Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2007 11:29 - Скандалът-2
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.05.2007 14:27


Как да различим от поредицата медийни шумотевици тази, от която ще излезе нещо гръмовно.

Повърхностните наблюдатели  ще побързат да кажат-има два признака

-кому ето въйгодно. Силен ли е, има ли ресурс и потенциал. Защо го прави-близка или дългосрочна цел? Аха, избори идат.

-гърми ли тежката артилерия в лицето на обслужващите медии. Но как гърми-с разсеян огън от различни батареи,  с ариергарден, или с концентриран по една цел.

Ако  отговорът на първия въпрос е лесен, то  и лесно бихме се заблудили. Социологическите проучвания сочат превес на БСП и Герб. Значи, мероприятие на батковците зад Герб, за да подринат силно лоби в БСП,  и така хем да му натрият носа, давайки рамо на техните хора вътре, хем да се избутат като партия напред. Близка цел-победа на тези избори и спечелване на  влияние вътре в  БСП.

Но кажете ми-какво значение имат тези избори, та да се разпалва вътрешнопартийна война в най-голямата партия.

А да се разтресе неудържимо коалицията? Един такъв скандал ще разлюлее здраво кораба с всички рибари вътре. Ами, ако вм някакви кирливи избори се стигне до предсрочни, ако вм да се оздрави БСП тя  се разцепи от войната? Ами ако вм  Герб се възползва Атака?

Ясно е, че партийните централи на коалицията са непричьом по случая.

Възможността този скандал да се отърве зависи именно от

-властовото влияние върху институциите и партията.За да се контролира. -възможността да контролираш медиите и да влияеш върху общественото мнение. Инак, АА щеше да си замине, още когато четиримата следователи се изповядаха в Труд преди години

Вторият въпрос  дава част от отговора. Медиите под контрол дават разсеян залп, по задължение. Няма ясно очертан враг, няма концентриран огън, няма лошите-добрите. За публиката е неясно кои са добрите. Нашите хора от медиите не са го нарисували.

Извод. Няма предварителни данни за сериозен трус.Скандалът не е дело на хора от властта. Не е  е за територии, не е за плячка, в краткосрочен план.

За да има сериозни последици един скандал, трябва да има непримиримости. Революционна ситуация, по ленински, когато едните ,потисканите, не могат повече да я карат така, а силните не искат, не са способни да удържат натиска. Тогава се разместват пластове и следва трус.

Има ли такава ситуация в коалицията? Какъв е анализът на отделните партии в нея, по отношение на ситуацията сега, на близките цели.Какво ще спечелят и какво ще загубят. За да не правим подробни СУОТ анализи-ще кажа вкратце-нищо няма да спечелят, а ще загубат ЯСЛАТА.

А има ли сила, която да чертае други  планове извън управляващите. Кой е черната ръкавица и какви са неговите планове?Имат ли те ресурс по двете точки по горе-представяне в партии и институции и хора в медиите. Краткият отговор е-имат.

Остава да приемем, че именно това е целта-да се акцентира върху всички са маскари. Тогава  вероятния заподозрян е  пак ББ и шестаците зад него. То, ако човек се замисли, единствената голяма червена свързваща линия от седемнайсет години насам си е

Точно светлото шесташко бъдеще, шесташкото добруване.

 Примерно-Меди и следователя му, днес участник в скандала; шестаците в ДПС и ФД, шестаците в СДС при ИК- досиетата и ИК; шестаците и Мулти, шестаците и царя; шестаците и Атака; Меди и Атака в Слави шоу-изцепката бе, за да засили Атака, Атака и шестаците, Бойко и Атака, Бойко и шестаците, Коритаров, Бареков; Любо Д  и Слави Бинев от Атака,(Бареков и Коритото са част от тръстта, нает да прави имидж на хероя и бачкат по съвместителство  при ЛД) шестаците в Новото време и врътката им, за да оцелее царя и прочие, и прочие, до последната подробност от последния скандал.

А когато пипат шестаците, нещата са сериозни и наистина „Совите не са това, което са”.За да изведете решението, разставете ги по съставните партии, участници в политическия живот. Там, където са най-много-там е ключът за решението .Жокерче -къде ще е яслата?

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957795
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930