление беше да се повдигне, но  емоционално, именно то-братя, братушки, година на Русия и прочее, 

При една сделка освен параметрите кое –кой- колко, има значение и какъв е продавача. Кви проблеми може да ти навлече, ще изпълни ли уговореното. Или ще те мотае, ще ти иска още пари, от позиция на силата

С Русия отношенията ни никога не са били взаимноизгодни. Бизнесът с Русия влече износ на тирания от нея към засегнатите. Тя винаги ни е смятала за "Задунайска република", тоест, за нещо нейно.
Сделка с  неоСССР за енергетика си е чист износ на политическо влияние. На геостратегическо надмощие. И ако за Гърция и Италия не е толкова опасно, за нас е. Оставям сами да се сетите що.  Аре, добре, няма да ви мъча, за да не мислите много.
За руският неоимпериализъм  търговията е средство за постигане на геополитическо надмощие.. Естествено, това, доколко те се държат прилично с търговските си партньори и доколко като мутри, зависи от партньорите им: със силните държави на ЕС се държат горе-долу прилично, със слаби държави, които смятат за своя собственост се държат като мутри. България е от вторите..
Конкретно.
Бургас -Александропулос
Никаква файда за държавата, огромен риск от екологично замърсяване. Параметрите по тази сделка са толкова ужасяващо неизгодни, че миришат на национално предателство, но айде да не изпадаме в революционна реторика.
Дори пролетарският поет от Бургас Недялко разбра, че някакви трийсетина -четирсет милиона евро годишно не е цена, която струва да е плати за съсипването на туризма и Южното Черноморие.
Южен Поток
Тук сметките са ясни. Даваме 700 млн или 50%
Ако ги имахме, но не ги врътнехме в газопровод, щяхме да имаме 35 млн от лихва. Ако ги нямаме, вземаме заем и  пак 5% лихва или пак 35 млн
Щял да се изплати за 15 г – и това прави годишно 47 млн за главница, плюс 35 млн лихва стават 82 млн. Като сложим едни 10-15 млн за поддръжка на тръбата, стават едни 97 млн евро годишно, над които пари ние ще сме на далавера. Под тези пари ние ще спонсорираме Газпром и братушките.
Но само, ако не излезе междувременно ноо по скъп(което ще и стане) и братушките го помпят през цялото време на 100 процента.
Тоест, ляба и ножа са у тех.
Сиреч, за леви икономисти обяснявам, че ние, като излъгали братушките и направили голем шлем, през 2013 плащаме едни пари и чакаме да се върнат къде 2030. Когато почваме да се жабим ноо здраво. с по 120-150 млн евро годишно. И братушките тогава пляскат с ръце и викат, молодци, так держат! Изобщо няма да ни вдигнат цената нагазта ,колкото  е транзитната такса, че да им излезе безплатен преноса, понеже ,нали, ние сме братски народи от памтивека..
Да сметнем далаверата в сегашни цени, защото, ясно е, бъдещите точни параметри са в ръцете на братушките
Ако през страната двете отклонения са дължина около 550 км и се транспортират 30 млрд.куб.м. годишно, при сегашните такси от 1, 7$ на 100 км за 1000 куб.м, се получава около 280 млн $ годишно, които означават 140 млн долара приход. Това колко евро прави?
Толкова за Южен поток. Отделно ясно заявената политическа нелоялност спрямо ЕС
Белене.
Цената на тока, произвеждан  сега от АЕЦ у нас е двойно по висока, спрямо тока от други ПОДОБНИ.
Заради руските реактори-много по скъпи от другите
Заради комисионните на ядреното лоби
Белене е много скъпа централа, ние нямаме тези пари и нямаме необходимост от нея. Все едно аз да си зема Мерцедес на лизинг и да ме убеждавате, че с него ще карам абитуриенти на балове и ще забогатея ноо..

Белене е в сеизмична зона.

