Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 02:58 - Въпросите, които бг медиите не задават
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4709 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 23.05.2011 03:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много внимателно гледах Сидеров при Алисия. Изводът ми е, че започва нещо опасно-дадена е интифа от кукловодите за смяна на властта. Същите, които създадоха тази и следващата власт, а и по-предната(НДСВ).
Само факти.
Поводи за станалото-колкото искаш.
Номер едно и основна причина е невъзможността на българската държава да изпълнява своите задължения-милиция, прокуратура, съд, държавна и общинска администрация. Заради овладяването й от партийни протежета и некадърници, които имат две цели-да имат заплати, без да вършат нищо, второ, да крадат и се отчитат нагоре на тези, от които са поставени-партийните олигархични екипи, които не са сменяни от началото
Сидеров даде няколко примера. От 2005 та вървят протестите срещу озвучаването. Никъде в ЕС не е разрешено това-каза Сидеров. Според мен, това е факт. В Лондон има безброй религиозни храмове-будистки, всякакви. В интерес на истината джамия не съм виждал, но мюсулманите тук се молят в къщите си. И да има някъде джамии, със сигурност не призовават с високоговорители от минарета-не мога да си представя как обикновения англичанин би приел това, при условие, че са изключително толерантни.
Защо общината на София не е взела отношение към проблема, БТВ, така е в цяла България.
Пристройката, под която е станал боя не е на джамията, а е тоалетни, по градоустойствен план, непринадлежащи към нея. Пак общината е допуснала това.
Българската държавна администрация-т.н държава, определено си затваря очите, когато хора, изповядващи друга религия-по специално мюсулманската, вършат нарушения и злоупотребяват с т.н бг толерантност. Но мисля, че причината за това е мързела  и некадърността й и някои други неща-вж по долу.
Няма никакви законови последици срещу огромното крадене на т.н депесарски активисти и фирми на ДПС. Нито срещу Доган и подставените му лица. Цели 17 години(1994) ДПС активът е на власт и краде ли, краде. Цялата дейност на властта от наши дни  се изразява с бутане на едно барбекю.
Никой не бива да забравя, че ГЕРБ спечели изборите с лозунга "Долу ДПС" и другите крадци от тройната. Бай Стамат е излъган за пореден път. Тогава-вадим другия кон.
Най-гадното е, че Сидеров се оплаква от виновниците за неговите простотии и поводът за сегашното положение от Община, Полиция, ДАНС. А именно Атака е тази, която крепеше днешната власт като партньор.
Истината е, че за това, бай Стамат да е отново прелъстен и изоставен, има няколко причини.
БГ държава НЕ МОЖЕ да упражни обществения си договор с него, Стаматя, поради:
-Никога не е имало истинска политическа воля за това-имало е рекламни хватки.
-Вътрешни връзки между управляващите от всички бои-т. н олигархия, която е истинскияt господар и владелец, създател на двете управляващи партии. Техни са кадрите, които са всъщност ДЪРЖАВАТА.Силовите структури на властта не само не искат, поради липста на воля, но вече и не могат да работят законово-те никога не са можели, защото винаги са били част от проблема, а не от решението. Няма как, дори и да иска ББ-а той не иска, защото е подчинен, а освен това няма багаж-с тези хора, да завърши открай-докрай, напълно със законови средства, едно наказателно мероприятие. Просто до такава степен са неквалифицирани, неграмотни, мързеливи и свикнали да си правят квото искат, че освен за дела в Страсбург и антиреклама за нищо друго не стават.
-Медиите са собственост на Доган
-Банките са пак на олигархията.
Когато преди няколко години се създаде Атака подчертахме, че са налице всички предпоставки за създаването на фашистки режим. Давам ви само един пример.Нека да изброим интелектуалците-бг, които са писали и пишат срещу циганизацията в бг. Пишат, общо взето това-циганизациа, ауууу!.Руменчо от Новинар, Андролова, Волгин, Веселина Седларска, Тони Филипов - цяла плеяда, барабар с Чергар, който сме препоствали тук. . С изключение на първия, другите са много талантливи и едни от най-добрите пера. Въпросът е:

Защо тези много талантливи хора не виждат причините, а обговарят следствието?

И щом тези хора НЕ ГИ ВИЖДАТ, кво остава за бай Стамат.

A причините са неработещата държава.

Неработещата администрация, полиция, правораздавателна система. В такава държава няма потенциал да се реши не само циганския, амо и кой да е друг проблем, изискващ нещо повече от рутинно присъствие.