Изобщо не е правен разчет за икономическа целесъобразнност, защото нито е ясно кво ще струва, нито окй ще го дава. Тока няма да е 4 стотинки-пълна измама, нито дори  , нито 4, 2 центи (по сметки на др. Р. Овч. ) , а  доста по - скъп. Поради забраната за субсидиране от ЕС това го прави негоден за износ и ще си го консумираме сами, или в трети страни около нас, ако не станат и те дотогаз европейци, зер толкоз пари сме дали

С тази сделка ние показахме на ЕС колко сме се променили-подкрепяйки руският проект, отхвърлихме европейския. Понеже европейска политика срещу енергийната зависимост на ЕС от Русия  е единната. Вярно е, че Европа зависи силно от руските горива, поне докато не се изгради мощна система от атомни централи + (поне отчасти) водородна икономика (дай Боже контролиран термоядрен синтез, тогава руснаците ще залезят напълно. Естествено, атомните централи трябва да са не-руски, иначе идеята за независимост от Русия се издънва.
 
Всичко това, наречено голям шлем, спокойно може да се нарече, с оглед горното, като износ на суверинет.

Ако десните бяха на власт, щяха ли да го позволят? Ако смятате да, значи, сделката е полезна-инак. тя  би  трябвало  да се нарича с нещо от реториката на Сидеров.



Тагове:   шлем,


Гласувай:
0



1. ianchefff - ze, има една приказка:
21.01.2008 13:13
"Ти му приказваш, то ти говори..."
Само гледай сега като дойдат разбирачите какво ще стане.
Ама то, затова сме в такова "братско" положение.
цитирай
2. анонимен - заглавието
21.01.2008 14:33
Омръзнахте ми умници. Кажете Вие какво предлагате. Иначе само си лаете, а на кервана не му пука. Когато дойдете на ВЛАСТ ще направите най-прекрасните според Вас неща за БЪЛГАРИЯ. Дотогава- тихо и си налягайте парцалите.Смешници!!!
цитирай
3. ianchefff - анонимен 2,
21.01.2008 14:39
за 17 години преход,
десните са управлявали държавата, наречена България само, повтарям, САМО 5 години.

Всички останали правителства по един или друг начин са били манипулирани от БСП.

Кое точно не разбираш?
цитирай
4. анонимен - заглавието
21.01.2008 14:54
Не разбрах:1. Кога смятате ПАК да дойдете на власт? 2. Кой смятате че ще гласува за Вас, че да дойдете на власт? 3. Какви по дяволите сте Вие - костоваци, дедосимовци, батбойкоборисовци и волни птици сидерови? 3 и 4 и 5.........
цитирай
5. ianchefff - анонимен,
21.01.2008 15:00
може никога да не дойдат на власт, тези, за които говориш.
Аз просто те попитах вярно ли е това, че за 17 години преход, десните са управлявали само 5 години.
Отговорът е: да, така е.

Оттук нататък, кой как се нарича, кога ще дойде пак да управлява и кой ще гласува, няма никакво значение.

Мисълта ми е, че осирането на държавата е следствие най-вече от действията на твоите любими червени бандити.
цитирай
6. анонимен - заглавието
21.01.2008 15:13
Хехеххехе.Аз съм разкрит!!! А толкова се пазих.Сега сериозно: считам, че само знаете да заклеймявате и да дюдюкате!А твоите любими американци в България освен да дрънкат оръжия какво друго знаят и могат да правят??? Бази, въздушни коридори за набези в суверенни държави, обявени от ТЯХ за врагове, окупационни контингенти и все от тоя род.Замисли се малко с горната глава бе човек....
цитирай
7. ianchefff - анонимен,
21.01.2008 15:44
пак да питам, за пореден път:

вярно ли е това, че за 17 години преход, десните са управлявали само 5 години.

Отговорът е: да, така е.