Явлението Сидеров е закономерно следствие на горното, то следва циганизацията. Вилхелм Райх казва, че фашизмът се побеждава само с рационалност
.Въпросите, кото бг медиите не задават.
По повод побоя над Йеховистите:

-кой разреши протеста на ВМОРО и каква санкция ще понесе, след като
се оказа групов побой.
-как завърши вътрешното разследване на Инспектората на МВР за действията на полицията в Бургас по случая. А, ми то май нямало...Оставка?!!
-как завърши проверката на прокуратурата за действия, насочени срещу конституционни права-привлечени под отговорост лица, партия.А, ама не е завършила ли? Закъснялото правосъдие и държавност е отказ и от двете.
Сега вече, тези въпроси нямат стойност.
Къде е реакцията, позицията и отговорността на главния прокурор, тогава? Къде са политическите партии, които да го питат?
По повод побоят над мюсулманите
-Кой разреши протеста в петък? Каква отгоорност ще понесе, като Сидеров  е крепител на мнозинството
- Каква е реакцията на жалбите срещу минаретата и високоговорителите?
-Колко и какви са проверките и преписките срещу лица и фирми, свързани с ДПС , завършили с присъда и изобщо. А колко са такива, извършени в Провинцията.
-Кой и как ще публикува резултатите от проверките, извършени срещу империята Пеевски
-Къде и как Волен Сидеров се е изказал, питал или действал срещу действия и бездействия на властта, извършени в последните две години. Откак тя се упражнява с негова благословия и неговите-на Атака-гласове.



Гласувай:
5



1. nicodima - Освен всичко действията на Сидеров отново легитимират партията на Доган,
23.05.2011 10:27
която след изборите беше с позатихнали политически функции / икономическите не са преставали, тя си работи като мафия /. А управляващите, освен че събориха барбекюто, смешна работа, нищо друго не свършиха срещу тази добре смазана икономическа машина, създадена да изсмуква държавата.
Сега очаквам ДПС отново да се появи като балансьор - роля, която "Атака" не можа да усвои добре!
цитирай
2. marystaneva - Добри въпроси...
23.05.2011 11:24
И все пак ми се струва, че основният проблем идва от това, че съдебната власт /следствие, прокуратура и съд/ не работи. А тя е "независима"... Там трябва нещо да се промени, но, честно казано, не съм сигурна как. Може би трябва поетапно да се освободят и длъжностите на прокурорите и съдиите да станат изборни? Или да се възстанови Следствието, защото дознателите като че ли нямат необходимия капацитет да разследват, особено по-сложните дела?
Колкото до хората на Доган и Сидеров, там сценарият е ясен, но се вероятно знае само от няколко човека. Понякога няколко провокатори от двете страни са достатъчни, за да се отприще неконтролируемата енергия на тълпата. Слава Богу, и този път това не се случи. А следващия? Очаквам от МВР да си свършат работата докрай и както задържаха екстремистите от Атака, така и да открият и задържат провокатора, който извади нож от бинтованата си ръка. Очаквам и самите мюсюлмани да съдействат за това. Всеки мюсюлманин знае, че в джамията не се ходи с оръжие - това е обида към собствения им бог.
цитирай
3. zemaria - Oще по голям проблем
27.05.2011 04:56
от съдебната власт е родната милиция, която си е същата, както преди 50 години
цитирай
4. marystaneva - Да...
27.05.2011 11:27
Дълги години много управляващи направиха всичко възможно да демотивират хората от МВР. Но те /май само те?/ поне започнаха полека-лека да си "чистят къщичката". Дано да успеят!
цитирай
5. анонимен - aRxCGqYjn
02.07.2011 14:42
What an awesome way to eplxain thisВ—now I know everything!
цитирай
6. анонимен - JuQcGTefWgsBDBo
03.07.2011 04:55
Haha, shoduln't you be charging for that kind of knowledge?!
цитирай
7. анонимен - aSojeeCz
03.07.2011 07:42
At last! Soemnoe who understands! Thanks for posting!
цитирай
8. анонимен - aybgLluheqapbTb
03.07.2011 10:23
q46HDW <a href="http://fdyomyviffel.com/">fdyomyviffel</a>
цитирай
9. анонимен - kqYXoWmRQCnKkNPQwf
03.07.2011 11:32
3F0usA <a href="http://zmmvmhdjhqbx.com/">zmmvmhdjhqbx</a>
цитирай
10. анонимен - UCaTlCeSiMwo
03.07.2011 12:10
Lj7gut <a href="http://plvzvmfftmew.com/">plvzvmfftmew</a>
цитирай
11. анонимен - ztPITbPFXoSkYCdKE
03.07.2011 16:39
hNsDsF , [url=http://aqzfbkthdssc.com/]aqzfbkthdssc[/url], [link=http://xqjvwuqqjjdl.com/]xqjvwuqqjjdl[/link], http://ktfehpoxzmnq.com/
цитирай
12. анонимен - VhbxGGZxfFBqlJohcF
04.07.2011 14:46
VZQSCO <a href="http://lsuonvfmzrmf.com/">lsuonvfmzrmf</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4958047
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930