А за американците какво да ти кажа.
Още един въпрос, макар да не си ми отговорил на предния: да знаеш случайно колко нормални американци са отишли да живеят в Русия, Куба, Северна Корея или България?
И колко хора от цял свят отиват да живеят в щатите?
Но ти бъди спокоен. Гледай си Путин, радвай му се и дишай спокойно.
цитирай
8. анонимен - заглавието
21.01.2008 16:08
Янчеффф! Не знам защо отдаваш толкова значение на тези 5 години.Е добре-нека дяа са 5.Но какви десни са те?Врагове с партиен билет, сценарий на ЦК на БКП, довел до тоталното животинско-олигофренско ограбване на България и отрицание на всичко постигнато преди.

Това сме ние българите Янчефффф-историята винаги започва от тогава, когато НАШИТЕ дойдат на власт.Предишните да го духат-никаква приемственост, ама никаква.
Хубаво пишеш, признавам, не мога като тебе. Но замисляш ли се, задаваш ли си въпроса: Вярно ли е това което пиша или правя словоблудства????

И последно относно САЩ и истеричните напъни на нашите съграждани да се установят там.Заявявам-след 11.09 вече нищо не е същото.Може да е станало и по сценарий на Буш-да се ограничат , уплашат пълчишата кандидатемигранти.Не знам това, а съм сигурен, че и ти не знаеш. На мен ми е хубаво в територията България.
Държава не мога да я нарека, защото такава НЯМА.
Надявам се утопично палачинката да се обърне.
Жив и здрав....
цитирай
9. ianchefff - ан,
21.01.2008 16:15
не съм ходил нито преди, нито след 11.09. Може и да си прав. не споря.
А за приемствеността, да, така е. Прав си.
Но въпросът би трябвало да е принципен - кой какво направи.
Започни оттук.

Жив и здрав.
цитирай
10. анонимен - заглавието
21.01.2008 16:42
Янчефффф, откъдето и да започна все смърди в територията България. Няма управия.Който пил, ял, взел (откраднал е мръсна дума)-браво, който не -да не е дремал.Само кокошкарите го духат-баровците юркат ламборджинитата и пр. дето им скимне.Също и детенцата им-на червени, сини, тъмносини и от всякакъв колорид величия.Щото който е в далаверата, той е доволен.Ние и да си лаем че 240 дупетата са множко за територията-кво от това?Най много догодина да станат 340.Смешно нали.Направо веселие.
Айде да идем да протестираме-Путин вън, буш вън и всички вън.И накрая и ние в некоя канавка-може и буквално.
Да ми разправяш че 5-те години дясно управление са донесли реки от мед и масло може и да те слушам, ама дали ще ти повярвам?
Може би щот не карам Ламборджини и нямам хотел на морето....
А твоите десни имат нещичко за черни дни и кротка старост а?
цитирай
11. ianchefff - И аз не карам ламборгини.
21.01.2008 16:47
И не, десните не са донесли реки от мед и масло, но държавата живна.
То, след 45 години социализъм не се живва толкова лесно. ;-)
Друг начин няма братче, трябва да се говори, да се лае, да се пищи, да се ръчка, да се протестира.
И трябва да мине и време. И то не малко.
т'ва е.
цитирай
12. zemaria - Янчеф,
21.01.2008 21:40
Дай да спретнем с теб едно хотелче на морето, та белким млъкнат ората и ни признаят...
цитирай
13. ianchefff - зе,
21.01.2008 21:48
ми то като гледам...
Натам вървим.

:)))))
цитирай
14. анонимен - от гробаря
22.01.2008 17:23
Няма как да не подмина темата. Аз лично пиша в новинарския сайт днес.бг. Там се изрази голям скандал. Обичам държавата Русия,но тези сделки на тъмно хич не ми харесват. Те са станали на тъмно,без одобрението на народа.
цитирай
15. анонимен - На България и начукаха още една тръба
23.01.2008 20:00
Шлемът с който се хвали Първанката е просто презерватива на дебелия, който Путин му набута по братски - 50% ще му стигнат задълго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957911
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930